Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

#326 "Toulaví psi zabránili znásilnění holčičky! RA"

2013-07-08 20:49

Krátce z obsahu článku: "Globální a také jednotlivé národní sdělovací prostředky informovaly na přelomu června/července 2013 užaslou světovou veřejnost o hrdinském činu toulavých psů z města „Salta" (cca 619.000 obyvatel) na severozápadě Argentiny, kteří zde zachránili 23. června téhož roku před znásilněním cca kolem půl desáté dopoledne dvanáctiletou dívenku.

Jde o další případ z praxe, kdy opět zasáhl nejlepší přítel člověka: pes. Svobodná zvířata bez domova, bez pána, likvidována současným civilizačním pokrokem, vyhláškami bezcitných všečipujících politiků a přesto stále ochotně připravena lidem pomoci i přes svou těžkou životní situaci: Jak obdivuhodné!"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/toulavi-psi-zabranili-znasilneni-holcicky-ra.aspx
NEJSEM OVCE

#327 Re: TÝRÁNÍ ZVÍŘAT

2013-07-10 09:06

#7: kapi -

Takže podle vás je pes VĚC??? Je to ZBOŽÍ, které se hodí na pult a přejede se skenerem? A co tak očipovat vás "kapi"?

Necipujtenas.cz

#328 "Volně běhající pes zachránil novorozeně! THA"

2013-07-10 14:09

Krátce z obsahu článku: "Na začátku června 2013 zaměřily globální sdělovací prostředky svou pozornost k příběhu dvouletého psa jménem Pui, který zachránil v severovýchodní části thajského města Ayutthaya sedmiměsíční holčičku pohozenou v igelitové tašce na místním smetišti.

Z celého světa jsou hlášeny stovky podobně inspirujících příběhů zvířat, která jsou připravena kdykoliv bez nároku na honorář a bez ohledu na nebezpečí lidem pomáhat. Nejde tedy o žádný ojedinělý incident. Web Necipujtenas.cz již o této skutečnosti informoval. Výše uvedená zpráva opět vyvolala velký zájem českých i slovenských občanů/voličů, neboť ve svém důsledku zpochybnila celý systém povinného čipování psů včetně omezování svobodného pohybu živých tvorů na veřejně přístupných místech. V praxi se totiž nyní mnohdy ukazuje velký přínos toulavých, ale také opuštěných zvířat v jednotlivých městech/obcích (samozřejmě v rámci rozumných mezí) pro život celé společnosti."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/volne-behajici-pes-zachranil-novorozene-tha.aspx

Nepřihlášený uživatel

#329 Re: Re:

2013-07-10 22:56

#170: Rdm - Re:

Naprosto souhlasím s tímto příspěvkem. Sáčky opravdu stojí pár korun a zde http://www.caskrmeni.cz/eshop/psi/potreby-na-exkrementy/ se dají pořídít ještě mnohem levněji. Přes odkaz který uvádím se dostanete na stránky, kde se dá jeden mikrotenový sáček koupit za pár haléřů.

Necipujtenas.cz

#330 "Fenka se obětovala a zachránila dvě děti! RP"

2013-07-12 16:04

Krátce z obsahu článku: "Prestižní globální média pravidelně informují již od prosince 2011 o psí hrdince jménem Kabang, která riskovala svůj život, aby zachránila dvě dívenky před srážkou s motocyklem ve třetím největším filipínském městě Zamboanga City (cca 800.000 obyvatel) na západním cípu ostrova Mindanao.

Filipíny jsou dobře známé tolerantním přístupem svých občanů a jejich zastupitelů k volně se pohybujícím zvířatům v ulicích tamějších měst/obcí. Tisícileté tradice bezproblémového soužití mezi zdejšími domestikovanými živými tvory a člověkem přinášejí obzvláště z hlediska psů (tzv. „Askalové“) neustále své pozitivní ovoce i bez čipování, povinné registrace, odchytu, dokonce bez nahánění občanů městskou policií, pokutování, tedy jde o úplný opak toho, než co dnes a denně vidíme - v uvozovkách - tzv. „svobodné“ Evropě nebo USA a v posledních deseti letech už také bohužel v České republice, na Slovensku aj."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/fenka-se-obetovala-a-zachranila-dve-deti-rp.aspx
Čípek

#331 K zamyšlení - citace pana P.

2013-07-14 19:14

Je mi velmi smutno z lidí, jejichž jediným životním cílem je řídit druhým život. Vídáme je kolem sebe každý den. Nejčastěji se v tomto smyslu musíme potýkat s výplody našich politiků, jejichž jedinou náplní bývá právě vršení nových a „lepších“ pravidel, do kterých se snaží ostatní natlačit.

