Petice za zákaz kouření v restauracích

Petr_K

/ #205 Re: Re: Pasivní kouření

2013-09-13 08:12

#5: m_c_k - Re: Pasivní kouření

Tohle je častá argumentace, která je nesmyslná. Stačí se podívat do všech okolních zemí kde to bylo zavedeno a zjistíte, že většina hospod začalo dokonce vydělávat, protože začala chodit i jiná klientela jako třeba rodina s dětmi na oběd a ti tam určitě nechali více peněz, než štamgast, který tym za večer vykouří čtyřicet cigaret a vypije tři piva.

Tady je spíš otázka, jestli tu svojí hospodu máte na to, aby vám vydělávala a nebo aby jste si z toho dělal kuřácké doupě. Ten kdo provozuje hospody pro zisk, tak si jistě dokáže informace zjistit, jak to je v zahraničí a třeba přestane plakat a naopak začne vydělávat.

Napsledy tento víkend jsme šli na vycházku odpoledne po F1 v TV a šli kolem naší místní restaurace, ... tam ani noha, šli jsme dál, došli jsme až k nově otevřené nekuřácké restauraci, ale jen jsme to tam prošli, protože nebylo místo, tak jsme zase odešli. Naštěstí opodál byli nějaké slavnosti, tak jsme šli tam a bylo to fajn, ale rozdíl, nezi kuřáckou a nekuřáckou restaurací v neděli kolem 16h byl patrný už na první pohled. A to si troufám říct, že těch lidí v té nekuřácké restauraci bylo tolik, jako jich tolik nepřijde za celý týden do té první kuřácké ... kontorlní otázka: která s těch dvou restaurací asi více vydělává? ;-)