Petice za záchranu provozu Trúby a hradu Štramberka v roce 2014


Nepřihlášený uživatel

/ #66 Re: Re:

2014-04-15 12:17

#65: Tomáš Harabiš - Re:

Pane Harabiši, děkuji za odpověď. 

Nechci se stavět do pozice soudce, neboť neznám Vaše vztahy s městem a města s Vámi. Je mi ale jasné - tak jak to vlastně vždycky bývá - vše je o lidech... 

Ano, má teorie byla trochu přitažená za vlasy, ale chtěl jsem tím jen upozornit na to, že na vše se dá dívat různě a není nic jednoduššího než si udělat vlastní výklad. V podstatě s obsahem petice ve smyslu nezavírat Trúbu přes sezónu snad souhlasí všichni. Jenže problém nevidím v samotném obsahu petice, ale v tom všem kolem ní. Výkřiky o Blanických rytířích, příspěvky nejrůznějších lidí, kteří nemají o problematice ani páru, ale hned stihnou všechny odsoudit, jen proto, že přece všichni dobře ví, že úředník a veřejná správa jsou zlí a špatní...  Vyděšené maminky jejichž dítě má jet na Trúbu a ona prý Trúba nebude...  

Petice "Vašich rytířů" (proč se za ně skrýváte?) asi dle Vás otevřela diskuzi a umožnila odsunout rekonstrukci. Dle mého názoru rozjitřila emoce (často negativní) a prohloubila bariéry. Pokud v podstatě nechcete pokračovat v provozování, pak asi chápu, že jste se pustil do tohoto "boje".

Myslím - alespoň jsem zatím o tom nic neslyšel - že Vám nikdo neupírá zásluhy na rozvoji hradu. Je pravda, že chata dr. Hrsty za Vašeho působení ožila a změna o proti předchozímu provozovateli Trúby byla  zejména v prvních letech markantní. Proto mi pořád nejde do hlavy, proč Vy a město jste v rámci projektu rekonstrukce útulny nekomunikovali, nespolupracovali, nejednali v souladu.  Zájem na rekonstrukci mají obě strany, zájem na provozu Trúby mají obě strany,  Vy jste na katastrofální stav prý upozorňoval a žádal město o nápravu, město požádalo o dotaci, tak proč je takový problém dohodnout i tu rekonstrukci bez omezení přístupu na Trúbu? 

Asi mi napíšete, že za to může město. Ale jak to bývá i v manželských a partnerských vztazích a sporech, nikdy není viník jenom jeden. Na rozdíl od jiných si Vás ani město netroufnu hodnotit. Spíše se zeptám, jelikož neznám přesný stav Jaroňkovy útulny, je vůbec způsobilá bezpečné přečkat sezónu? Co když se něco zřítí, na někoho něco spadne, nedej bože třeba vyhoří tak jako Libušín? Nic takového Trúbě nepřeji, jen pokud by se to stalo, kdo by byl oním viníkem? 

Pravděpodobně opět město, které by bylo obviněno, že nechalo stav útulny dojít do takového stavu... Tak jen budu doufat, že stav ještě není tak špatný a že budete schopen společně s městem najít způsob, jak co nejdříve dostat Jaroňkovu útulnu do stavu, kdy i kvůli ní sem budou jezdit turisté, a přitom neomezit provoz samotné Trúby. Díky Vám i městu.

P. S.: Omlouvám se, že se nepodepíšu. Není to kvůli tomu, že bych se bál hájit svůj názor, ale kvůli tomu jakým malým městem Štramberk je. Lidé by se neměli hádat, ale spolupracovat... a diskuze by měly stmelovat, ne rozdělovat.