Jak absurdní je tato situace v momentě, kdy jsou placeni z našich daní. Jak absurdní je jejich počínání při pochopení, že tak činí jen proto, aby autorizovali vlastní politické živobytí, či z vlastního pokřiveného pocitu, že musí „konat dobro“ i proti vůli ostatních, namísto toho, aby se starali o ekonomickou a sociální svobodu lidí, omezovali moc státu a jeho všeobjímající dirigismus, tj. aby svým nezasahováním podpořili přirozený sociální vývoj a ekonomickou prosperitu.

R

#332 Re: K zamyšlení - citace pana P.

2013-07-14 20:40

Necipujtenas.cz

#333 "Plošný registr zvířat = zbytečné problémy! ČR"

2013-07-14 20:41

Krátce z obsahu článku: "Jeden z největších českých zpravodajský webů „Novinky.cz“ informoval 12. července 2013 o vážné chybě v registru dat parkovacích karet motorových vozidel hlavního města České republiky Prahy a o problémech, které tato situace způsobila v květnu téhož roku 63leté zodpovědné ženě.

Podobné těžkosti by mohly nastat a tvrdě dopadnout na stovky tisíc chovatelů psů (hlavně důchodců) v ČR vhledem k vynucování tzv. povinného systému čipování/evidence zvířat zatím na místní, v budoucnu i na celostátní úrovni.

Z hlediska existujících registrů nebo vytváření nových/velkých a vzájemně propojených databází údajů očipovaných zvířat/jejích majitelů získalo společenství webu Necipujtenas.cz vyjádření Ministerstva zemědělství ČR datované 6. březnem 2013: Zde pan náměstek ministra RNDr. Jiří Mach jednoznačně uvádí:

„Ministerstvo si je však vědomo administrativních i ekonomických problémů spojených se zaváděním plošného označování a evidence psů, především systémově řešené ústřední evidence.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/plosny-registr-zvirat-zbytecne-problemy-cr.aspx
Necipujtenas.cz

#334 "Studie: Čipování ignoruje soukromí lidí! CDN"

2013-07-16 15:16

Krátce z obsahu článku: "Výzkumný tým pod vedením publicistky Caryn Mladenové zpracoval roku 2003 mj. pro kanadskou vládu a další instituce studii s názvem „Ochrana soukromí v Kanadě“ („Privacy in Canada - A Report of Research on Privacy for Electronic Government“), která kromě jiného velice vizionářsky varovala před nekalými marketingovými praktikami politické reprezentace při ovlivňování veřejného mínění směrem k přijetí nových invazivních technologií trvalého označování živých bytostí - např. tzv. čipování.

Vybraná teze č. 1: Kanadský Nejvyšší soud („The Supreme Court of Canada“) rozhodl, že „soukromí leží v samém srdci svobody moderního státu”.

Vybraná teze č. 2: Obzvláště lze předpokládat vznik tzv. fenoménu generace „očipovaných dětí“, které si teprve v pozdějším období svého života (adolescence) začnou uvědomovat, co jim jejich rodiče provedli, když souhlasili s implantací cizích těles do jejich živé tkáně, a tito mladí lidé budou posléze tvrdě „vyžadovat navrácení svého práva na soukromí a odstranění mikročipů“ ze svého těla."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/studie-cipovani-ignoruje-soukromi-lidi-cdn.aspx
Už mě to všechno sere

#335 Re: K zamyšlení - citace pana P.

2013-07-17 13:13

Přemýšlím , k čemu platíme daně, léky si platíme sami většinou, na úřadě nám zadarmo nic nevyřídí, platíme za popelnice, za dálnice, na důchod abychom si spořili sami, ještě zbývá , aby každý vyfasoval jednu lampu veřejného osvětlení a z ní platil poplatek, ze všeho mi vychází, že z daní platíme jen platy úředníků.

 

Necipujtenas.cz

#336 "Výzkum: Skenery nenajdou všechny čipy! A, D"

2013-07-18 12:04

Krátce z obsahu článku: "Německo-rakouský vědecký tým soustředěný kolem prestižní Vídeňské univerzity veterinární medicíny („Veterinärmedizinische Universität Wien"), Institutu Georga von Lehndorffa („Graf-Lehndorff-Institut für Pferdewissenschaften“), Braniborského hřebčína („Brandenburgisches Haupt- und Landgestüt Neustadt (Dosse)“) a Hannoverské univerzity veterinární medicíny („Tierärztliche Hochschule Hannover“ - TiHo) zodpověděl ve své studii mj. otázky kladené širokou veřejností, zda lze vždy bezpečně a stoprocentně zjistit, že je dané zvíře trvale označeno formou tzv. čipování (implantace cizích těles do živé tkáně) a jestli je možné k takovému zjištění použít jakýkoliv běžně dostupný skener/čtečku dat schválený k provozu v zemích Evropské unie. Výzkum byl krom jiného publikován (červen 2013) např. v odborníky často citovaném Veterinárním žurnálu.

