Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #295 "Čipování = Útok na domovní svobodu! PL ČR"

2013-05-29 07:36

Krátce z obsahu článku: "Městská policie z Poznaně však šla ústy svého tiskového mluvčího ještě dále a to dokonce za hranu Ústavy, když široké veřejnosti oznámila konec respektu k domovní svobodě a začátek prohlídek bez soudního příkazu na soukromých pozemcích, v domech a bytech občanů: to vše z důvodů vynucení tzv. „čipovací povinnosti“ (SIC!).

Przemysław Piwecki - tiskový mluvčí poznaňské městské policie:

„Od nového roku budou městští strážníci v rámci plnění svých každodenních úkolů provádět kontroly majitelů psů vzhledem k očipování jejich zvířat.“ - „Upozorňuji majitele psů, že po prvním lednu už nebude platit žádné přechodné období pro implantaci čipu a celá záležitost neskončí při prohlídce pouze domluvou. PLÁNUJEME TAKTÉŽ KONTROLY OBYVATEL RODINNÝCH DOMKŮ PŘÍMO V PŘEDMĚTNÝCH BUDOVÁCH.“

Společenství webu Necipujtenas.cz již varovalo před podobnými praktikami také v České republice dle oficiálních tiskových zpráv města Roudnice nad Labem. Nicméně ani v tomto případě se ještě nikdo neodvážil překročit hranice domovní svobody pouze kvůli psím mikročipům. Bylo by to v Česku nelegální a došlo by ke spáchání vážného trestného činu.

Jenže: Jak se k této problematice postaví městská policie v Ostravě? Od 1. ledna 2014 totiž začne platit na území Ostravy tzv. „naplno“ místní vyhláška č. 9/2012 a její novela č. 5/2013 o povinné implantaci mikročipů do živých těl zvířat a doposud zatím nikdo nezveřejnil oficiální/doporučený postup pro kontroly pejskařů. Bude to zřejmě „milé překvapení“ a novoroční dáreček?

Nabízejí se zcela legitimní otázky: Co tedy Ostraváky v souvislosti s vynucováním povinného čipování čeká? Stanou se bezduchými loutkami v rukou moci výkonné? Bude tentokráte prolomena domovní svoboda? Nastanou nezákonné osobní prohlídky občanů a jejich zvířat bez soudního příkazu? Uvidíme v praxi zátarasy ulic a kontrolní stanoviště MP na obvyklých místech procházek lidí se svými pejsky? Budou snad nakonec i nějak odměňování z peněz daňových poplatníků udavači tzv. „neočipovaných“? Zastupitelé Ostravy sice nešetří svými vyjádřeními ve sdělovacích prostředcích o hrůzyplných výškách pokut, které chtějí přisoudit tzv. „nezodpovědným pejskařům“, ale naprosto stěžejní otázce ochrany přirozených práv a svobod svých občanů/voličů a tím také své vlastní zodpovědnosti se oni sami vyhýbají jako čerti kříži. Takže to zřejmě zase odnesou „chudáci“ městští strážníci v terénu, na které se při prohlídkách snese vlna lidské nespokojenosti." - Celý článek ZDE: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/cipovani-utok-na-domovni-svobodu-pl-cr.aspx