Petice.com

Petice Gymnázia Ostrov

Kontaktujte autora petice

This comment has been removed by the person who wrote it.

This comment has been removed by the author of the petition.

vz#113 Dec 04, 2013, 23:52
Jsem absolvent GO. V kraji už nějakou dobu nežiju, takže neznám místní politiku a odkud který vítr vane. Z tohoto rozhodnutí na mě nicméně čpí jakési pseudoegalitářství a antielitářství, jež cílí směrem hlavně naplnit učňáky a provozy. Jakkoli i to je potřeba řešit (především pozitivní motivací), zrovna toto řešení by bylo velmi zkratkovité a v důsledcích destruktivní. Snahu o redukci míst v dobrých školách v kraji, který je historicky již tak těžce postižen společenskými změnami minulého století a jejich konsekvencemi, považuji v dlouhodobé perspektivě za velmi nešťastnou.
Nepřihlášený uživatel#114 Dec 05, 2013, 05:49
Myslim si,ze udrzeni obou trid na gymnaziu v Ostrove je nevyhnutelne.Nechceme preci snizovat kvality naseho skolstvi a vzdelanost nasich deti. Zruseni trid a celych skol v CR vede jen k snizovani zivotni urovne a vzdelanosti. Bojujme za kvalitni zivot v CR, ktery se ztraci kazdym rokem vic a vic.
Nepřihlášený uživatel#115 Dec 05, 2013, 06:43
Nevím, čeho chce tímto rozhodnutím p. Sloup dosáhnout. Zřejmě už má odrostlé děti a vzniklý problém si absolutně neuvědomuje. Směšné.
Nepřihlášený uživatel#116 Dec 05, 2013, 19:08
hej, pri tom vasem mazani podpisu a komentaru aby nikdo nemoh rict svuj nazor ste nejak zapomneli na vaclava klauze
Jiří Fresser#117 Dec 05, 2013, 20:33

Re:

#116: -

Vážený anonymní přispěvateli, osobně jsem vymazal vulgární podpisy a vulgární komentáře,které s touto peticí neměly vůbec nic společného.A co se týče uvedeného jména a příjmení,jde o reálnou osobu.Pokud mi budete chtít ještě něco sdělit, napište mi přímo na můj mail,který najdete na stránkách Gymnázia Ostrov. Jiří Fresser,člen petičního výboru.

Nepřihlášený uživatel#118 Dec 06, 2013, 14:47
jsem úspěšným absolventem GO a musím říct - jsem rád, že jsem si tuto školu vybral, lepší jsem si v našem kraji snad ani vybrat nemohl... Nechápu, proč by měly nadané děti přijít o možnost kvalitního a nadstandartního vzdělání. Zatím může 1 prima vypadat banálně, ale v průběhu dalších let (jak už tu někdo psal) to znamená ochuzení gymnázia o 2/5 studentů.

Je pravda, že celorepublikově je více maturantů, než by mělo být. Nechápu ale, proč by to měla odnést zrovna gymnázia, která daný problém nevytváří. Spíš by se mělo pozavírat pár zbytečných soukromých škol a pozitivně motivovat děti (a s nimi i jejich rodiče), aby si vybraly některý z učebních oborů. Bohužel dneska je to tak, že je maturita požadována skoro všude, navíc rodiče mají o svých dětech často přehnaně vysoké mínění a pak to taky tak dopadá... přitom na uč. oborech by jim bylo líp a jednou by měly paradoxně i větší plat.

Jaroslav Pokorný, student LFP UK
Nepřihlášený uživatel#119 Dec 07, 2013, 09:03
V posledních letech se setkávám s tím, že co je dobré, funkční a kvalitní se likviduje. Tvore nižšího stupně , staň se člověkem!
Nepřihlášený uživatel#120 Dec 08, 2013, 13:52
Je to pro mě šok , jelikož jsem bývalým studentem Ostrovského gymnázia . Místo aby se takovéto instituce podporovali a jako důsledek se zlepšovala úroveň vzdělání, která vede k lepší úrovni ve statě, tak opak je pravdou. Je velmi jednoduché vládnout lidem s nižším vzděláním a kulturním obzorem než jedincům s vlastním mozkem a uváženim . Obávám se , ze taková situace už tu jednou byla....