Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů


Nepřihlášený uživatel

#151 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-04 11:39

#150: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Takový argument, že čipování pejsky nestresuje, jak uvádějí naši moudří zastupitelé, dokazuje, že milují zvířátka jen na talíři!

Dedahad

#152 Re: Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ......

2013-02-04 13:12

#146: ČIPOVÁNÍ - Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ......

Dobrý den ,

vůbec nikdo z nás vám určitě nebránil v čipování vašich 4 psů / platíte za všechny poplatky a jsou i přihlášeni ?/ ! Vy nám zase nebraňte vyjadřovat zde svůj názor a požadovat zrušení předmětné vyhlášky či spíše vyžadovat dobrovolnost čipování ! Stejně jako byla zrušena povinnost u t.zv. II. pilíře důchodového pojištění a podobná povinnost u sKaret , žádáme totéž u vyhlášky 9/2012 ! A pokud se mi zaběhne pes , je to jen můj problém , ne Váš,  ten potom budu muset  řešit ! Budu ho však řešit sám a nemusím k vůli tomu mít psa čipovaného - to je rozhodnutí chovatele, který také za psa zodpovídá ! Nechci dělat ramena , že se mi to nemůže stát , ale jít třeba na Silvestra ven se psem bez vodítka , tak to se mi opravdu nemůže stát.

Důvodů , proč odmítáme čipování je mnohem více a není to jen otázka / nezanedbatelná / financí . Siláckých slov o neškodnosti či bezbolestnosti čipování jsem slyšel kromě od vás mnohem více , ale pokud vím , je v ČR pouze jediný člověk, který čip vyzkoušel POD vlastní kůží a to ne na levé straně krku , ale na předloktí . Nepřejte si slyšet , jak to hodnotil , ale to by pro vás asi nic neznamenalo - vždyť vyhláška je jen pro psy / ne kočky , křečky, ...../ a čip je asi něco jako TP pro auto - tak to je zase názor jedné takychovatelky psů , který odvysílal i rozhlas. Nebo co říci na čipování nemocného či starého psa , u něhož si chovatel nemůže být jistý , zda se s ním nebude muset brzy rozloučit a zase - zaplať chovateli ! A případné zdravotní komplikace po zavedení čipu včetně ojedinělého , ale možného vzniku nádoru , o tom nevíte ? O škodlivosti hormonální antikoncepce pro ženy a jejich úmrtích/ Francie / jsme se také dozvěděli teprve před cca 14 dny ! Tak je třeba se alespoň více zajímat a ne jen kritizovat . A znovu : kdo to zaplatí ?

Snad bych vás chtěl jen požádat , že pokud nechcete pomoci , tak alespoň neškoďte a respektujte i rozdílné názory spoluobčanů a ne jen názory těch , kteří na této vyhlášce resp. na čipování chtějí vydělávat ! Věřte nebo ne , není jich málo , čipovací lavina se šíří nejen v ČR už nejméně 8 roků ! No a vy jim jen přihráváte k vyšším ziskům ! A už vůbec nic vám nebrání v sepsání  " PETICE - CHCI ČIPOVAT " ! Zatvrzelost s níž mnozí chtějí již teď "upravenou"vyhlášku protlačit "zuby-nehty" o mnohém napovídá !

Hezký den Dedahad

odpůrce čipování

#153 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-04 14:13

#150: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Plně s Vámi souhlasím,jsem z jižních čech a naše město též vydalo OZV o povinném čipování psů.Při nedodržení vyhlášky je nám vyhrožováno pokutou do výše 30000,- Kč.Pejska jsme u nás odhlásili a nechali ho přihlásit jinde,kde se zatím nečipuje,přes známé a též budeme tvrdit,že je u nás jen na návštěvě.Čipování by mělo být na dobrovolné bázi.Kdo cestuje mimo republiku,je to nutnost,ale většina psů nevycestuje za celý svůj život,přitom řádně přihlášení psi mají známku,někteří i tetování,takže nač ještě čipovat.Je to pouze šikana vůči slušným pejskařům,ti budou za nečipování sankcionováni,ti,co psy přihlášené nemají,stejně čipovat nebudou.