Výzkumnice Manuela Wulfová z Institutu Georga von Lehndorffa upozornila, že pro jakékoliv praktické využití skenerů a zaručení vůbec funkčnosti celého systému čipování zvířat: „Je velmi důležité, aby skenery dokázaly ve všech případech mikročipy najít a správně je přečíst.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/vyzkum-skenery-nenajdou-vsechny-cipy-a-d.aspx
Necipujtenas.cz

#337 "Studie NATO: Bezpečnostní rizika RFID! FIN"

2013-07-20 20:11

Krátce z obsahu článku: "Světově uznávaný odborník finských ozbrojených sil („Defence Forces Technical Research Center“ - PVTT) v oblasti bezpečnostní informatiky pan Mikko Kiviharju zpracoval v dubnu 2010 a zveřejnil v listopadu téhož roku svou studii s názvem „RFID jako nástroj kybernetického vojenství“ („RFID as a Tool in Cyber Warfare”) v rámci sborníku prestižního sympózia pořádaného „Centrem pro podporu vzájemné spolupráce“ („Collaboration Support Office“ - CSO) členských států NATO v estonském hlavním městě Tallinnu. Na základě svého dlouholetého bádání a nejmodernějších vědeckých poznatků zde autor textu důrazně varoval před velkými bezpečnostními riziky každého RFID systému složeného z očipovaných věcí, osob nebo zvířat (tzv. čipování), EM vlnění, čteček, databází, obslužného personálu atd.

Níže se můžete seznámit s vybranými komentovanými tezemi Kiviharjuovy studie dle tématického zaměření webu Necipujtenas.cz" - Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/studie-nato-bezpecnostni-rizika-rfid-fin.aspx
Necipujtenas.cz

#338 "Vědec prokázal virové riziko RFID čipů! GB"

2013-07-22 19:02

Krátce z obsahu článku: "Britský vědec Dr. Mark Gasson z Readingské university („University of Reading“) zveřejnil roku 2010 v médiích (BBC, Sky News) a v odborném tisku za velkého zájmu světové veřejnosti výsledky svého pokusu, kterým prokázal jednoduchou možnost virové nákazy jakéhokoliv nezabezpečeného počítačového/databázového systému prostřednictvím moderních nosičů RFID mikročipů používaných k tzv. trvalé identifikaci psů, koček aj. zvířat, ale předně také elektronických lékařských zařízení, jakými jsou třeba lidské kardiostimulátory apod.

Podle doktora Gassona: „Je tedy zcela zřejmé, že bychom měli nyní naši pozornost věnovat základním morálním, společenským, etickým, psychologickým a právním důsledkům těchto moderních technologií.“ Nyní je ten správný čas „začít o tom skutečně diskutovat“.

Profesor Rafael Capurro, jenž se zabýval etikou v oblasti výpočetní techniky a filozofií sdělovacích prostředků, poskytl v této souvislosti BBC roku 2010 rozhovor: Vyjádřil v něm znepokojení především nad možností on-line propojení/sledování každého implantátu skrze různé typy datových sítí. Sdělil navíc své obavy z přenášení odpovědnosti i přístupu k implantátům využívajícím technologii RFID mimo vysoce etické medicínské prostředí.

"Pokud bude někdo schopen získat on-line přístup k Vašemu implantátu, tak to může být velmi vážné." Navíc on-line „sledování implantátů může být sice programově součástí korektní lékařské péče, jenže pokud Vám bude díky tomu někdo chtít ublížit, no tak právě tohle by se mohlo stát problémem,“ sdělil BBC Capurro."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/vedec-prokazal-virove-riziko-rfid-cipu-gb.aspx
Čípek

#339 Hádanka

2013-07-22 19:04

KYBERNETIK , TECHNOKRAT , BYROKRAT - a všichni tři jsou hlavní propagátoři čipování našich psů / v Ostravě / ! KDO JE TO ?
Necipujtenas.cz

#340 "Bezpečné databáze? Úniky údajů nehrozí? ČR"

2013-07-24 16:45

Krátce z obsahu článku: "České sdělovací prostředky informovaly v červenci 2013 o závažné chybě v on-line informačním systému penzijní společnosti jedné z největších tuzemských bank. Uživatelé daného systému se díky tomu dostali k osobním údajům jiných klientů. Finanční instituce jsou přitom pověstné tím, že si na ochraně jakýchkoliv informací zakládají velké renomé a dokáží je bezchybně zabezpečit těmi nejmodernějšími prostředky. Nyní se ukazuje: Vždy tomu tak není.

