STOP krácení dotací soukromým a církevním školám

Skeptik

/ #87 Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 18:28

#83: - Re: Nehorázná drzost vyžírek

Já jsem si "něco málo nastudoval". A např. u těch waldorfských škol je v Německu skutečně uplatnění absolventů ve smyslu platu i dalšího vzdělání lepší než průměr. Jenže pokud se provede detailnější analýza podle sociálního statusu rodičů, je v každé třídě s výjimkou té nejspodnější uplatnění ve smyslu zejména dalšího vzdělání horší než kontrolní skupina. Vysvětlení je prosté: Hrubý průměr nerespektuje, že žáci waldorfských škol mají v Německu odlišnou sociální strukturu od průměru. Navíc toto zjištění podporuje předpoklad vycházející z historie waldorfského školství, totiž že takové školy mají vychovávaj spokojené nezvídavé hlupáky. Dále je waldorfské školství spojeno s implicitní indoktrinací pseudovědeckou anstroposofií, která pro žáčka nadále představuje problém, pokud má v plánu se věnovat přírodním vědám základním i aplikovaným vč. medicíny a techniky. Obojí je pochopitelně na úrovni jednoho z mnoha vlivů, nejde o úplné sektářské vymytí mozku, tu a tam někdo více či méně vzdoruje.

 

Co se týče církevních škol obecně, tak jde o celkem evidentní indoktrinaci nátlakem prostředí. Naprosto stejné svinstvo jako byla poměrně nenápadná komunistická indoktrinace za komunistů (insignie, oslava významných výročí, "dobrovolná" účast na mimoškolních aktivitách,...). Nikdo soudný, kdo už sám není příslušným memem infikován, své dítě na církevní školu nedá, pokud má možnost volby. A nevidím jediný důvod, proč by se měl stát podílet na upevňování indoktrinace jakékoliv náboženské ideologie. Holubáři také nemají své holubářské školy.

 

Takže asi tolik. Až někte uvidíte nějakého "nezaměstnaného na plný úvazek", tak vězte, že svojí nárokovou mentalitou jste naprosto stejná svoloč.