Petice proti rušení statusu studenta na jazykových školách

Heller

/ #24 Běžte raději makat na pracák.

2013-02-28 00:04

Automobilka SBARRO opět na Ženevském autosaloně

Franco Sbarro svými designovými kreacemi nepřestává šokovat. Tento rok se na stánku značky Espera Sbarro setkáme s konceptem Réact' E.V.

Stanislav Růžička Novinky
DNES 18:10
[ Otevřít galerii ]
reklama



Je tomu již pěkná řada let, kdy se původem italský mechanik Franco Sbarro přestěhoval do země čokolády, kvalitních hodinek a sýrů. Po letech strávených v kraji vysokých hor a malebných údolí založil v roce 1967 firmu Sbarro na výrobu zakázkových automobilů a od roku 68 se pravidelně účastní autosalonů a výstav včetně své domoviny.

Co vlastně zkratka E.V. znamená? Účastníci loňského autosalonu již možná tuší, neboť se zde mohli setkat s modelem Intencity – dvousedadlovým konceptem elektrického vozidla o výkonu 137 koní. Už víte? „Ecological Vehicle“, tedy „Ekologické Vozidlo“.

Nový hybrid Réact' E.V., na kterém pracovalo 30 studentů po dobu 13 týdnů v sobě kombinuje jeden šestiválcový spalovací agregát o výkonu 210 koňí a dva elektromotory – každý o výkonu 137 koní s baterií o celkové kapacitě 24kWh. Mluvíme se zde o proklatě výkonném voze, který se bude účastnit ve dnech od 20. do 24. března 2013 závodů Monte Carlo New Energy Rally. To vše a ještě víc na stánku automobilky.