Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #344 "Prof. Tanenbaum: Vážná rizika mikročipů! NL"

2013-07-29 14:09

Krátce z obsahu článku: "Světoznámý profesor informatiky Andrew Stuart "Andy" Tanenbaum vyučuje na amsterdamské „Svobodné universitě“ („Vrije Universiteit“) v Nizozemském království a patří již od konce osmdesátých let minulého století ve svém oboru k těm vůbec nejuznávanějším kapacitám současnosti. Posledních deset let opakovaně zkoumá otázky kolem značných bezpečnostních rizik RFID technologie a s ní propojených informačních systémů včetně mikročipů implantovaných za účelem „trvalé identifikace“ (tzv. „čipování“) pod kůži psům, kočkám, ale také lidským bytostem.

V období let 2009/2010 publikoval profesor Tanenbaum se svými kolegy výsledky vědeckého bádání, kterými upozornil na dosud opomíjená nebezpečí RFID. Odborné články Tanenbaumova týmu vzbudily značný ohlas a přiměly širokou veřejnost včetně politické reprezentace, aby se nad celou problematikou daleko více zamýšleli: uvědomili si vážné negativní stránky této technologie.

Dále v textu se můžete seznámit s vybranými komentovanými tezemi z výše uvedeného výzkumu, doplňkových vědeckých prací a ze zpráv sdělovacích prostředků dle tématického zaměření webu Necipujtenas.cz": - Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/prof-tanenbaum-vazna-rizika-mikrocipu-nl.aspx