Občané proti Šantovka Tower: Olomoucká výzva


Nepřihlášený uživatel

/ #71

2013-11-06 13:24

Nevím, ale celá tato kauza mi připadá úplně zbytečná. Hlavní argument odpůrců je, že má být budova postavena v ochranné zóně městské památkové rezervace, kde podle všeho podobné stavby vůbec nemají vznikat. Na tom, že je potřeba dodržovat zákon, se snad všichni shodneme (včetně příznivců stavby). Pokud má být někde postavena výšková budova a porušovat přitom zákonné normy, tak je něco špatně, ne? (bez ohledu na peníze, pracovní místa, závist, líbí X nelíbí a jiné argumenty, které zde padají)
Podle mě by si měla většina lidí uvědomit, že zde jde především o to, jakou podobu bude mít naše občanská společnost. Buď si budeme vykládat zákon selektivně (pro tyhle platí, ale pro jiné ne=bude nám všechno jedno), nebo prostě bude platit pro všechny stejně (=zájem občanů, co se kolem nich děje). A o to, aby zákon platil stejně pro všechny, tu jde podle mě především.
V tomto ohledu mi chování investora nepřipadá jen arogantní, ale s odpuštěním naprosto idiotské. Kdyby tu výškovou budovu přesunul na opačný konec čtvrti Šantovka (tj. že nebude stát naproti OC v ochranném pásmu, ale někde u soutoku Mlýnského potoka a Moravy u Velkomoravské ulice), tak jsou odpůrci vlastně bezzubí a byla by to opravdu jenom hysterie. Kéž by to tak bylo, sám bych se označil jako první za hysterku.