Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Dedahad

#476 Protest nepomohl, ostravští psi musí mít čip - INU KRAJ RAZOVITY !!!

2013-12-12 12:10


Nepřihlášený uživatel

#477

2013-12-12 23:09

Jen pár slov.Pes není VĚC!!!Kromě toho,že jsem invalidní důchodce s důchodem 8300.-Kč,nájmem 7430.-Kč,moje žena je též invalidní a jedendůchod jde ne bydlení,druhý na živobití.Raději neuvádím,kolik nás stojí měsíčně léky.Pak by nás musel někdo obvinit z výroby peněz...Máme psy dva,jeden nám zůstal po smrti manželčiny maminky.Oba psi jsou již starší, 14 a 9 let.Zvlášť pro ženu,která trpí těžkými psychickými problémy,jsou tito dva psi pomocnou terapií.ODMÍTÁM dát své psy čipovat,protože to považuji za direktivum konšelů a bojím se,že pokud se necháme takto válcovat jako stádo,budou za chvíli čipováni důchodci,kteří jsou tu "Přes čas"dále nezaměstnaní,snad aby byli konšelům k dispozici pro špinavou práci a začíná se pak z filmu "Matrix" stávat skutečnost.Nazastupitelstvu se dějí podivné manipulace s vůlí obyvatel-viz nákup pozemků pod Bazaly a podobně.Odmítám týrat své psy i kdybych měl celou věc dotáhnout k mezinárodnímu soudu.TOTO NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO S DEMOKRACIÍ !!!!Tomáš Palatý,Ostrava
Dedahad

#478 Re:

2013-12-13 08:47

#477: - SOUHLASÍM S VÁMI

Zatím krátce - navrhuji spojit naše síly, souhlasím i se soudy , ať už s našimi včetně ÚS v Brně, tak i s mezinárodním soudem. Kontakt na mě - napište autorovi petice. Skromný dotaz: nezapoměla se  Vaše manželka podepsat pod peticí ? Každý podpis je vítaný a počítá se ! /NE/skromný dotaz, víte o šikovném právníkovi, který by nám mohl pomoci ?

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/stop_rfid.jpg...

Dedahad

#479 Politici ČSSD ztrácejí paměť, vyšetřovaného lobbistu nikdo nezná

2013-12-16 11:21

http://ostrava.idnes.cz/politici-cssd-ztraceji-pamet-vysetrovaneho-lobbistu-nikdo-nezna-pyn-/ostrava-zpravy.aspx?c=A131216_2012633_ostrava-zpravy_dar
NÁVRH NA POVINNÉ ČIPOVÁNÍ PSŮ BYL INICIOVÁN Z OSTRAVY-PORUBY . VEŘEJNĚ / NA INTERNETU/ TO PŘIZNAL ZASTUPITEL ZA OSTRAVU PORUBU NIKOLAOS PISTOLAS VČETNĚ "OBDIVUHODNÉHO"VYJÁDŘENÍ ZVOLENÉHO ZÁSTUPCE OBČANŮ PORUBY : "SLOUŽIT HLUPÁKŮM NENÍ ŽÁDNÝ MED".  PAN STAROSTA PORUBY BYL NA ZASEDÁNÍ MMO 11.12.2013 VYZVÁN, ABY SE OD TOHOTO VYJÁDŘENÍ DISTANCOVAL - NEUČINIL TAK !


Nepřihlášený uživatel

#480

2013-12-16 15:30

Mám16 let starého psa,už sotva chodí,dožívá a já ho musum čipovat ??
Dedahad

#481 Re: BABO RAĎ !

2013-12-16 15:42

#480: -

Soudruzi z radnice jsou zásadoví, hlavně když jde o peníze ! Ale soudruh Generální tajemník / tak byl primátor Ostravy osloven zastupitelem města na zasedání MMO 11.12.2013 / nám oznámil, že policista MŮŽE řešit tento přestupek i domluvou. Takže rozhodnutí a zodpovědnost přenesl na policistu v duchu -" já nic, já muzikant".

Necipujtenas.cz

#482 Přepis diskuse zastupitelů Ostravy z 11.12.2013 k čipování včetně právních komentářů a řešení

