Petice za zachování a dodržování lustračního zákona


Nepřihlášený uživatel

#251

2014-01-21 18:42

Lustrační zákon by měl zůstat v platnosti aspoň dvě generace.
"takyspolupracovník"

#252 Re: úplná citace zákona č.451/1991

2014-01-22 14:22

#240: Petr - úplná citace zákona č.451/1991

Jestli můžu taky vyjádřit názor:   zrušit celou implementaci lustračního zákona a ponechat upravenou verzi zákona o protiprávnosti a zločinnosti režimu KSČ.

Důvody?

- lustrační zákon je prostředek na zákaz výkonu zaměstnání pro nemalou část občanů. Mohl být v letech bourání struktur "komunistického" státu a instalace "neinfikovaného" státního aparátu a struktur akceptovatelný přes svou právní nedokonalost a mnohdy i naivitu, ale čtvrt století po revoluci se už snad nemusíme řídit revolučním právem - nebo jo?!

- lustrační zákon (ve všech svých variantách) vychází z principů příslušnosti občana k politickému hnutí, chcete-li straně, a vpodstatě sankcionizuje občana za jeho politické přesvědčení (byť zbloudilé - dneska víme, že tak, jak to bylo soudruhy nastavené, to prostě nefungovalo a fungovat nemůže). Lze člověka potrestat za trestné činy, za propagaci zakázané strany ( snad i ideologie), ale trestat plošně za politickou příslušnost a přesvědčení je zjevně v rozporu s mezinárodně platnými úmluvami o dodržování základních lidských práv.

- lustrační zákon vyjmenovává postihnutelné kategorie lidí podle funkcí ve stranickém a bezpečnostním aparátě, přičemž  splývají státní a stranické funkce. O tomhle bychom mohli vést dlouhé neplodné diskuze a stejně bych byl umlácen argumenty typu "stejně jsi rudý/á ... (doplňte si a zaškatulkujte si mě prosím podle Vašeho ctěného ega, špatného svědomí, inteligence, zapšklosti, naturelu či momentální stranické příslušnosti naprosto dle libosti. Jsem zvyklý.) Jen bych chtěl připomenout, že bez rudé příslušnosti nebylo možno některé funkce vůbec vykonávat. Rozhodně bych rozlišoval, kdo byl zasranej zmrd a kdo ve své funkci přinášel pozitivní výsledky pro obyčejný lidi a lidem z pozice své funkce  pomáhal.

- lustrační zákon také míří na udavače - celá honba za spolupracovníkama StB je ale podle mě něco jako když McCarthy začal mávat svým slavným "seznamem komunistů na ministerstvu zahraničí". Když už trestat udavače, tak u soudu a ne zveřejněním nějakého seznamu, kde ti největší škodiči stejně dávno nejsou, a když jsou, tak jsou na jedné hromadě s lidmi úplně nevinnými. Presumpce neviny, základ právního řádu, tady dostává řádně na prdel. A i když soud o neoprávněnosti zápisu v seznamech vyhrajete, stejně to nikdo v poznámce (kam to smíte milostivě dopsat) nečte. Jednou jseš v seznamech, i kdyby to byla od StB levárna jako prase, budeš tam navěky - a basta!

-  celá tahle desetimilionová zemička se už čtvrt století rochní v neúplných, několikrát už protříděných a vypleněných, popřípadě vyskartovaných archívech, zatímco čtvrtstoletí nám komunismem nepotřísnění a z pohledu lustračního zákona křišťálově nezávadní spoluobčané, nalezlí do uvolněných funkcí, luxují peněženky, konta a úspory (už i ty budoucí).

