Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #330 "Fenka se obětovala a zachránila dvě děti! RP"

2013-07-12 16:04

Krátce z obsahu článku: "Prestižní globální média pravidelně informují již od prosince 2011 o psí hrdince jménem Kabang, která riskovala svůj život, aby zachránila dvě dívenky před srážkou s motocyklem ve třetím největším filipínském městě Zamboanga City (cca 800.000 obyvatel) na západním cípu ostrova Mindanao.

Filipíny jsou dobře známé tolerantním přístupem svých občanů a jejich zastupitelů k volně se pohybujícím zvířatům v ulicích tamějších měst/obcí. Tisícileté tradice bezproblémového soužití mezi zdejšími domestikovanými živými tvory a člověkem přinášejí obzvláště z hlediska psů (tzv. „Askalové“) neustále své pozitivní ovoce i bez čipování, povinné registrace, odchytu, dokonce bez nahánění občanů městskou policií, pokutování, tedy jde o úplný opak toho, než co dnes a denně vidíme - v uvozovkách - tzv. „svobodné“ Evropě nebo USA a v posledních deseti letech už také bohužel v České republice, na Slovensku aj."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/fenka-se-obetovala-a-zachranila-dve-deti-rp.aspx