"Ne další developerské výstavbě v ulici Devonská, Barrandov"

Tomáš

/ #2 bezbariérý přistup na tramvaj a dětské hřiště

2016-06-07 18:12

Dětské hriště narozdíl od petentů jednoznačně podporuji. Děti jsou všechno, kdo to neví, ať se nad sebou zamyslí. Devonská v současné podobě toho pro děti moc nenabízí.

Naopak je třeba řešit bezbariérovost MHD. Ten podchod je významná bariéra jak pro kočárky, tak hůře chodící lidi. V zimě ve sněhu a náledí je překážkou pro všechny lidi. Přitom bezbariérovost lze dosáhnout triviálně - zřízením přechodu pro chodce na světelné křižovatce. Pokud politici budou tvrdit, že triviální řešení nejsou možná, pak ať aspoň udělají nadchod z vyvýšené Geologické s postupným spádem na druhé straně pomocí stočené rampy, jako je to na jiných zastávkách tramvaje. Podněty jsem zaslal na malou i velkou radnici, dopravní podnik a TSK.

Dále je třeba do petice přidat jednoznačnou podporu výstavby Radlické radiály, která by ulici K Barrandovu odsoudila do role místní obslužné komunikace, protože na straně vnějšího okruhu nevede nikam. Zklidnění radiály by i umožnilo snadněji realizovat přechod pro chodce

Nakonec je třeba přidal petici za položení tichého asfaltu na radiále i pro případnou rekonstrukce Devonské. Spousta domů je totiž hluku aut přímo vystavena a tato investice se vyplatí.