Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / POVĚZTE PANE MAJORE, NENÍ TO VŠECHNO ABSURDNÍ ? / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-12-31 05:37

Je to taková historická paralela, ale v dějinách plánování průplavu do několika let po té, co začaly vlastní práce (nikoliv jen plánování), tak vypukla válka. No potěš košťál ...
Necipujtenas.cz

#2 "NEZÁKONNÉ ČIPOVÁNÍ JIŽ OZNAČENÝCH ZVÍŘAT! ČR"

2013-12-31 21:55

Krátce z obsahu článku: "Prosincové jednání ostravských zastupitelů (11. 12. 2013) rozvířilo mj. celospolečenskou debatu o nelegálnosti povinného čipování domácích čtyřnohých mazlíčků, chovaných v soukromém vlastnictví, kteří již byli označeni např. klasickou psí známkou, vydávanou obcemi/městy na důkaz zaplacení poplatku a provedení registrace, dále kteří necestují se svými držiteli/chovateli/pány za hranice České republiky a nejsou využíváni k obchodní činnosti. Takto definovaným zvířatům (většina psů aj.) totiž za normálních okolností nesmí nejrůznější pověřené úřední ani jiné osoby implantovat bez souhlasu majitele do jejích živých těl cizí elektronické předměty - v tomto případě RFID mikročipy. Pokud by k tomu došlo: Jde o porušení zákona.

Tento poznatek je o to závažnější, že na území třistatisícového Statutárního města Ostravy končí platnost přechodného období pro tzv. „trvalé označení“ psů mikročipem a od 1.1.2014 zde nabývá kompletní účinnosti místní „čipovací vyhláška“ č. 9/2012, jejímž úkolem je postupné donucení obyvatelstva města k očipování všech psů, tedy i těch již označených jinými metodami (např. známkou) než skrze implantací čipu a za které jejich majitelé už dokonce městu zaplatili poplatek.

Následující článek přináší avizovaný-podrobnější výklad celé problematiky včetně informací o pravých záměrech zákonodárců při vytváření a novelizaci s čipováním úzce související legislativy pod názvem „Zákon České národní rady č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání“ v aktuálním znění a čipování umožňujícího paragrafu 13b.

Cílem tohoto textu je: vytvořit v rámci pomoci rodinám miliónů chovatelů psů, koček aj. domácích živočichů legální/argumentační základnu pro jejich obranu vůči nemístným požadavkům a zásahům moci výkonné i zákonodárné v jednotlivých obcích/městech do soukromých životů lidí, kteří se chovají slušně, řádně platí, co kde jen můžou a co kdo kde zase vymyslí (např. poplatky za psy, mikročipy, daně skryté v nákupu krmiv, jízdném, službách atd.). Přitom místo toho, aby takovým lidem politici pomáhali rušením různých břemen, tak jim ještě na bedra o to více naloží jak nových poplatků, tak nových povinností, daní atd. Chov zvířat v jednotlivých domácnostech českých občanů se díky tomu stává záležitostí pouze bohatých/mocných osob. Daná situace obzvláště těžce postihuje osaměle žijící spoluobčany, kteří jsou bez vhodného rodinného zázemí a současná/krutá/stresující doba je žene do života v ústraní, kde jedinou útěchu ještě poskytovali alespoň psi, kočky aj. domácí živočichové.

V neposlední řadě by měl tento článek posloužit našim zákonodárcům aj. vlivným osobnostem jako faktický/myšlenkový úvod k nutné novelizaci zákona č. 246/1992 Sb. včetně navazujících předpisů tak, aby již nemohla být tato a související legislativa extenzivně/mylně vykládána, zneužívána proti ústavnímu pořádku a lidu České republiky při výdělečných pokusech o povinné očipování všech domácích zvířat ani k neústavnímu odpírání lidských práv/svobod a kriminalizaci bezúhonných občanů."

Celý článek s odkazy na judikáty Ústavního soudu v Brně, důvodových zpráv Vlády a Parlamentu ČR včetně právního výkladu k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/legislativa/nezakonne-cipovani-jiz-oznacenych-zvirat-cr.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/libertyladyjustice.jpg...