2013-12-16 18:52

TISKOVÁ PROHLÁŠENÍ - AKTUALITY: PRIMÁTOR OSTRAVY PŘIPUSTIL V PRŮBĚHU PROSINCOVÉHO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA (11. 12. 2013) NELEGÁLNOST POVINNÉHO ČIPOVÁNÍ A TO V PŘÍPADĚ JIŽ PSÍ ZNÁMKOU JEDNOU OZNAČENÝCH A ŘÁDNĚ ZAREGISTROVANÝCH/MĚSTU ZAPLACENÝCH DOMÁCÍCH ZVÍŘAT, KTERÁ NECESTUJÍ SE SVÝMI CHOVATELI ZA HRANICE ČLENSKÉHO STÁTU EVROPSKÉ UNIE A NEJSOU VYUŽÍVÁNA K OBCHODNÍ ČINNOSTI. VYZVAL TAKÉ ZASTÁNCE PŘIROZENÝCH PRÁV/ÚSTAVNÍCH SVOBOD, ABY TENTO PRÁVNÍ NÁZOR PROKÁZALI U SOUDŮ. - NÁMĚSTEK PANA PRIMÁTORA ZÁROVEŇ POTVRDIL, ŽE S ČIPOVÁNÍM NEJSOU V OSTRAVĚ ŽÁDNÉ ZKUŠENOSTI A PROTO SE BUDE TEPRVE NA OBČANECH/DRŽITELÍCH PSŮ CELÝ SYSTÉM TESTOVAT. UŽ NYNÍ JE VŠAK PODLE NĚJ JASNÉ: VYNUCOVÁNÍ IMPLANTACÍ MIKROČIPŮ PROBLÉM S OPUŠTĚNÝMI PSY NEVYŘEŠÍ. PAN NÁMĚSTEK NAVÍC PROHLÁSIL: NORMÁLNÍ OBČANÉ ŽÁDNÉ VYHLÁŠKY KE SVÉMU ŽIVOTU VŮBEC NEPOTŘEBUJÍ.


Zastupitelé Statutárního města Ostravy projednali na svém dvacátém devátém zasedání dne 11. prosince 2013 mj. nové argumenty občanů Petra Hadaščoka st., Jarmily K., společenství webu Necipujtenas.cz a zastupitele Jana Bechera, které úspěšně zpochybnily legalitu povinného čipování, směřovaly proti krutému a nákladnému vynucování implantací cizích těles - mikročipů - do živých těl domácích zvířat a s tím souvisejícímu potlačování přirozeného práva/ústavních svobod občanů České republiky. Tuto tristní situaci vyvolala v Ostravě bezcitná vyhláška č. 9/2012 o trvalém označování - tzv. „čipování“ psů.

V průběhu příštího roku 2014 osloví společenství webu Necipujtenas.cz v důsledku výše popsaného zjištění a v rámci nutné pomoci občanům ČR poslance, senátory, ministry, odborníky, právní experty aj. osobnosti nezatížené tzv. jedinými správnými názory „čipovací lobby“, kteří pak vyvinou úsilí k zastavení čipovacího útlaku mj. podporou schválení novely zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání v aktuálním znění a související legislativy tak, aby již nemohla být extenzivně/mylně vykládána, zneužívána proti ústavnímu pořádku a lidu České republiky při výdělečných pokusech o povinné očipování všech domácích zvířat, dále k neústavnímu odpírání lidských práv/svobod a kriminalizaci držitelů zvířat v jednotlivých městech, obcích, kteří se chovají slušně, řádně platí poplatky, daně za psy aj. domácí mazlíčky (např. krmivo, veterinární péči, jízdné, celkovou péči). Nabízíme tímto ruku ke spolupráci všem slušným lidem napříč společenskopolitickým spektrem. Milióny utiskovaných občanů a zvířat čekají na Vaši pomoc! Děkujeme Vám.

Společenství webu Necipujtenas.cz má k dispozici oficiální písemné dokumenty Vlády ČR a Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které potvrzují právní výklad pana Bechera (viz dále v textu) a dokládají, že navrhovatel zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů a sporného paragrafu 13b - v tomto případě vláda - neměl nikdy v úmyslu udělit městům a obcím pravomoci povinně čipovat všechny psy skrze nařízení obecně závazných vyhlášek: Vždy mělo jít pouze o zvířata neoznačená, opuštěná, toulavá, nikoliv ovšem již označená, zaregistrovaná, o které je chovateli řádně postaráno. Rozkrytí a vysvětlení postupů zástupců „čipovací lobby“, kteří výše uvedený zákon zneužili ke svým výdělečným a mocenským účelům pak bude posléze věcí sdělovacích prostředků, které již mapují celou situaci podobně jako v předchozích měsících na Slovensku.

Podrobnější výklad vzniklé situace včetně legislativních faktů připravuje společenství webu Necipujtenas.cz v podobě samostatného článku.


Níže se můžete seznámit s komentovaným přepisem části audionahrávek z oficiálního/veřejného zasedání ostravských zástupců lidu ze dne 11. 12. 2013 k bodu jednání č. 14 s názvem „Projednání podání na zrušení obecně závazné vyhlášky č. 9/2012, kterou se upravuje trvalé označování psů a evidence jejich majitelů“.


Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/ostrava-czech-republic-lordmayor-p...

Dedahad

#483 Re: Přepis diskuse zastupitelů Ostravy z 11.12.2013 k čipování včetně právních komentářů a řešení

2013-12-16 20:13

#482: Necipujtenas.cz - Přepis diskuse zastupitelů Ostravy z 11.12.2013 k čipování včetně právních komentářů a řešení

Chtěl bych jen připomenout, že pod OZV č.9/2012 z 24.10.2012 je podepsaný jak primátor města Ostravy pan ing. Petr Kajnar, tak i 1.náměstek primátora města Ostravy pan ing.Dalibor Madej jako předkladatel předmětné vyhlášky !

Vydání předmětné vyhlášky OZV č.9/2012 z 24.10.2012 inicioval městský obvod Ostrava-Poruba, což kromě jiného potvrdil zastupitel v tomto městském obvodě p.Nikolas Pistolas. E-mail pana Pistolase :

Vážení diskutující,

patřím k těm,kteří naopak čipování psů vítají a jako zastupitel městského obvodu Poruba jsem inicioval tuto diskuzi na našem městském obvodě,protože mne volily obě strany,jak pejskaři ke kterým se řadím i já,tak i nepejskaři.Musím říci,že těch,kteří volají po daleko přísnější regulaci pohybu psů v našem obvodě je podstatně více.Což v mém případě nehrálo takovou roli,jako ten fakt,že se v našem sídlišti množí počet psů chovaných v bytech a téměř každý druhý je bez registrační známky a co je horší pobíhají zcela volně a nejde o žádné ratlíky.Majitelé přitom družně korzují se svými přáteli,zhusta taky pejskaři stejného ražení a okázale ignorují ,že jejich psi vykonávají své potřeby třeba v nebo u dětského pískoviště nebo na chodnících.Vy všichni co tady bědujete nad "krutostí" čipovacího úkonu,bědujete stejně nad osudy těch lidí,kteří byli pokousaní "nedohledatelnými" pejsky a museli absolvovat velmi bolestivou léčbu proti případné vzteklině?Na naší ulici žije v devíti vchodech tří čtyřpatrových domů 28 psů s jejichž majiteli se denně při venčení potkávám.Z těchto 28 psů je na obecním úřadě přihlášeno jen 7 a pouze já platím roční poplatek 1500,-Kč.Ostatních 6 platí alespoň 200,-Kč-tedy důchodcovskou sazbu.Přitom z těch 6 je pouze jedna paní důchodkyní.Uvědomujete si vy,kteří se tady berete za svá občanská práva,že vedle vás žije většina,která nemá takový vztah ke psům jako my a mají stejně tak právo na chodníky bez psích exkrementů,na klid a na pocit bezpečí?

Všichni společně nadáváme v jakém bordelu to žijeme,ale v případě,že začneme dávat věci do pořádku,tak se cítíme dotčeni,proč se začíná u nás?Dnes jsem byl na schůzce u pana starosty s panem Hadaščákem.Každý má nárok na vyjádření svého názoru,ale takovou snůšku hloupostí jsem už dlouho neslyšel.A nejhorší je,že tento mluvčí ani nepřipouští

diskuzi,která nesouzní s jeho utkvělou představou o bolestném zážitku jeho pejska.Samozřejmě imaginárního,protože ,jak se sám přiznal čipování viděl jen v televizi.Mě,který mám osobní zkušenost a svého kokříka miluji,nevěří. A právě proto,že svého pejska miluji a vždy mě násilí na zvířatech hluboce zasáhne,chci aby si ti,kteří si pejska pořídí jen jako levnou hračku pro své děti k vánocům a pak se jej zbaví drastickým způsobem,aby si takovíto "lidé" uvědomili,že pořídit si pejska něco obnáší a tento tvor je někde evidován a případné násilí na něm lze potrestat.

Co se týče výzev ,aby takovíto zastupitelé nebyli voleni,jsem k dispozici.Ono to taky není žádný med sloužit hlupákům.

* BEZ KOMENTÁŘE

Manýry předlistopadového vedení se vracejí, VYHROŽOVÁNÍ LIKVIDAČNÍMI POKUTAMI, OBSTRUKCE, POSLÉZE I VYHROŽOVÁNÍ FYZICKÝM NAPADENÍM, TEĎ UŽ I POKUSY CENZUROVAT NEPOHODLNÉ OBČANY ! DNES UŽ TO NEJSOU ZÁSTUPCI JEDNÉ STRANY, DNES JE TO ČÁST ZÁSTUPCŮ T.ZV. /OPO/KOALICE, LZE TO VŠAK NAZVAT I JINAK A VÝSTIŽNĚJI ! Přiznání náměstka primátora o vyhrožování je neskutečné přiznání situace ve městě, nikdo proti tomu nic nedělá a prohlášení pana primátora v médiích o MAFII se asi minulo ůčinkem.