***

Výše uvedená zpráva „přivedla novou vodu na mlýn“ všem odpůrcům tzv. povinného čipování zvířat i lidských bytostí (pasy, karty atd.), jelikož se až dosud stát, kraje, města i obce v ČR dušovaly: Osobní údaje občanů jsou u nás v naprostém bezpečí a proto nám je musíte - „Vážení přátelé“ - povinně pod hrozbou likvidačních pokut dle nejrůznějších našich obecně závazných vyhlášek sdělovat a my je uložíme do našich ´super bezpečných´ databází, abychom Vás měli pěkně pod kontrolou - tzv. na vodítku.

Web Necipujtenas.cz již v jednom ze svých minulých článků upozorňoval na fakt, že chyby se v těchto databázích vyskytují poměrně často. Některé obce mají osobní data svých občanů v uvozovkách zabezpečeny ´zápisem v excelovské tabulce´ úředního počítače. Nejde vůbec o nějaký ojedinělý incident. Bohužel za tuto tristní situaci jsou posléze často nuceni platit zcela nevinní občané."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/bezpecne-databaze-uniky-udaju-nehrozi-cr.aspx

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-07-27 12:36


Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2013-07-27 12:36


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-07-27 13:21


Necipujtenas.cz

#344 "Prof. Tanenbaum: Vážná rizika mikročipů! NL"

2013-07-29 14:09

Krátce z obsahu článku: "Světoznámý profesor informatiky Andrew Stuart "Andy" Tanenbaum vyučuje na amsterdamské „Svobodné universitě“ („Vrije Universiteit“) v Nizozemském království a patří již od konce osmdesátých let minulého století ve svém oboru k těm vůbec nejuznávanějším kapacitám současnosti. Posledních deset let opakovaně zkoumá otázky kolem značných bezpečnostních rizik RFID technologie a s ní propojených informačních systémů včetně mikročipů implantovaných za účelem „trvalé identifikace“ (tzv. „čipování“) pod kůži psům, kočkám, ale také lidským bytostem.

V období let 2009/2010 publikoval profesor Tanenbaum se svými kolegy výsledky vědeckého bádání, kterými upozornil na dosud opomíjená nebezpečí RFID. Odborné články Tanenbaumova týmu vzbudily značný ohlas a přiměly širokou veřejnost včetně politické reprezentace, aby se nad celou problematikou daleko více zamýšleli: uvědomili si vážné negativní stránky této technologie.

Dále v textu se můžete seznámit s vybranými komentovanými tezemi z výše uvedeného výzkumu, doplňkových vědeckých prací a ze zpráv sdělovacích prostředků dle tématického zaměření webu Necipujtenas.cz": - Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/prof-tanenbaum-vazna-rizika-mikrocipu-nl.aspx
Necipujtenas.cz

#345 "Studentka uspěla: Čipování zrušeno! USA"

2013-07-31 17:35

Krátce z obsahu článku: "Web Necipujtenas.cz již ve svém minulém článku informoval o příběhu statečné křesťanské studentky z amerického Texasu, která podstoupila společně s rodinou řadu útrap včetně vyloučení ze střední školy („John Jay Science and Engineering Academy“) v městě San Antoniu: To vše kvůli svému odmítnutí bezohledně nařízeného povinného „čipování“ formou identifikačních průkazek s RFID čipy.

Hodnoty jako věrnost Bohu v praktickém/reálném životě, nutnost zachování šance na uplatnění výhrady svědomí a přirozených práv/svobod byly pro výše uvedenou dospívající slečnu daleko důležitější než hrozby/ostrakizace ze strany vedení akademie a představitelů 4. největšího texaského školního okrsku („Northside Independent School District“).

Obhajobu kauzy Andrey Hernandezové, která se nakonec dostala až k soudu, si vzal na starost americký prestižní „Rutherfordův Institut“ („The Rutherford Institute“) a jeho špičkoví právníci.

