Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #328 "Volně běhající pes zachránil novorozeně! THA"

2013-07-10 14:09

Krátce z obsahu článku: "Na začátku června 2013 zaměřily globální sdělovací prostředky svou pozornost k příběhu dvouletého psa jménem Pui, který zachránil v severovýchodní části thajského města Ayutthaya sedmiměsíční holčičku pohozenou v igelitové tašce na místním smetišti.

Z celého světa jsou hlášeny stovky podobně inspirujících příběhů zvířat, která jsou připravena kdykoliv bez nároku na honorář a bez ohledu na nebezpečí lidem pomáhat. Nejde tedy o žádný ojedinělý incident. Web Necipujtenas.cz již o této skutečnosti informoval. Výše uvedená zpráva opět vyvolala velký zájem českých i slovenských občanů/voličů, neboť ve svém důsledku zpochybnila celý systém povinného čipování psů včetně omezování svobodného pohybu živých tvorů na veřejně přístupných místech. V praxi se totiž nyní mnohdy ukazuje velký přínos toulavých, ale také opuštěných zvířat v jednotlivých městech/obcích (samozřejmě v rámci rozumných mezí) pro život celé společnosti."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/volne-behajici-pes-zachranil-novorozene-tha.aspx