PETICE za záchranu hájenky "U DVOU ŠRAŇKŮ" v Hradci Králové

PVX

/ #226 Za vším hledej prachy

2016-02-04 12:45

Zcela jistě stačí zamyslet se, komu UFO prospěje. Stejně jako řadu jiných lidí napadne - někdo získá provizi za zajištění peněz z různých fondů, z EU apod., někdo získá provizi za sjednání stavební firmě, někdo z politiků se zase pokusí zviditelnit do dalšího volebního období (a třeba za peníze od vítěze výběrového řízení apod.). Oprvadu skvělý nápad - aby děti viděly přírodu, budu je tahat autobusy 4 km do lesa, do centra jedné z mála klidových zón. Už dnes jsou Hradecké lesy spíše cirkusem, kde klid dávno není. Kdo tam chodil dříve a nyní může porovnávat. Původní klid vystřídali na sebe hulákající cyklisté a bruslaři, chodec o berlích musí hbitě uskakovat před cyklisty, kteří v dvojicích či trojicích ohrožují chodce, volně žijící zvěř se stáhla hlouběji do lesa. Hlavně že každých pár mětrů budou v lese občerstvovací stanice, aby unavení cyklisté mohli po dvou či třech kilometrech doplnit tekutiny. Z krásného lesa udělali pouze hnusné zábavné centrum.

Co kdyby se takové centrum udělalo někde na kraji lesa v dosahu MHD (Nový Hradec, Svinary, Malšova Lhota, Stříbrňák? A děti by šly po přednášce do přírody pěšky? Byly by vyřešeny sítě i doprava bez toho, aby se muselo zasahovat do kusu cenné přírody.

Místo toho pár úředníků raději zničí život člověku, který celý svůj život věnoval lesům, zničí poslední zbytky přírody pro chovaná zvířata. Kšeft a prachy nade vše. Za tento postup by měli příslušní úředníci rezignovat, nebo být odvoláni. Proč svou aktivitu nanapřou do odstranění černé stavby na výpadovce na Ostravu? Nebudu si myslet, že v tom zase nejsou peníze a úplatky.