Nepřihlášený uživatel

#485 Svobodní proti povinnému čipování

2013-12-17 22:02

Veřejný záznam z debat kandidátů na místopředsedy strany Svobodných občanů, kteří se vyslovili proti povinnému čipování a toto téma by rádi prosazovali na celorepublikové úrovni - http://www.ustream.tv/recorded/41231771 (00:29:48 a pak přeskočit na 00:42:19) a dále http://www.ustream.tv/recorded/41237932 (00:43:30)
Jarka

#486 Re: Re:

2013-12-24 06:36

#8: Dedahad - Re:

No a co by bylo špatného na čipování lidí? Pokud jste čistý, tak vám to může být šuma fuk. Pokud jste grázl a bojíte se aby vás někde nevyčenichali, tak chápu, že jste proti. To je stejné jako s kamerami. Proč se tolik lidí brání kamerovým systímům? Jakápak občanská svoboda a upírání práv. Bohužel dnes mají darebáci volnost a demokracie pro většinu znamená jenom dělat bordel a na každýho si stěžovat a soudit se. Já můžu všechno, je demokracie. A psi? Každý majitel by měl být za svého psa zodpovědný. Bohužel, pokud nějakej čokl zabije či zmrzačí dítě, v podstatě se nic neděje. Nějak se to urovná. Je zde tolik čoklů, že je to nechutný. Abyste se bál vyjít ven. A jsme zase u lidí. Proč je nemaj s náhubkem a na vodítku? Někteří ano. A zkuste na to poukázat, tak budete vidět tu demokracii. A víte co nás stojí útulky? Ne že jsou pouze dobrovolný, placený ze sponzorů. Ono je to trochu jinak. Proč držet tolik útulků. Dřív když pes volně pobíhal po lese, přišel myslivec a prásk.A bylo vyřešeno. Dnes je každej ochranář, samé právo, ale kde jsou povinnosti?


Nepřihlášený uživatel

#487 Re: Re: Re:

2013-12-24 10:50

#486: Jarka - Re: Re:

Já to říkám pořád, "už aby tu byl zase pořádek, všichni nosili uniformy, vše hlídaly uliční výbory a znovu se zavedly kádrové posudky, každý měl kameru v ložnici a šéfové se mohli kochat pohledem na milující se své podřízené a pak jim pěkně dát co proto. Ach ten krásný svět plný kontroly, plný totality, kde každý může být ze dne na den zlikvidován vševidoucím velkým bratrem, kde není ani svoboda, ani láska, jen poslušnost, vševidoucí oko, čipy a příkazy, zákazy a udavači. Jo jo, tohle všechno čipy vyřeší. Jak krásně bude na světě, jaký klid to bude žít a pod neustálou kontrolou být, a vědět, že ani na té toaletě člověk není sám :), ach ten báječný to svět pod kontrolou. Kdo by to nechtěl, že ?" :)

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/liberty-dignity-god-constitution-a...



Necipujtenas.cz

#488 Vánoční a novoroční přání! :)

2013-12-24 10:56

2013, 24. prosince: Společenství webu Necipujtenas.cz přeje všem slušným/dobrým lidem a jejich zvířatům klidné - neočipované - Vánoce a Boží Požehnání nejen pro rok 2014. Děkujeme Vám za to, že stojíme společně s Vámi pevně na straně svobody a přirozeného práva vůči idejím nastupujícího totalitního uvažování a s ním spojené proti-občanské legislativy! Také příští rok budeme pracovat na dosažení osvobození občanů od povinného čipovacího útlaku. Nebojte se! Když se lidé spojí, podpoří se a vytrvají: zvítězí! Tedy slušně a směle vpřed! :)

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz2oOAH8kaX

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/christian-christmas-images-faceboo...

Dedahad

#489 Re: Re: Re: Taky názor !!! ;-)

2013-12-24 13:39

#486 Re: Re: Re -

Pokračování po Vánocích .

2013-12-27 09:00

JARKA:"No a co by bylo špatného na čipování lidí?"

Zastupitelstvo města Ostravy na svém zasedání v roce 2014 rozhodlo o vydání OZV č.1X/2014 k trvalému označení všech žen žijících ve městě starších 3.měsíců a to prsními implantáty/pokud možno francouzské výroby Poly Implant Prothese a velikosti 3/ a to nejpozději do konce roku 2014 pod pokutou až 50 000 Kč ! Vyjímky se nepřipouštějí a to ani z důvodu pokročilého věku, ale ani ze zdravotních, morálních či etických důvodů.  Náklady celé operace odbornými lékaři - v tomto případě plastickými chirurgy budou hrazeny rodinami, ve kterých tyto ženy žijí ! O případném daru města ve výši 100 Kč se rozhodne až později a to z rozpočtové rezervy města, stejně tak jako o příspěvcích městského obvodu Poruba ale i o příspěvcích jiných městských obvodů / dnes už přece zase neplatí, že všichni občané mají nejen stejná práva, ale i stejné povinnosti, hmmm / !

