Kokorinska draha 076

Z.P.

/ #141 Re: Re: Re: Re:

2014-10-24 08:56

#123: - Re: Re: Re:  

 Nepříjde vám zbytečné ničit naší malou zemi spoustou betonů a asfaltem ?

Přijde. Ale vidíte někde opravdu "zbytečné" silnice?

Nebylo by jednoduší vrátit větší část nákladní dopravy zpět na koleje ?

Jednodušší určitě ne. Mimo jiné proto, že spousta fabrik (už) vlečky nemá a že doba, kdy jste byl ochotný čekat na ledničku třeba tejden, než jí v Eletrosvitu naložej na vagon, ten objede navíc půl republiky, než dojede do vašeho města, tam jí vyloží, za dva dny si na ní pakrové vzpomenou a zavolají vám, že si máte vzít vozejk a dojet si pro ní, tak tato doba už jaksi skončila.
Fabrika, která je postavená na Just-in-time dopravu, nemůže počítat s tím, že "v pátek už neposunujeme" a "možná vám to dorazí dneska a možná až v pondělí, ale do 6 hodin musíte vagony vrátit".

V osobním autě většinou jede pouze jedem člověk

A kdyby vedla z Prahy do ČB lokálka s Vmax 50 km/h, tak by tam ta auta s 1 člověkem přestala jezdit? (ASi jo, protože spousta lidí by přešla z vlaku na silnici a těch aut s 1 člověkem by možná bylo relativně méně, takže by tolik "nebila do očí").

Jsem zastánce železniční dopravy .

Já taky (ač se vám to asi nezdá). Ale "dopravy" ve smyslu "smysluplně se dopravit z bodu A do bodu B", což zmíněná lokálka jaksi moc nesplňovala.

kam vedou koleje tak je vlak  ideální řešení . Vy nesouhlasíte s opravou tratě a já nesouhlasím ze silnicema .   

Tak až u vás bude hořet či manželka bude rodit, dejte vědět, za jak dlouho dorazil požární vlak, resp. RZŽS (rychlá záchranná železniční služba) ;-)
Případně v kolik hodin doveze pekař dráhou rohlíky, abych je měl pěkně křupavé...