- a konečně - lidi, klidně mě kamenujte, ale dejte si ruku na srdce:

-  kolik těch pravých komunistických ničitelů kariér a životů, iniciativních blbců na stranických funkcích, nadržených strážných z pracovních táborů či politických věznic, prokurátorů s IQ rudé knížky, namachrovaných příslušníků Státní bezpečnosti či fanatických politruků znáte? A kolik jich stanulo před soudem a dostalo se jim i jejich obětem spravedlnosti? Zmrdů, co si zasloužili ne-li trest, tak alespoň odplatu, znám desítky. Před soudem nestanul nikdo, pár jich umřelo sešlostí věkem a zbytek, když je potkám, se mi chce praštit aspoň do ksichtu, protože buď jsou dobře zabezpečení v důchodu nebo jsou nalezlí v cizích firmách, kde je majitelům u prdele nějaká pracovníkova minulost, když umí dělat.

Mě osobně lustrační zákon připravil ze dne na den o práci i kariéru, a to po 20 letech práce pro náš stát -"nové" státní  zřízení! Důvod? Najednou se při obnovovací prověrce NBÚ vynořil záznam, že prý jsem "takyspolupracovník", že mám záznam v archivu a tato skutečnost je bezpečnostní riziko pro stát. I když vědátoři z ÚSTRKu nakonec milostivě připustili, že nemají absolutně nic, než nějaké číslo jednací s mým jménem, nikdo se už na nic neptal. A já po prostudování platných zákonů zjistil, že už jsem odepsaný.

Ačkoliv jsem byl jen kandidát KSČ (podmínka pro výkon práce, srovnej dnes : obrat o 180 stupňů) a s bezpečnostními složkami neměl nikdy nic společného, stačilo moje jméno někde v archivu na věčné zaškatulkování do kategorie, které  se každý štítí a kterou každý opovrhuje. Chtěl jsem se zprovodit ze světa. A pak mi řekl jeden týpek, kterého potkávám na pivku: "Vyser se na to, tys nebyl nikdy chovnej, dycky dělnej - dělat umíš, tak běž tam, kde tě vezmou. A je úplně jedno, jestli tě označili za práskače. Možná by ses divil, kdo na tebe donáší teďka - a ani se nečervená. A to těm rychlokvašenejm komunistobijcům vůbec nevadí. Asi donášejí tentokrát těm správnejm... Dyť některý ani nic jinýho neumějí.".

Takže dneska jsem taky hezky zaměstnaný v zahraničí, mám se líp než za komoušů i za "pravé pravice" a SERU na všechny, co se místo starosti o to co bude hrabou ve sračkách minulosti.

To samé doporučuju každému, kdo narazil na lustrace a ty exkrementy po StB i po našich nových vládcích.


Nepřihlášený uživatel

#253

2014-01-22 18:40

Fašismus, komunismus, mafie... kdy se dočkáme světla v tunelu?

Nepřihlášený uživatel

#254

2014-01-22 21:26

Zdravím súdruha Bureše
Rojan

#255 Přehlídka demokratického myšlení?

2014-01-23 21:34

Proč tu pláčete. Založte si politickou stranu (to dnes může každý), přemluvte lidi ať vás volí ( to dnes může každý) a můžete měnit stát k obrazu svému. Když bude vaše nabídka lákavá, tak lidé nebudou ty ošklivé komunisty volit. Když uvažujete se zákazy (jako řešení) zvolených lidí, tak jste překabátění rudí nebo teroristi.

KOMUNISMUS bude - zákonitě !!!

#256 vystrašení HAVLOIDI zase fašizují

2014-02-02 00:01

lustrační zákon je zdrogovaný esesácký FAŠISTICKÝ dril.
24 let po převratu,
a havloidi se pořád bojí TRESTU SMRTI !!! Znovuobnovte třeba jen dočasně TREST SMRTI, a takovýchhle petic ti pak podepíši stovky. srabe skurvený vystršený !!!
malý šťoural

#257 Re:

2014-02-09 11:32

#16: Jan Vidím -

LUSTRAČNÍ ZÁKON ZRUŠIT. Ty důvody, pro které někteří chtějí, aby byl zachován či upraven, jsou silně ZAVÁDĚJÍCÍ a hlavně nikam nevedou