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. 1. 2015.

Ing. ..... ...... v. r.
primátor

Ing. ........ ........ v. r.
náměstek primátora

JARCE: Pokud jste čistá, tak vám to může být šuma fuk. Pokud jste "GRÁZLOVÁ" A BOJÍTE SE ABY VÁS NĚKDE NEVYČENICHALI, TAK CHÁPU, ŽE JSTE PROTI.

Nicméně, nikdo vám ve vlastním čipování nechce bránit ani nebrání, "špatné na tom je to, že nám čipování nařizují námi zvolení zastupitelé a to bez jakékoliv zodpovědnosti" ! Jen tak na okraj - čtyři hlavní představitelé francouzské firmy vyrábějící  n e j e n vadné prsní implantáty Poly Implant Prothese jsou už v "teplácích", u nás by právě začínalo opakované - doplňující vyšetřování neúspěšného prvního vyšetřování ........

http://zpravy.idnes.cz/nekvalitni-silikon-plnil-podle-medii-i-umele-muzske-hyzde-a-varlata-1pj-/zahranicni.aspx?c=A120105_120718_zahranicni_ipl

..... nevěřím, že to napsala NORMÁLNÍ žena /JARKA/: ....pokud nějakej čokl zabije či zmrzačí dítě, v podstatě se nic neděje. Nějak se to urovná. Je zde tolik čoklů, že je to nechutný. Abyste se bál vyjít ven.  ....TO NENÍ PRAVDA ! ! ! 

Podle způsobu vyjadřování lze odhadnout, kdo se podobným způsobem vyjadřuje o psech - a nejen těch ostravských !

ŽÁDNÝ PES ČIP NEPOTŘEBUJE , POKUD HO POTŘEBUJE MĚSTO : 1. MUSÍ CHOVATELE PŘESVĚDČIT 2. VEŠKERÉ NÁKLADY UHRADIT ! 3. VE VŠECH PŘÍPADECH MUSÍ JÍT O DOBROVOLNOST - NEJSME ANI V BĚLORUSKU A ANI V SEVERNÍ KOREI A TOTALITY JSME SI UŽILI VÍCE NEŽ DOST.

ŽÁDNÝ ČIP NEZABRÁNÍ POKOUSÁNÍ PSEM STEJNĚ JAKO ÚKLID EXKREMENTŮ, VŠICHNI ROZUMNÍ OBČANÉ TO VĚDÍ !

NAJDE SE NĚKDO, KDO OBČANY PŘESVĚDČÍ, ŽE VÝROBĚ A APLIKACI ČIPŮ PRO PEJSKY JE VĚNOVÁNA VĚTŠÍ POZORNOST NEŽ VÝROBĚ, PRODEJI A IMPLANTACI např. PRSNÍCH IMPLANTÁTŮ PRO ŽENY V CELÉ EVROPĚ ?

MF DNES

Francii děsí praskající silikony, vláda pošle tisíce žen na operaci
Ústavu se ozvala první Češka s vadnými prsními implantáty z Francie
Nechat, či vyjmout vadné implantáty. Evropa váhá s doporučením
Vyoperování vadného silikonu nejspíš zaplatí ženám pojišťovny
Pojišťovny musí zaplatit i implantáty pro krásnější prsa, tvrdí právník
Francouzi zatkli šéfa firmy, která vyráběla závad

Zakladatel francouzské firmy PIP Jean-Claude Mas byl odsouzen za výrobu vadných prsních implantátů. Soud ho poslal na čtyři roky do vězení. Vadné implantáty se prodávaly i v České republice....
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nekvalitni-silikon-plnil-podle-medii-i-umele-muzske-hyzde-a-varlata-1pj-/zahranicni.aspx?c=A120105_120718_zahranicni_ipl
http://zpravy.idnes.cz/zakladatel-firmy-s-vadnymi-implantaty-byl-odsouzen-ke-ctyrem-rokum-vezeni-1u4-/zahranicni.aspx?c=A131210_103244_zahranicni_js

VRACÍME SE PŘED ROK 1990 ? PÁNI KONŠELÉ, OPRAVDU CHCETE JÍT CESTOU DETROITU ? ZATÍM TO TAK VYPADÁ !

