Petice za zákaz kouření v restauracích

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zákaz kouření v restauracích


Nepřihlášený uživatel

#201 Re:

2013-06-14 07:49

#200: -

Jak souvisí zákaz kouření v hospodách s tím, že chodíte každou středu šmírovat mladý holky do sauny?

ixxoc

#202 svobodna volba a neomalenost kuraku

2013-07-30 10:12

Problem je, ze ta "moznost" svobodne volby pro nekuraky v praxi temer neexistuje plus existence absolutni neslusnosti kuraku. Nebo se vam snad nekdy stalo, ze jste sedeli v restauraci, shodou okolnosti nikdo z osazenstva nekouril, byt restaurace neni nekuracka, prisel kurak,chtel si zapalit a zeptal se, jestli muze, jestli to tem ostatnim, kteri jsou v naproste prevaze nevadi? Mne teda nikdy, ale byl jsem nekolikrat ohromen samozrejmosti tehle neomalenosti, kdy jeden kurak, vyudi celou hospodu a ostatni jsou nuceni to tolerovat.Kdyby si tam nekdo chtel pustit nahlas jukebox, pravdepodobne to neudela, protoze by mu doslo, ze ostatni obtezuje. Ten navrhovany "protikuracky zakon" by mel jen zajistit moznost svobodne volby, protoze trh to nedokazal vyresit, byt tu moznost mel. Nikdo prece kurakum nezakazuje kourit, jen omezuje mista, kde se to nesmi a to je jen a jen dobre. Doufejme, ze se uz konecne vymanime ze skupiny pravekych statu, kde tohle bezohledne chovani je porad tolerovano.
ixxoc

#203 mladistvi

2013-07-30 10:16

jediny co bych zakazal, tak koureni detem a tvrde po tom sel, protoze to je lihen kuraku. Firmy na ne pusobi ve veku, jak uz tu nekdo napsal, kdy se jim to ma zdat jako frajerina, zapalit si, pritom je to presny opak,je to slabost. Bylo mi zajimave pak sledovat, kolik potencionalne "rozumnych" dospelejsich lidi by se rozodlo zacit kourit treba ve dvaceti letech. Byl by to drasticky maly podil a naprosto prirozene by pak i snad existovala ona svobodna volba a nemuselo by se to resit toliko represivnima predpisama.

Nepřihlášený uživatel

#204

2013-07-30 21:27

Zatím dobrý... Dvanáct kusů, dvacet válců a ani jeden přiblej militantní nekuřák na obzoru! Hezkej den.
Petr_K

#205 Re: Re: Pasivní kouření

2013-09-13 08:12

#5: m_c_k - Re: Pasivní kouření

Tohle je častá argumentace, která je nesmyslná. Stačí se podívat do všech okolních zemí kde to bylo zavedeno a zjistíte, že většina hospod začalo dokonce vydělávat, protože začala chodit i jiná klientela jako třeba rodina s dětmi na oběd a ti tam určitě nechali více peněz, než štamgast, který tym za večer vykouří čtyřicet cigaret a vypije tři piva.

Tady je spíš otázka, jestli tu svojí hospodu máte na to, aby vám vydělávala a nebo aby jste si z toho dělal kuřácké doupě. Ten kdo provozuje hospody pro zisk, tak si jistě dokáže informace zjistit, jak to je v zahraničí a třeba přestane plakat a naopak začne vydělávat.

Napsledy tento víkend jsme šli na vycházku odpoledne po F1 v TV a šli kolem naší místní restaurace, ... tam ani noha, šli jsme dál, došli jsme až k nově otevřené nekuřácké restauraci, ale jen jsme to tam prošli, protože nebylo místo, tak jsme zase odešli. Naštěstí opodál byli nějaké slavnosti, tak jsme šli tam a bylo to fajn, ale rozdíl, nezi kuřáckou a nekuřáckou restaurací v neděli kolem 16h byl patrný už na první pohled. A to si troufám říct, že těch lidí v té nekuřácké restauraci bylo tolik, jako jich tolik nepřijde za celý týden do té první kuřácké ... kontorlní otázka: která s těch dvou restaurací asi více vydělává? ;-)


Nepřihlášený uživatel

#206 Re: Re: Re: Pasivní kouření

2013-09-14 18:24

#205: Petr_K - Re: Re: Pasivní kouření

Tak proč tedy zakazovat kouření v hospodách plošně? Jak sám píšete, vidíte, i s rodinkou v závěsu, jak ty pěkné, čisté, nekuřácké jsou nacpané, vydělávají, je tam narváno atakdále... Proč tedy kopat do mrtvol?  Nechte tudíž prosím, ty hnusné, kuřácké knajpy svému osudu, vždyť dle vás, jsou stejně napokraji krachu...

