MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

/ #107 Má obrovský smysl podepsat tuto petici a má velký smysl demonstrativně předat tuto petici na Hradě.

2014-11-28 07:24

Voliči Miloše Zemana neví, proč jej voli, mnozí z nich už tomu ani nerozumí.  Miloš Zeman masivně porušoval Zákon o volbě prezidenta a to délkou kampaně, financování takové mimi Volební účet a utrácením násobků financí, které určuje zákon (40 mil. pro první kolo a 50 mil. pro kola obě včetně DPH) 

Zákon o volbách, kterým se získává moc porušují zločinci, komunisté a nacisté a ne demokraté.  Je potřeba tedy otevřít či znovuotevřít diskusi, jak korelují postoje Miloše Zeman a to nejen ty minulý i ty současné s Ústavou, Zákonem o volbě prezidenta a s obecnými principy demokracie. 

Zákon o volbě prezidenta dokonce expllitně stanovuje, že se musí mluviit v kampani pravda, Miloš Zeman nepřetržitě lhal a přesto, že se čas od času za lži omluvil z hlediska zákona je to neomluvitelné a je to těžké porušení tohoto zákona. 

Je potřeba se zamyslet nad tím, jestli volič může takové jednání "tolerovat" a nechat na Nejvyšším správním soudu po volbách, aby rozhodl, jak moc byl zákon porušen a volby případně zrušil, nebo má být volič skutečně takovým suverénem, že v rámci obrany základních principů takového kandidáta bude ingonorovat či dokonce se bude veřejně vyjadřovat k jeho jednání a kritizovat je právě pro jeho nebezpečnost. 

Petice a demostrační předání petice může být dobrým začátkem k takové diskusi.