Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #333 "Plošný registr zvířat = zbytečné problémy! ČR"

2013-07-14 20:41

Krátce z obsahu článku: "Jeden z největších českých zpravodajský webů „Novinky.cz“ informoval 12. července 2013 o vážné chybě v registru dat parkovacích karet motorových vozidel hlavního města České republiky Prahy a o problémech, které tato situace způsobila v květnu téhož roku 63leté zodpovědné ženě.

Podobné těžkosti by mohly nastat a tvrdě dopadnout na stovky tisíc chovatelů psů (hlavně důchodců) v ČR vhledem k vynucování tzv. povinného systému čipování/evidence zvířat zatím na místní, v budoucnu i na celostátní úrovni.

Z hlediska existujících registrů nebo vytváření nových/velkých a vzájemně propojených databází údajů očipovaných zvířat/jejích majitelů získalo společenství webu Necipujtenas.cz vyjádření Ministerstva zemědělství ČR datované 6. březnem 2013: Zde pan náměstek ministra RNDr. Jiří Mach jednoznačně uvádí:

„Ministerstvo si je však vědomo administrativních i ekonomických problémů spojených se zaváděním plošného označování a evidence psů, především systémově řešené ústřední evidence.“"

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/plosny-registr-zvirat-zbytecne-problemy-cr.aspx