Kokorinska draha 076


Nepřihlášený uživatel

/ #63

2014-10-06 23:33

#28: Ochránce 076 - Re: k dopisu jednoho z anonymů: 

 Označit něčí názor za "ubohý" bych se já neodvážila, ať už by pisatel psal cokoli. Má přece právo vidět věci jinak, než Vy, který se ani nepodepíšete. Já se za své názory nestydím a Vaše si ráda se zájmem přečtu, aniž bych je shazovala a emotivně komentovala.

Nikdo tady neznehodnocuje práci "vašich dědů", o tom v mém příspěvku nebyla řeč. Také raději jezdím vlakem než autobusem a pěšky chodím běžně, nebojte se.

Auto nemám a pořídit si ho se nechystám. A to i přes fakt, že jsem v práci nebo doma často o 15 i více minut později, protože vlak nejede na čas. Což vidím jako jeden z důvodů, proč někteří lidé přesedlali z vlaku raději na autobus nebo auto. Zvlášť když se pak některých průvodčí musejí téměř doprošovat o vydání zpožděnky.

Podepsat nějakou petici opravdu nic nestojí. Nařídit někomu, aby udělal to či ono, co se líbí právě mně, je jednoduché. Jde mi o to, aby lidé nepodepisovali cokoli, aniž si o tom zjistí podrobnější informace a názory z více stran. Souhlasím s Vámi, že se v republice i v SŽDC vyhazují peníze, sjednávají předražené zakázky atd. A Vy opravdu věříte, že petice tuto neblahou praxi změní? Už se nebudou dávat zakázky firmám strýčků?

A ještě k fotografii pod peticí: trochu mne mrzí, že je vybrána účelově. Spoj ve 14.36 z Ml. Boleslavi opravdu bývá hodně naplněný, když jedou studenti ze škol, lidé z práce. Okomentovat jej slovy "běžná obsazenost vlaku" není přesné.

V. Skopcová