PSI NA ÚZEMÍ  MĚSTA  OSTRAVY, O KTERÉ JE ŘÁDNĚ PEČOVÁNO, NEPOHYBUJÍ SE BEZ DOZORU, JSOU OZNAČENI  ZNÁMKOU A JEJICH CHOVATELÉ ZA NĚ ZAPLATILI POPLATEK ZE PSŮ SE  ZÁMĚRNĚ ZAMĚŇUJÍ SE PSY TOULAVÝMI, ZABĚHNUTÝMI A OPUŠTĚNÝMI - COŽ JE OVŠEM PODSTATNÝ ROZDÍL !!!


Nepřihlášený uživatel

#490

2013-12-27 06:45

"„Máme v našich kapsách čidla, která zachycují každý náš pohyb. Zamyslete se nad tím, co to může znamenat pro osobní život určité osoby. Dítě, které se dnes narodí, vyroste bez jakékoli představy o soukromém životě. A to je problém, protože soukromý život je důležitý. Soukromý život nám umožňuje stanovovat, kdo jsme a kým chceme být,“ upozornil.
Britská televize Channel 4 odvysílala Snowdenovo alternativní vánoční poselství, v němž Snowden popřál občanům, aby mohli společně dospět k lepší rovnováze a skoncovat s hromadným dohledem."

Zdroj: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/dnesni-deti-nepoznaji-soukromi-varoval-snowden-2-1049101#utm_medium=selfpromo&utm_source=newsletter&utm_campaign=e15news

Dedahad

#491 POVĚZTE PANE MAJORE, NENÍ TO VŠECHNO ABSURDNÍ ?

2013-12-28 20:53

Nacházíte se zde: Úvod › Úřad › Právní předpisy › Vyhlášky statutárního města Ostravy › 9/2012
Obecně závazná vyhláška č. 9/2012

Obecně závazná vyhláška č. 9/2012, kterou se upravuje trvalé označování psů a evidence jejich chovatelů.

Zastupitelstvo města Ostravy se usneslo dne 24. 10. 2012 podle § 10 písm. d) a v souladu s § 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a § 13b odst. 2 zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, vydat tuto obecně závaznou vyhlášku:

Čl. 1
Trvalé označování psů

Chovatel1) psa chovaného na území statutárního města Ostravy je povinen nechat psa trvale označit elektronickým čipem, který odpovídá ISO standardu požadovanému předpisem Evropského společenství2) (dále jen „čip“) a to nejpozději do 30 dnů ode dne, v němž pes dovršil věku 3 měsíců.

Čl. 2
Úhrada nákladů za trvalé označování psů

Trvalé označování psů se provádí na náklady chovatelů psů .

Čl. 3
Evidence chovatelů psů

1. Statutární město Ostrava (dále jen „evidenční orgán“) vede evidenci chovatelů psů označených čipem (dále jen „evidence“).
2. Chovatel psa chovaného na území statutárního města Ostravy je povinen se do evidence vedené evidenčním orgánem přihlásit ve lhůtě do 30 dnů ode dne, kdy byl pes označen čipem nebo kdy se uvedený chovatel stal chovatelem psa označeného čipem.
3. Při přihlášení se do evidence uvede chovatel psa následující údaje:
a) své jméno a příjmení, datum narození a údaj o trvalém pobytu, jde-li o fyzickou osobu, nebo firmu či název, sídlo a IČ, jde-li o právnickou osobu
b) jméno, datum narození, plemeno, pohlaví a barvu psa, případně jeho zvláštní znamení
c) evidenční číslo a typ čipu, jímž byl pes označen, a datum označení psa čipem, které doloží potvrzením vydaným odborně způsobilou osobou3), která provedla označení psa čipem
d) kontaktní údaje pro případ ztráty psa.
4. O přihlášení do evidence vydá evidenční orgán chovateli psa potvrzení.
5. Chovatel psa je povinen evidenčnímu orgánu pro účely evidence ohlásit ukončení chovu psa na území statutárního města Ostravy, jeho úhyn, ztrátu nebo únik a to nejpozději do 30 dnů ode dne, kdy nastala některá z uvedených skutečností.

Čl. 4
Sankce

Porušení povinností stanovených touto obecně závaznou vyhláškou lze postihovat jako přestupek4) nebo jako správní delikt5).

Čl. 5
Přechodná ustanovení

1. Chovatel, který před účinností této obecně závazné vyhlášky nechal psa trvale označit čipem nebo se stal před účinností této obecně závazné vyhlášky chovatelem psa označeného čipem, je povinen se do 90-ti dnů ode dne účinnosti této obecně závazné vyhlášky přihlásit do evidence. V tomto případě se má za to, že povinnost trvalého označení psa podle této vyhlášky je splněna i v případě, že použitý čip neodpovídá normám ISO 11784 a 11785.
2. Chovatel je povinen nechat psa, který je ke dni účinnosti této obecně závazné vyhlášky starší 3 měsíců a který nebyl před účinností této obecně závazné vyhlášky označen čipem, označit čipem nejpozději do 12 měsíců ode dne účinnosti této obecně závazné vyhlášky.