Proč zrušit:

1)     Hlavně většina aktivních politiků, kteří za minulého režimu studovali, nebo u těch mladších jejich rodiče, museli spolupracovat, jinak by nevystudovali. Je jedno, jestli museli něco podepsat nebo ne. Kdyby byli tak morálně uvědomělí, jak se dnes staví (současný ministr zemědělství z KDU-ČSL,hvězdná ukázka), tak by z morálního pohledu tyto pobídky tehdy ODMÍTLI, což evidentně neudělali. Kariéra jim byla milejší, než osobní statečnost a vlastenecká hrdost, což většina obyčejných lidí tuto vlastnost měla a neponižovala se, radši se vzdala jistých výhod a nesnížila se k tomu, jako chamtivci, jdoucí po kariéře. Tenhle jev se děl napříč celou společností, takže se netýká jen politiků, ale v podstatě všech dobře placených postů vyžadujících vyšší vzdělání. Ideálně zakomponovaný jev do společnosti tak, aby byla mezi lidi zaseta závislost a zároveň nenávist, která v současnosti mezi lidmi graduje. Takže pokud by jsme se měli držet lustračního zákona jako "ho.no košile", tak se tady můžem akorát pozabíjet, proto ten blbej zákon zrušit. Celá Evropa na západ od nás tak funguje, jenom my si pořád tu blbou ješitnost tady kompenzujeme a vymejšlíme něco, co nikam nevede. Kdyby to bylo možné, nechal bych tuto zemi vládnout malé děti, jsou přirozené a nejsou tak lstivé, jako dospěláci, zákeřnost je jim cizí, ne jak těm vládnoucím hyenám minulosti i současnosti, zkrátka "dospěláci selhali na celé čáře.

2)    Spousta lidí je na seznamech zapsána, aniž by o něčem vůbec věděla, další spousta podepsala spolupráci pod nátlakem a dělala jakože spolupracuje, nikdy se však s režimem nestotožnili a pak je ta třetí skupina a tou jsou už ti přímí vlastizrádci, kteří páchali na občanech ty svinstva a udavačství v podstatě na cokoliv.

3)    Lustrační zákon je obdobná debilita, jako Insolvenční zákon a pak jiné dílčí paragrafy jak Občanského zákoníku, tak i Zákoníku práce

Takže než v republice pitvat takovýhle "složitosti" vedoucí pouze k rozvracení lidských vztahů napříč celou společností, tak je rozhodně lepší tuto situaci jednou pro vždy smést ze stolu a vůbec ne proto, že ten návrh podali samotní dnešní komunisté, ale pro nedokonalost tohoto zákona, jelikož není šance, aby sloužil tomu, pro co byl původně zamýšlen. V dlouhodobé perspektivě takové zákony v demokracii nemají co dělat.

Takže k vašemu údajnému spoluautorství, ke kterému se vy a vám podobní šílenci hlásíte... bez komentáře

Čech

#258 Smrt demokradům

2014-02-25 14:35

Zlatí komunisti.
AŤ ŽIJE KSČ

#259 AŤ ŽIJE KSČ

2014-02-25 16:55

AŤ ŽIJE KSČ
ozzy

#260 Re: cas

2014-04-03 17:39

#34: - jsem pro jednotny cas

 


Nepřihlášený uživatel

#261

2014-04-09 20:11

Tato petice je podle mne velmi důležitá, protože jde o zachování podle mne jednoho z nejdůležitějších zákonů ČR. Snad se sejde velké množství podpisů, a zákon se podaří zachovat.

Nepřihlášený uživatel

#262

2014-04-30 10:42

Vliv bývalé KSČ a jejích represivních orgánů trvá.
Takže je třeba, aby trval i tento zákon.

Nepřihlášený uživatel

#263

2015-02-26 16:38

Naprosto souhlasím.je nestoudnost aby bolsevici i nadale vladli delali si co chteli