PS: Anebo, jste jenom "módní" blbeček, který ze sebe klidně udělá (viz. váš přiblblý příspěvek) úplného troubelu, protože, "kouřit je nemoderní"? Kontrolní otázka: Nebylo-by lepší, aby sami majitelé hospod dělali, co SAMI uznají zavhodné?


Nepřihlášený uživatel

#207

2013-09-16 14:43

Zrušila bych cigarety vůbec a kuřákům bych dala platit za poškozené zdraví kouřením u lékaře plnou taxu ne ze zdravotka.
vh

#208 Svobodu ničit zdraví všem kolem?

2013-10-23 07:56

To je výbornej nápad! Taky bych kuřákům bych dal platit za poškozené zdraví kouřením u lékaře plnou taxu. Chci aby stát konečně začal chránit zdraví svých občanů!! A kapsy před pitomostí kuřáků a zlodějinami politiků a jejich kámošů!! Dopr... jak může bejt někdo tak blbej a v zákazu kouření v restauracích vidět omezování svý svobody. Svobody ničit zdraví i těm kolem??

Nepřihlášený uživatel

#209 Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

2013-10-23 07:57

#206: - Re: Re: Re: Pasivní kouření

Foukej to svým dětem do obličeje


Nepřihlášený uživatel

#210

2013-10-23 09:10

Oproti p.prezidentovi Zemanovi jsem začal s kouřením již v 10 letech. Za války, Zory, Vlasty, krabicové balení. Několik jsem jich otci odcizil a slavnostně před domem vykouřil. Otec vášnivý kuřák. Já záhy zjistil jako dítě že za cigarety směním cokoliv. Tím pro mne kouření zratilo efekt a silní kuřáci mi přímo vadí. Jejich zápach v mé přítomnosti přímo nesnáším. OPONUJI panu prezidentovi. Zrovna tak mi vadí alkohol a drogy..

Nepřihlášený uživatel

#211

2013-10-23 09:16

Je třeba si šetřit a chránit své zdraví a peníze!

Nepřihlášený uživatel

#212 Re: Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

2013-10-23 17:24

#209: - Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

Proč, já svoje děti do hospody netahám... Jo a tykejte svým soudruhům, nikoliv mně.


Nepřihlášený uživatel

#213 Re: Svobodu ničit zdraví všem kolem?

2013-10-23 17:31

#208: vh - Svobodu ničit zdraví všem kolem?

Někdo si tam ničí zdraví chlastem, někdo k tomu ještě přidá kouření. Tak nebuďte tak přecitlivělej. Vždyť k těm vašim játrům se přidaj už jenom plíce. Nechal bych všechny konzumenty alkoholu platit a své poškozené zdraví. Tak začněte šetřit... Dobrá debilita, co?


Nepřihlášený uživatel

#214 Re: Re: Pasivní kouření

2013-10-30 12:11

#5: m_c_k - Re: Pasivní kouření

Nemohu s Vámi souhlasit. Podle mého názoru byste měl pravdu, kdyby se ve všech restauracích vařilo úplně stejně, tedy výběr podobný jako u čerpacích stanic. Tam je jedno, zda tankujete u Benziny nebo Shellu, všude dostanete totéž.

Když jdu občas (málokdy) na večeři do restaurace, tak si vybírám prostředí, kvalitu jídel i obsluhy, harmonující nápoj. Přiznám se ovšem, že mi není jedno, zda si naplním žaludek klobásou vstoje u kiosku nebo si dopřeji zážitek v dobré restauraci. Kdyby se nekuřák měl řídit Vaší radou, byl by jeho výběr drasticky omezen nebo dokonce redukován na nulu.