3. Povinnosti stanovené touto obecně závaznou vyhláškou se nevztahují na chovatele psů, jejichž psi se na území statutárního města Ostravy  nezdržují trvale a zdržují se zde pouze vyjímečně.

Čl. 6
Účinnost

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. 1. 2013.

Ing. Petr Kajnar v. r.
primátor

Ing. Dalibor Madej v. r.
náměstek primátora

P.S.

PSI NA ÚZEMÍ  MĚSTA  OSTRAVY, O KTERÉ JE ŘÁDNĚ PEČOVÁNO, NEPOHYBUJÍ SE BEZ DOZORU, JSOU OZNAČENI  ZNÁMKOU A JEJICH CHOVATELÉ ZA NĚ ZAPLATILI POPLATEK ZE PSŮ SE  ZÁMĚRNĚ ZAMĚŇUJÍ SE PSY TOULAVÝMI, ZABĚHNUTÝMI A OPUŠTĚNÝMI - COŽ JE OVŠEM PODSTATNÝ ROZDÍL !!!

Dubina

#492 Re: Do háje s čipováním

2013-12-29 01:10

#318: malý pes-taky pes - Do háje s čipováním

Ivo kuznik je idiot osobně mě napadl a tahal zbraň na mé uvazané psy důvod nechtěl jsem odjed na MP z duvodu opuštění psu.Přitelkyně mi šla pro OP a on to dobře věděl každopadně jsem se mu dival do hlavně a pote jsem byl surově zmlacen.Ivo Kuznik je policista provokater a agresor

Necipujtenas.cz

#493 "NEZÁKONNÉ ČIPOVÁNÍ JIŽ OZNAČENÝCH ZVÍŘAT! ČR"

2013-12-31 21:53

Krátce z obsahu článku: "Prosincové jednání ostravských zastupitelů (11. 12. 2013) rozvířilo mj. celospolečenskou debatu o nelegálnosti povinného čipování domácích čtyřnohých mazlíčků, chovaných v soukromém vlastnictví, kteří již byli označeni např. klasickou psí známkou, vydávanou obcemi/městy na důkaz zaplacení poplatku a provedení registrace, dále kteří necestují se svými držiteli/chovateli/pány za hranice České republiky a nejsou využíváni k obchodní činnosti. Takto definovaným zvířatům (většina psů aj.) totiž za normálních okolností nesmí nejrůznější pověřené úřední ani jiné osoby implantovat bez souhlasu majitele do jejích živých těl cizí elektronické předměty - v tomto případě RFID mikročipy. Pokud by k tomu došlo: Jde o porušení zákona.

Tento poznatek je o to závažnější, že na území třistatisícového Statutárního města Ostravy končí platnost přechodného období pro tzv. „trvalé označení“ psů mikročipem a od 1.1.2014 zde nabývá kompletní účinnosti místní „čipovací vyhláška“ č. 9/2012, jejímž úkolem je postupné donucení obyvatelstva města k očipování všech psů, tedy i těch již označených jinými metodami (např. známkou) než skrze implantací čipu a za které jejich majitelé už dokonce městu zaplatili poplatek.

Následující článek přináší avizovaný-podrobnější výklad celé problematiky včetně informací o pravých záměrech zákonodárců při vytváření a novelizaci s čipováním úzce související legislativy pod názvem „Zákon České národní rady č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání“ v aktuálním znění a čipování umožňujícího paragrafu 13b.

Cílem tohoto textu je: vytvořit v rámci pomoci rodinám miliónů chovatelů psů, koček aj. domácích živočichů legální/argumentační základnu pro jejich obranu vůči nemístným požadavkům a zásahům moci výkonné i zákonodárné v jednotlivých obcích/městech do soukromých životů lidí, kteří se chovají slušně, řádně platí, co kde jen můžou a co kdo kde zase vymyslí (např. poplatky za psy, mikročipy, daně skryté v nákupu krmiv, jízdném, službách atd.). Přitom místo toho, aby takovým lidem politici pomáhali rušením různých břemen, tak jim ještě na bedra o to více naloží jak nových poplatků, tak nových povinností, daní atd. Chov zvířat v jednotlivých domácnostech českých občanů se díky tomu stává záležitostí pouze bohatých/mocných osob. Daná situace obzvláště těžce postihuje osaměle žijící spoluobčany, kteří jsou bez vhodného rodinného zázemí a současná/krutá/stresující doba je žene do života v ústraní, kde jedinou útěchu ještě poskytovali alespoň psi, kočky aj. domácí živočichové.

