Kokorinska draha 076

Jiří Dovrtěl, Praha
Nepřihlášený uživatel

/ #34 Pragmatikům

2014-10-01 15:44

1. Je to začarovaný kruh - čím méně vlaků, tím méně lidí, tím méně vlaků, tím méně lidí atd. Je jedno, kde začnete, ale skončí to vždy stejně - zrušením něčeho, co není rentabilní.

2. I tradice a "kouzlo" trati má svůj nemalý význam, ačkoli finanční rozhodně ne. Lokální trati posledních sto a více let patří nezaměnitelně k české krajině, jsou součástí koloritu země a bezesporu pomáhají tvořit jakýsi "vztah k vlasti", pocit domova, sounáležitosti s krajem atd. Za tyto hodnoty se vyplatí utratit nějaký peníz. Pokud by nám na nich nezáleželo, tak bychom se mohli snadno vypořádat i s řadou jiných věcí, do kterých jenom dáváme peníze - muzea, knihovny, veškeré humanitní obory a vzdělávání (K čemu jsou nám filosofové?!?), zrušili bychom všechny dotace na "krajinotvorbu" a koneckonců nebyl by důvod nepobít staré, chromé a nemocné. Co s nimi?

3. Tahle republika cpe neuvěřitelné prachy do neuvěřitelné spousty jiných krávovin, tak proč by nemohla zaplatit rekonstrukci jedné (několika) lokálek, které sama nechala shnít?