Petice za podporu Miloše Zemana

Demograt

/ #335 Re: Re: Re: demograt si plete pojmy

2014-11-07 16:57

#332: Jirka - Re: Re: demograt si plete pojmy 

Ne, petice, ve které se požaduje abdikace prezidenta, není jen vyjádření názoru, je to současně i výzva k abdikaci prezidenta. Co je tak těžkého na tom pochopit?

A protože taková výzva nemá oporu v zákoně (o tom, že tato online petice není skutečnou peticí, ale jen parodií, rozvádět nebudu), nemá žádnou, ale naprosto žádnou hodnotu, a protože k petici se v dikuzi petenti vyjadřují v tom smyslu, že hlavu státu jako hlavu státu nerespektují a chtějí ji svrhnout, tak jde z jejich strany nejspíš o porušení zákona, v každém případě je to ukázka nerespektování demokratické volby a nerespektování Ústavy, protože se dožadují něčeho, co Ústava nepřipouští.

Každá petice, která nesplňuje požadavky zákonem uvedené, je neplatná, a každá online pseudopetice je pochybná, protože se pod ní může podepsat padesát lidi a vytvořit dojem tisícihlavého davu. Vzhledem k tomu, že petice na podporu Miloše Zemana je skutčně jen vyjádřením podpory, tak ji taky můžeme jako vyjádření podpory, či názoru, chcete-li, brát. Na rozdíl od petice, který vyzývá prezidenta k abdikaci, důvody jsem již uvedl. Kritizovat prezidenta či vyjdářit názor je samozřejmě zcela legitimní, o tom jsem se nikdy nepřel a přít nebudu.