Nesouhlasíme se žalobou na prezidenta Václava Klause


Nepřihlášený uživatel

/ #13

2013-03-04 19:33

Pan prezident Klaus doprovázel papeže Benedikta XVI. po celou dobu jeho návštěvy v naší republice. Zúčastnil se všech mší, které zde tento vynikající papež a zároveň velmi skromný člověk sloužil. Sám papež ocenil snahu našeho prezidenta o návrat k tradičním hodnotám, k záchraně rodiny a spravedlivé odměny za práci a také k odmítání pokrokářství ve jménu nového světového řádu, kterou dnes úspěšně plní TOP09 se svým "povedeným" šlechticem na čele a sociální demokracie s bývalým farářem Bublanem a jemu podobnými. Pokud jste se i vy dali zmanipulovat médii a vrchností katolické církve, věřím, že v budoucnu si vytvoříte vlastní názor a oceníte činnost nejen papeže Benedikta XVI., ale i našeho prezidenta Václava.

K pamfletu http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5576-vaclav-klaus-vyuzil-sveho-prava-na-amnestii-a-otalel-s-podpisem-lisabonske-smlouvy-je-to-vlastizradce-ci-velezradce-.aspx
Citace:
Od prvního ledna jsme svědky mnoha reakcí a následných diskusí, které doprovázejí rozhodnutí prezidenta republiky o vyhlášení amnestie.
Odpověď:
O právu prezidenta vyhlásit amnestii může diskutovat pouze zaujatá osoba, nepřátelská ústavě, pravděpodobně zlovolná.
Citace:
Téměř každý den se objevují stále další a další informace, jaká trestní stíhání pachatelů nejzávažnějších hospodářských trestných činů mají být na základě amnestie zastavena.
Odpověď:
To je nesmysl, neboť pokud se vyšetřování nehýbe 8, 10 či dokonce 15 let, byla de facto soudci již stejně zastavena...
Citace:
To v nás vyvolává důvodné podezření, že zvláště rozhodnutí o čl. II této amnestie pravděpodobně nebylo náhodné, ba naopak, že mohlo jít o předem připravovaný úmysl.
Odpověď:
Tyto skutečnosti hravě vyvrátil jeden z prezidentových poradců v diskusi se senátorkou Wagnerovou, která se právo naučila velmi špatně.
Citace:
Nejenže byla zmařena dlouholetá práce mnoha policistů, státních zástupců a také soudců, ale hlavně byl veřejnosti vyslán velmi neblahý signál.
Odpověď:
Veřejnost má neblahý signál především v hromadné amnestii za panování Havla.
Naopak, lidé by se měli zamýšlet, za co že to berou soudcové své platy a proč nepracují tak, jak by měli.
K tomu dodává pan prezident následující:
Zastavení trestních stíhání táhnoucích se déle než osm let, které ukončilo i některé velké korupční kauzy a vyvolalo vlnu kritiky, Klaus obhajuje pomocí slovního útoku na justici: "Zatímco první vzkaz byl jen lehkým náznakem zákonodárci, vzkaz druhý znamená výraznou nespokojenost s prací trestní justice (včetně státních zastupitelství)."
"Právě oni nesou přímou či nepřímou odpovědnost za to, že trestní stíhání u nás trvají tak neúnosně dlouho," dodává Klaus.
Citace:
Ani prezident republiky nemá právo stát nad právem.
Odpověď:
Samozřejmě. Jen si myslím, že si někteří vykládají právo po svém. A samozřejmě proti Klausovi. To je dnes moderní a tiskoviny v německém vlastnictví to podporují všemi směry.
Citace:
Jeho rozhodnutí vede k uplatňování selektivního práva pro vyvolené a ve své podstatě až k právnímu nihilismu.
Odpovď:
Naopak. A vysvětli nám, že tomu tak není!
Selektivní znamená pro některé. Což je blbost, neboť amnestie se týká bez rozdílu všech kauz, které lze do článku II. zahrnout. Autor pamfletu ani neví, co je selektivní.
Citace:
To významně podkopává důvěru občanů v právní stát a tradiční hodnoty, o nichž prezident hovořil ve svém novoročním projevu
Odpověď:
Mezi tradiční hodnoty patří i amnestie, jako historicky zakotvená forma milosrdenství panovníka vůči svému lidu. Jedná se o odlesk Boží milosti, díky níž lidstvo ještě nevyhynulo na nemravnosti a nenávist.

Antonín Malach, Třebíč