R

#154 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-04 14:32


Nepřihlášený uživatel

#155 Re:

2013-02-04 17:40

#7: kapi -

Vážený pane nebo paní,celkem mě zaráží jak může majitel chovné stanice psát takové bludy jako vy!!! Co to plácáte o petici proti očkování??? Tohle by snad měla být svobodná volba každého z nás,jestli psa nechá tetovat popřípadě čipovat nebo ne!!! A ne že mu to nařídí nějaká stupidní městská vyhláška!!!


Nepřihlášený uživatel

#156 Re: Re: Re:

2013-02-04 17:46

#16: - Re: Re:

Tak ty budeš taky dobrá lopata :-D!!!


Nepřihlášený uživatel

#157 Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-02-04 17:56

#44: - Re: Re: Re: Re: zamyšlení

Co to tady žvatláte??? Co ty vaše velice inteligentní kecy vyčtené počítám z nějaké velice odborné literatury mají společného s čipováním??? To jako když pes bude mít čip,tak nikoho nekousne,nebo bude jistota,že po něm jeho pán uklidí??? Uvědomte si laskavě o čem ta petice je a svoje návaly inteligence si nechte třeba pro BLESK nebo TV NOVA!!!


Nepřihlášený uživatel

#158 Re: Re: Politika Magistrátu ! ! !

2013-02-04 18:07

#84: kessiez ostravy - Re: Politika Magistrátu ! ! !

Já tam bydlím taky a musím říct,že jeden z hlavních důvodů proč jsem proti je výsměch našeho obvodu všem pejskařům z Hrabůvky v podobě místa určeného k volnému pohybu psů,které se nachází mezi třemi extrémně frekventovanými silnicemi bez oplocení !!! Toho člověka který to tam navrhnul bych s chutí vzal lopatou po hlavě!!! Zasraný alibismus!!!


Nepřihlášený uživatel

#159

2013-02-04 18:17

Jsem zásadně proti a to už z principu!!! Člověk by měl mít v tomhle právo svobodné volby a ať přemýšlím jak přemýšlím,nenapadá mě jediná věc v čem by to mělo být k užitku!!! K užitku to bude jenom městské kase,protože ty pokuty které za neočipování vymysleli naši inteligentní vyžraní zastupitelé snad ani nejsou z této planety!!! A ať mi konkrétně páni bafuňáři z OV-JIH řeknou co pro pejskaře dělají za všechny ty poplatky co vyberou a které nejsou určitě zrovna malé!!! Výběh pro psy u Místecké??? To si celou dobu co tam je říkám,že se mi to opravdu musí jenom zdát. Kdo to tam zná,ví o čem mluvím!

Nepřihlášený uživatel

#160

2013-02-05 20:14

Doufám,že nikdo z radních v Ostravě nemá v rodině holiče,nerad bych se dočkal toho,že bude chodit celá Ostrava dohola.
Nespokojený občan

#161

2013-02-07 08:26

Z Ostravy se stěhuji i se svými psy. Po tunelu SMOG, kdy se elegantně přelili státní peníze do soukromé firmy Dopravního podniku, nyní další tahání peněz z občanů v rámci čipování  (Kdo dostane zakázku na vybavení čteček pro Policii?), jsme se jako rodina rozhodli odstěhovat se. Mýlíte se,když si myslíte,že na radnici jsou blbci, sedí tam pořádně vyčůraní lidé....

Dedahad

#162 Re: Nemýlíme se , že na radnici jsou b...i si vůbec nemyslíme !

2013-02-08 09:06

#161: Nespokojený občan -

Myšlenkové pochody mnohých jsou však nevyzpytatelné a často vzbuzují podezření o nadstandardní motivaci ! Velmi často to budí dojem, že nejde o službu občanům města , ale jen o byznys / nespisovně řečeno kšeft / !  A to může souviset i  s čipovací lavinou hrnoucí se nejen v ČR už velmi dlouho.

Také u nás se v krajním případě zvažuje emigrace z Ostravy , to co nedokázala vládnoucí třída za více než 40 let vládnutí , to mohou dokázat naši demokraticky zvolení zastupitelé velmi rychle . Vždyť poplatek za čipování psa není přece likvidační ???, jak pro koho - že ano , chovatel si přece musí vše plánovat min. na 14.roků dopředu - a pokud nebude váš pes načipován , tak hrozí pokutou  až 50 000 Kč ,  !

TO VŠAK UŽ NENÍ POKUTA - TO JE VENDETA -  ! ! !  -  Prosím , srovnejte to např. s kauzou pana Romana Janouška v Praze .



