Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Dedahad

/ #483 Re: Přepis diskuse zastupitelů Ostravy z 11.12.2013 k čipování včetně právních komentářů a řešení

2013-12-16 20:13

#482: Necipujtenas.cz - Přepis diskuse zastupitelů Ostravy z 11.12.2013 k čipování včetně právních komentářů a řešení

Chtěl bych jen připomenout, že pod OZV č.9/2012 z 24.10.2012 je podepsaný jak primátor města Ostravy pan ing. Petr Kajnar, tak i 1.náměstek primátora města Ostravy pan ing.Dalibor Madej jako předkladatel předmětné vyhlášky !

Vydání předmětné vyhlášky OZV č.9/2012 z 24.10.2012 inicioval městský obvod Ostrava-Poruba, což kromě jiného potvrdil zastupitel v tomto městském obvodě p.Nikolas Pistolas. E-mail pana Pistolase :

Vážení diskutující,

patřím k těm,kteří naopak čipování psů vítají a jako zastupitel městského obvodu Poruba jsem inicioval tuto diskuzi na našem městském obvodě,protože mne volily obě strany,jak pejskaři ke kterým se řadím i já,tak i nepejskaři.Musím říci,že těch,kteří volají po daleko přísnější regulaci pohybu psů v našem obvodě je podstatně více.Což v mém případě nehrálo takovou roli,jako ten fakt,že se v našem sídlišti množí počet psů chovaných v bytech a téměř každý druhý je bez registrační známky a co je horší pobíhají zcela volně a nejde o žádné ratlíky.Majitelé přitom družně korzují se svými přáteli,zhusta taky pejskaři stejného ražení a okázale ignorují ,že jejich psi vykonávají své potřeby třeba v nebo u dětského pískoviště nebo na chodnících.Vy všichni co tady bědujete nad "krutostí" čipovacího úkonu,bědujete stejně nad osudy těch lidí,kteří byli pokousaní "nedohledatelnými" pejsky a museli absolvovat velmi bolestivou léčbu proti případné vzteklině?Na naší ulici žije v devíti vchodech tří čtyřpatrových domů 28 psů s jejichž majiteli se denně při venčení potkávám.Z těchto 28 psů je na obecním úřadě přihlášeno jen 7 a pouze já platím roční poplatek 1500,-Kč.Ostatních 6 platí alespoň 200,-Kč-tedy důchodcovskou sazbu.Přitom z těch 6 je pouze jedna paní důchodkyní.Uvědomujete si vy,kteří se tady berete za svá občanská práva,že vedle vás žije většina,která nemá takový vztah ke psům jako my a mají stejně tak právo na chodníky bez psích exkrementů,na klid a na pocit bezpečí?

Všichni společně nadáváme v jakém bordelu to žijeme,ale v případě,že začneme dávat věci do pořádku,tak se cítíme dotčeni,proč se začíná u nás?Dnes jsem byl na schůzce u pana starosty s panem Hadaščákem.Každý má nárok na vyjádření svého názoru,ale takovou snůšku hloupostí jsem už dlouho neslyšel.A nejhorší je,že tento mluvčí ani nepřipouští

diskuzi,která nesouzní s jeho utkvělou představou o bolestném zážitku jeho pejska.Samozřejmě imaginárního,protože ,jak se sám přiznal čipování viděl jen v televizi.Mě,který mám osobní zkušenost a svého kokříka miluji,nevěří. A právě proto,že svého pejska miluji a vždy mě násilí na zvířatech hluboce zasáhne,chci aby si ti,kteří si pejska pořídí jen jako levnou hračku pro své děti k vánocům a pak se jej zbaví drastickým způsobem,aby si takovíto "lidé" uvědomili,že pořídit si pejska něco obnáší a tento tvor je někde evidován a případné násilí na něm lze potrestat.

Co se týče výzev ,aby takovíto zastupitelé nebyli voleni,jsem k dispozici.Ono to taky není žádný med sloužit hlupákům.

* BEZ KOMENTÁŘE

Manýry předlistopadového vedení se vracejí, VYHROŽOVÁNÍ LIKVIDAČNÍMI POKUTAMI, OBSTRUKCE, POSLÉZE I VYHROŽOVÁNÍ FYZICKÝM NAPADENÍM, TEĎ UŽ I POKUSY CENZUROVAT NEPOHODLNÉ OBČANY ! DNES UŽ TO NEJSOU ZÁSTUPCI JEDNÉ STRANY, DNES JE TO ČÁST ZÁSTUPCŮ T.ZV. /OPO/KOALICE, LZE TO VŠAK NAZVAT I JINAK A VÝSTIŽNĚJI ! Přiznání náměstka primátora o vyhrožování je neskutečné přiznání situace ve městě, nikdo proti tomu nic nedělá a prohlášení pana primátora v médiích o MAFII se asi minulo ůčinkem.