Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #334 "Studie: Čipování ignoruje soukromí lidí! CDN"

2013-07-16 15:16

Krátce z obsahu článku: "Výzkumný tým pod vedením publicistky Caryn Mladenové zpracoval roku 2003 mj. pro kanadskou vládu a další instituce studii s názvem „Ochrana soukromí v Kanadě“ („Privacy in Canada - A Report of Research on Privacy for Electronic Government“), která kromě jiného velice vizionářsky varovala před nekalými marketingovými praktikami politické reprezentace při ovlivňování veřejného mínění směrem k přijetí nových invazivních technologií trvalého označování živých bytostí - např. tzv. čipování.

Vybraná teze č. 1: Kanadský Nejvyšší soud („The Supreme Court of Canada“) rozhodl, že „soukromí leží v samém srdci svobody moderního státu”.

Vybraná teze č. 2: Obzvláště lze předpokládat vznik tzv. fenoménu generace „očipovaných dětí“, které si teprve v pozdějším období svého života (adolescence) začnou uvědomovat, co jim jejich rodiče provedli, když souhlasili s implantací cizích těles do jejich živé tkáně, a tito mladí lidé budou posléze tvrdě „vyžadovat navrácení svého práva na soukromí a odstranění mikročipů“ ze svého těla."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/studie-cipovani-ignoruje-soukromi-lidi-cdn.aspx