Nepřihlášený uživatel

#163 čipování

2013-02-08 11:51

Dobrý den,o té pokutě ve správním řízení 50 000 jsem slyšela a žasnu,jak si mohou vůbec něco takového dovolit vypustit z těch svých dutých hlav.Spousta lidí tady na Ostravsku má minimální mzdu jako já.Kdybych takovou pokutu dostala tak mě zavřou ,nebo co. Nebo mi exekutor zabaví byt? To je prostě diskriminace a šikana slušných lidí.Taky přemýšlím že se odstěhuju z Ostravy do nějakého malého města kde nejsou hlavně supermarkety a je tam zeleň a ne všechno zastavěné.
R

#164 PROSÍM OBYVATELE OSTRAVY, ABY ZATÍM NIKAM NEODCHÁZELI, ALE SLUŠNĚ A INTELIGENTNĚ - MÍROVĚ BOJOVALI

2013-02-08 12:53

Dobrý den,

já bych jen moc prosil všechny dobré lidi, kteří se nenechají zastrašit, aby z Ostravy neodcházeli a dále slušně, inteligentně a mírovými prostředky bojovali za zrušení ostravské vyhlášky "9/2012". Je nás den ode dne více a více a volby 2014 se kvapem blíží. Tam vystavíme našim bezcitným politikům vysvědčení! :) Proto vydržte a jedeeem! :) God Bless! :)
Rdm

#165 Zdeněk Harazim, ředitel městské policie Ostrava

2013-02-09 01:48

prohlásil, že "putování" čipu v těle zvířete nevadí, že čtečka si ho najde.

1) je to lež, čtečka si nic nenajde. Jistě pokud se ten čip posune o pár centimetrů, tak jej čtečka zachytí, ale pokud bude putovat dále tak tou čtečkou bude strážník muset "obkroužit" celé tělo a i tak nebude jisté, že ten čip zachytí

2) "putování" čipu je nepřípustné. Neexistuje, aby se hnul o víc než pár milimetrů, protože "putováním" v těle zvířete drasticky stoupá riziko zdravotních potíží!

Pokud se zde tedy nachází někdo, kdo se chystá psa očipovat v rámci dotace města, tak si dejte pozor, aby vašemu zvířeti nebyl podán levný hladký čip. Může ho to i zabít!

http://ostrava.idnes.cz/mestska-veterinarka-ocipuje-psy-v-ostrave-temez-zdarma-pj1-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130131_1883820_ostrava-zpravy_jog

Jen tak mimo téma, tento výstup ředitele MPO, je bohužel dalším důkazem o neschopnosti MPO. Sám jsem měl s nimi již několikrát co dočinění a ve všech případech se projevili jako neochotní neschopní diletanti. Osobně zastávám názor, že i vzhledem k pravomocem je MPO naprosto zbytečná a drahá organizace, která by měla být zrušena.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-09 13:52


Dedahad

#167 Čipování dětí má svá pro i proti ! ! !

2013-02-09 13:53

Nevěřím vlastním očím :

http://www.novinky.cz/hledej?w=%C4%8Dipov%C3%A1n%C3%AD+ps%C5%AF&submit=Hledej

Musel jsem se štípnout do kůže - ne pod kůži na levé straně krku - abych uvěřil , jak zvrhlá individua žijí mezi námi !

Jak dlouho to bude ještě tolerováno a přehlíženo ? Najde se mezi námi  jediný člověk , kterého by takové .........

napadly a kdo by nechal své dítě čipovat ? Zatím ještě věřím  že ne , ale ..... kdo ví , u psů už to probíhá !

Zatím je u nás v ČR jediná známá zkušenost s čipem pod kůží na zápěstí člověka , kromě velmi negativních pocitů

a ........... stručně -  přežil to . ....... Ve Spojených státech / údajně /jsou již čipováni vězni .....viz link nahoře .

Vymyslet a navrhnout jiné , ale  dokonalejší a pro všechny přijatelné řešení tohoto problému  je nutné a to nejen

pro naše děti , ale také pro ostatní živé tvory a tím i psy  !!!  Tím by se měli zabývat ti , kteří dostali naši důvěru

a jsou za to nadstandardně odměňování . Ale musím zopakovat :

Potíž je v tom, že psi se vždy chovají jako psi , avšak lidé se vždy nechovají jako lidé. ...Neznámý autor ......