V neposlední řadě by měl tento článek posloužit našim zákonodárcům aj. vlivným osobnostem jako faktický/myšlenkový úvod k nutné novelizaci zákona č. 246/1992 Sb. včetně navazujících předpisů tak, aby již nemohla být tato a související legislativa extenzivně/mylně vykládána, zneužívána proti ústavnímu pořádku a lidu České republiky při výdělečných pokusech o povinné očipování všech domácích zvířat ani k neústavnímu odpírání lidských práv/svobod a kriminalizaci bezúhonných občanů."

Celý článek s odkazy na judikáty Ústavního soudu v Brně, důvodových zpráv Vlády a Parlamentu ČR včetně právního výkladu k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/legislativa/nezakonne-cipovani-jiz-oznacenych-zvirat-cr.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/libertyladyjustice.jpg...

Necipujtenas.cz

#494 "FACEBOOK/TWITTER VYTLAČUJÍ DRAHÉ ČIPOVÁNÍ! GB"

2014-01-05 10:30

Krátce z obsahu článku: "Radní zhruba stotisícového britského města Solihull (cca 14,5 km jihovýchodně od Birminghamu) začali paradoxně teprve minulý rok plně objevovat možnosti sociálních sítí, které poskytují své služby zdarma a pomáhají nejen adekvátně informovat občany, nýbrž především představují značné finanční úspory pro veřejné rozpočty.
Facebook/Twitter/Flickr však navíc dokáží naplno rozvinout mírovou snahu lidských bytostí o zachování svých ústavně garantovaných svobod/práv proti různým donucovacím/výdělečným kampaním, vedeným místní samosprávou nebo přímo státem.
Násilné akce - k jakým již bohužel patří řadu let tzv. povinné čipování psů, koček aj. domácích mazlíčků - se nyní ukazují ve světle nástupu informačních technologií jako předražené, neschopné docílit vytčeného cíle a navíc představují mohutný útok na soukromý život občanů."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/facebook-twitter-vytlacuji-drahe-cipovani-gb.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/facebook-solihull-free-sharing-of-...


Bohužel Ostravák

#495 Chaos v evidenci

2014-01-05 15:54

...když jsme odhlašovali psa na MO Poruba, tak zaměstnankyně úřadu nebyla schopna, dle čísla psí známky, dohledat majitele. Nepomohlo ani nahlášení příjmení majitele - pes byl totiž zaregistrován na manželku, ta má samozřejmě stejné příjmení jako já... A to má ten slavný čip daleko víc čísel než psí známka! Bude to opravdu k čemu?! S pozdravem nasraný občan Ostravy.

Nepřihlášený uživatel

#496 Re: Chaos v evidenci

2014-01-05 17:36

#495: Bohužel Ostravák - Chaos v evidenci

Dobrý večer, nebude, pokud nezfalšují statistiky a už k tomu mají našlápnuto. Dobře jste udělal, že jste pejska odhlásil. Díky za info v Porubě. Mějte se hezky a držím pěsti.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-01-05 21:25



Nepřihlášený uživatel

#498 čipování

2014-01-06 07:42

Včera jsem byla na výstavě psů v Brně,bylo tam několik známých,jedna známá z Vodňan říkala že svoje tři psíky nebude rozhodně čipovat,rodokmenoví psi jsou buď tetovaní(ti starší),mladší čipovaní.Říkala,že pokud by to bylo dobrovolné,prosím,ale nařizovat ji něco nikdo nebude.Další známá že koupí tetovací tužku a jednoduše jim to číslo přejede.To je taky řešení,taky o tom uvažuju,moje černá fenka sice číslo vidět má,ale protože je tmavá,splývá to.Nebudu čipovat psa který nosí známku,telefonní číslo a je tetován.Hlavně mě rozčiluje fakt,že ve správním řízení melou o pokutě 50000 a za nevyměnění řidičáku pokuta podstatně menší.Co jsme to za národ.
R

#499 Re: čipování

2014-01-06 09:14

#498: - čipování

Dobrý den,

děkuji Vám za velmi podnětné informace z praxe. Držte se!

 

Dedahad

#500 Renomovaný právník a bývalý OMBUDSMAN pan JUDr.Varvařovský Pavel

2014-01-06 12:06


Nahlédněte pod petici resp. do Oznámení - stojí to za to ! Čipovací vyhláška OZV č.9/2012 byla v minulosti 2 X "shozena se stolu" na jednání MMO - dnes se část zastupitelů již přijaté vyhlášky drží jako ....... ! Ne každý umí přiznat, že chyboval ! Nebo je snad za tím něco jiného ? :-(