Nepřihlášený uživatel

#215

2013-11-05 11:11

Zakaz koureni v restauracích je jiz bezny všude ve vyspele Evrope, jen CR je stále velmi benevolentni a slabosska toto opatreni zavest, prestoze by ušetřilo mnoho miliard ze statniho rozpoctu na leceni chorob spojenych s kourenim a navíc pomohlo skomírajícímu restauračnímu prumyslu, protože majorita lidi nekouri a nepujde do zakouřeného prostředí. A to ze lide mají volbu jit do nekuracke vůbec není pravda, protože krome Prahy se kouri skoro všude!

Nepřihlášený uživatel

#216

2013-11-05 11:44

Uz dlouho trpim snasenim smradu a koure z cigaret a pasivni koureni me doslova rozciluje a popuzuje k tomu , ze s radosti podepisuji tuto petici a doufam, ze zakaz koureni v restauracich bude platny co nejdrive.

Nepřihlášený uživatel

#217

2013-11-06 13:22

Ať si na vlastní ústa kouří kdo chce, jak chce a kolik chce, ale ať tím na veřejnosti neotravuje ostatní lidi, kteří to musí vdechovat
Rudorous

#218 Re:

2013-11-09 09:13

#35: kreja -

To je dobrý, to mě potěšilo, dík :-)

Rudorous

#219

2013-11-09 09:15

A já napíšu petici na zákaz ježdění aut po veřejných komunikacích. Mám přece právo se po ulici či chodníku procházet a nebýt otravován výfukovými plyny a hlukem a nebýt ohrožován srážkou. Ať si auta jezdějí po soukromých pozemcích, aby nikoho neohrožovaly, ale ne po veřejných komunikacích!!!

Nepřihlášený uživatel

#220

2013-11-11 08:04

Je to ostuda, že zákon zakazující kouření ve všech veřejných prostorách už dávno neplatí a je to pro mě naprosto nepochopitelný a neuvěřitelný, že poslanci toto už dávno neschválili!!!

Nepřihlášený uživatel

#221

2013-11-11 09:20

Prakticky ve všech civilizovaných zemích to už platí. Je to arogantní obtěžování nekuřáků, vážné ohrožování jejich zdravotního stavu a stojí to pak zdravotnictví nemalé prostředky

Nepřihlášený uživatel

#222

2013-11-11 09:24

Dobrý den.Kouření,nejenže znepříjemňuje život nekuřákům,ale především se ničí zdraví!Člověk by jsi měl uvědomit,že pořádek kolem sebe vytváří smysl života pro celou společnost./EM/
Tomáš Pergl

#223 Negativní podpis petice

2013-11-11 15:12

Rovněž se proti petici vymezuji tímto negativním komentářem, berte jej prosím jako anti-podpis. Teorie o krásných striktně nekuřáckých restauracích dokonce generujících lepší zisky svým provozovatelům vám neberu, ale v takovém případě se nedomnívám, že je nutné zasahovat do práv provozovatelů kteří se z jakéhokoli důvodu rozhodli se takovou rozumnou cestou nevydat a hezky zápecnicky nechat režim kouření či nekouření tak jak jej ve svých restauracích/hospodách/barech/klubech mají zavedený dodnes. To vnímám jako arbitrární vnucování vlastního životního stylu ostatním, tzn. jako hrubé a agresivní chování.

Nepřihlášený uživatel

#224

2013-11-11 15:22

Naprosto se ztotoznuji s textem petice. V nemecku jsem behem svého pobytu mela moznost sledovat jak vsechny pochybnosti a protesty pred zavedením tohoto zákona, tak výhody, které jeho zavedení prineslo. Za jeho nedulezitejsí prínos povazuji skutecnost, ze masívne ubývájí mladí kuráci.
Prímý duvod není, ze ubyly verejné prostory, kde se smí kourit. S úbytkem prostoru pro kourení ubylo dospelých kuráku - vzoru pro mladistvé, pretalo to být "in".

Nepřihlášený uživatel

#225

2013-11-11 17:30

V životě jsem poznala velice málo ohleduplných kuřáků, daleko více těch bezohledných, kteří nebrali ohled na nekuřáky. Bohužel mezi ty bezohledné patřili i moje rodiče a bratr. Lituji každé dítě, které musí dýchat v zakouřeném prostředí a jehož oblečení je načichlé kouřem.