Prohlášení členů a členek ČSBS


Nepřihlášený uživatel

/ #12 Re: ph

2016-05-23 21:41

#11: ph - ph 

Pane Hroníku, ale on to není první a dá se předjímat, že ani poslední exces plukovníka Vodičky.

Já se s Vámi plně shoduji jak v tom, že takový projev nepatří na pietní shromáždění a už vůbec ne na to, kde byl Vodičkou přednesen.

Shoduji se s Vámi v tom, že potřební si pomoc zaslouží a že je správné, že se vytváří podmínky, aby na tuto pomoc dosáhli a že ti, kdo chtějí jen zneužít systém a nebo jdou s cílem škodit, ničit a vraždit, že tito rádoby "potřební" musí být, v našem vlastním zájmu, složkami, které jsou k tomu určené, vyčleněni a vráceni zpět.

Pokud zmiňujete prof. T.G. Masaryka, pak je potřeba zmínit i jeho názor na dogmatiky a slepé následovníky dogmatizmů, kteří bezmyšlenkovitě kráčí po vyšlapaných cestičkách, aniž by se zamysleli nad tím, má li ta cesta, ten názor, který slepě vyznávají, který následují opravdu správný, jsetli má oporu v realitě. To proč bezmyšlenkovitě následují názory, které jsou mnohdy více než hloupé je u některých dáno do určité míry omezeným intelektem - slepou vírou, u jiných strachem.

Možná, že by jste měl zalistovat v díle T.G.Masaryka - Rusko a Evropa. Na začítku prvního dílu popisuje T.G. Masaryk setkání s mnichem a popisuje, jak tomuto mnichovi nastavil zrcadlo jeho dogmatům a mnich začal rozmíšlet o věcech, které před tím bral jako skutečnosti dané, o kterých se nepřemýšlí, které se prostě přijímají tak jak jsou...  Je možné, že tu uvidíte paraelu mezi mnichem a určitou množinou členů ČSBS, kteří na rozdíl od mnicha nepřemýšlí, ale rovnou pranýřují a kamenují ...

T.G. Masaryk také zdůrazňoval význam historického faktu pro popis historických dějů a to hlavně s důrazem jeho významu pro budoucnost, O tom mluvil například plk. Vranský na půdě Senátu PČR. Jistě se se mnou nebudete přít, že i zde je rozpor Vodičky a i části ČSBS s tímto názorem prf. Masaryka a postoje plk. Vranského a těch rozporů bychom našli více.

Pokud bude Vodička a jemu ideově spříznění lidé ve vedené Vašeho svazu, budete sa stále více odtrhávat od reality, budete stále méně důvěryhodní pro opravdové osobnosti, ty nemají důvod lhát a mlžit, tak jak to ukázal Vodička a jemu spříznění "bojovníci" například v kauze kolem rezignace pana plk. Vranského!

To je část důvodů, pro které jsem petici podepsal!

Ing. Václav Malec