President Rutherfordova Institutu pan John W. Whitehead ocenil zásadovost dospívající křesťanské dívky i jejich nejbližších, ochotu přinášet osobní oběti a vyjádřil zároveň své přesvědčení o důležitosti mírového/legálního/občanského odporu v opravdu důležitých otázkách pro celou naši společnost a západní civilizaci. Uvedl v této souvislosti, že:

Rozhodnutí „zástupců texaské školy ukončit RFID program určený ke sledování studentů je důkazem toho, že jsou Američané schopni docílit změny, pokud se danou záležitostí intenzivně zabývají a nebojí se veřejně projevovat své nesouhlasné názory.“ „Na příkladu Andrey Hernandezové a její rodiny lze krásně dokumentovat, že nejlepším způsobem jak zajistit aby vás vládní úředníci vyslyšeli, spočívá v tom, že se nikdy nevzdáváte, nikdy ani o kousek necouvnete a nikdy se nenecháte umlčet i když vše vypadá naprosto beznadějně.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/studentka-uspela-cipovani-zruseno-usa.aspx
Čípek

#346 Čeká podobný osud i Ostravu ? Z 330 000 obyvatel už je jen necelých 300 000 !

2013-08-01 08:59

Jak umírá město: smrt Detroitu v přímém přenosu …

Od roku 1950 se zmenšil počet obyvatel Detroitu o 60 procent. Zpočátku se jen uprazdňoval počet volných bytů, ale postupem času se začaly vyklidňovat celé městské čtvrti. Teď chce starosta města Dave Bing město koncentrovat na …
national-geographic.cz/detail/jak-umira-mesto-smrt-detroitu-v-primem…

 

Detroit kvůli krizi jako město duchů. Tisíce pustých 

Radnice amerického Detroitu se chystá strhnout tisíce opuštěných domů. Město se již desetiletí potýká s úbytkem obyvatel a je v něm přes 33.000 domů, ve kterých nikdo nebydlí.


Z centra automobilismu městem duchů. Detroit je na 

Před 2 měsíci Americké město Detroit je nesolventní a hrozí mu bankrot, pokud se nedohodne s věřiteli a odbory na krocích, které by jeho finanční problémy zmírnily. Uvedl to krizový finanční manažer města Kevyn Orr ve své první 

Detroit, Procproto.cz

mesto duchu Města, která do roku 2100 zaniknou Balestrino, Benátky, Centralia, Ciudad de México, Detroit, katastrofa, města duchů, Neapol, Pripjať, San Francisco, vesuv, zánik Kdysi byla plná lidí, dnes jsou z nich „města duchů

Petr

#347 Re: čipy

2013-08-02 04:38

#3: Paja - čipy

Dobrý den, moje řeč. Petardy a ohňostroje celý rok a bez sankcí. Je milión jiných a důležitějších věcí, čím se zabývat, ale jistě zde jde o něco jiného...


Nepřihlášený uživatel

#348

2013-08-02 13:02

Kdybych už se náhodou nechala zlomit a dala psíka očipovat, mohu tak učinit třeba v Praze, třebaže bydlím v Ostravě? Dana
R

#349 Re:

2013-08-02 16:36

#348: -

Dobrý den,

my všichni tady v Ostravě Vám věříme, že se nenecháte zlomit, zastrašit ani uplatit. Držíme Vám pěsti a kupředu! :)

God Bless! :)

 

 

Necipujtenas.cz

#350 "Povinné čipování nám zkazilo dovolenou! SK"

2013-08-02 16:37

Krátce z obsahu článku: "Společenství webu Necipujtenas.cz kontaktovala v červenci 2013 slovenská chovatelka psů, která rozhořčeně popisovala své trpké zkušenosti s povinnou/trvalou identifikací - tzv. čipováním - čtyřnohých domácích mazlíčků podléhajících při zahraničních cestách krutým předpisům Evropské unie. A jelikož některé národní státy prosazují velmi rády zájmy EU na úkor svých vlastních občanů: Dochází k tomu bohužel nyní také ve Slovenské republice, kde již platí Zákon o veterinární péči č. 39/2007 Sb. (novelizované znění) a právě skrze něj si výkonná moc vynucuje čipování psů, koček a dokonce fretek pod hrozbou likvidačních pokut i v té poslední zapadlé horské vísce a dřevěné chaloupce Vaší stoleté babičky. Zkrátka není kam uniknout. Vlastnictví zvířete se pomalu, ale jistě stává ilegálním činem. Vůbec přitom nezáleží, že se třeba Vaše kočka celý den jen tak vyhřívá na parapetu okenní římsy staré roubenky a nikam do zahraničí necestuje. Úředníci/policie chtějí kontrolovat vše, přičemž je mnohdy nezastaví ani Ústavou chráněná domovní svoboda či soukromý pozemek. Ano, bohužel i taková je dnešní žalostná situace v kdysi krásné a prosperující Evropě svobodných národů."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/povinne-cipovani-nam-zkazilo-dovolenou-sk.aspx