Nebuďme jako ovce , je třeba se zavčas vzpamatovat - JEŠTĚ JE ČAS !


................. Poprvé se veřejnost dozvěděla o možnostech čipování dětí již v roce 2002, kdy britský profesor a kybernetik Kevin Warwick ohlásil pokus s implantováním mikročipu jedenáctileté dívce. Tento pokus se ale nakonec neuskutečnil pro vlnu veřejného odporu. Přestože od té doby uplynulo mnoho času, doposud žádná země světa na čipování dětí nepřistoupila.

Tak z mého pohledu je tento případ minimálně na úrovni nedávno odsouzeného MUDr. Bartáka


Nepřihlášený uživatel

#168

2013-02-10 10:52

nesmyslné čipováni pejsku starších desíti let a víc a na víc když jsou tetovaní NESOUHLASiM

Nepřihlášený uživatel

#169

2013-02-12 16:57

Kdyby namísto toho obstarali více košů na psí exkrementy a pytlíky pro jejich sběr, určitě by to prospělo mnohem více
Rdm

#170 Re:

2013-02-12 20:45

#169: -

Už jsem to tady psal, ale opakování je matka moudrosti: exkrementy můžete vyhodit do kteréhokoliv koše na směsný odpad, není tedy potřeba speciálních košů a "speciálních" popelářů. To jsou všechno jen vyhozené peníze. A pytlíky si snad může každý koupit sám, vždyť stačí obyčejné mikrotenové sáčky, které stojí pár korun. "Speciální" sáčky pak seženete za 50 Kč a vydrží vám v klidu dva měsíce (na jednoho psa).

Peníze z poplatků bych raději viděl v nějakém "psím hřišti", kde by mohli psi volně běhat a měli tam i nějaké zázemí ve formě překážek a podobně. A samozřejmě také v úklidu po retardovaných majitelích, kteří nejsou schopní po svém psu ty exkrementy sebrat.

Dedahad

#171 LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD

2013-02-14 11:19

Hlava první


Obecná ustanovení


Článek 1

Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

Článek 2

(1) Stát je založen na demokratických hodnotách a nesmí se vázat ani na výlučnou ideologii, ani na náboženské vyznání.

(2) Státní moc lze uplatňovat jen v případech a v mezích stanovených zákonem, a to způsobem, který zákon stanoví.


(3) Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

 

Ukládá nám snad zákon , že pes musí být trvale označen elektronickým čipem pod kůží na levé straně krku ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z odpovědi Krajské veterinární správy Státní veterinární správy pro Moravskoslezský kraj :

"Nařízením Evropského parlamentu a Rady č.998/2003/ES ze dne 26. května 2003 o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu a o změně směrnice Rady 92/65/EHS , které vstoupilo v platnost dne 3. července 2004, jsou stanovena pravidla identifikace některých druhů zvířat ( mj. psů) jako jedna z podmínek pohybu zvířat mezi členskými státy EU a z třetích zemí a to tak, že po přechodné osmileté období od účinnosti nařízení tj. do 3. července 2011 , je zvíře považováno za identifikovatelné, pokud má zřetelně čitelné tetování nebo elektronický systém identifikace (dále jen "čip"), po této lhůtě bude zvíře považováno za identifikovatelné pouze v případě, že bude označeno čipem.

Jestliže zvíře necestuje mezi členskými státy nebo do třetích zemí, toto nařízení se na něj nevztahuje."

Tomas

#172 Re: Re: Čipování psů

2013-02-14 13:31

#6: Dedahad - Re: Čipování psů

"A nesrovnávejte to prosím s povinným očkováním - to už je úplně jiná kapitola , to  nikdo rozumný nezpochybňuje a nikdo proti tomu není !  "                                                                                                                                                                                                          tak  ja som:!!!!!!!!!!!!!!                                                                                                                   a  to dovtedy , kým nebudem presne vedieť čo v tej vakcíne  je .  Bol som hrdý na to že moji milačkovia boli očkovany  proti všetkemu , čo sa dalo  ...  Ale teraz som presvedčený skor o tom , že som  JA   ten , ktorý im doprial taký osud ... Keď sa to stalo  v poradí tretiemu - to isté - tak to už nemoze byt náhoda - v poradí tretí pes na rakovinu !!!  Tak som sa s tým vážne začal zaoberať ,  hlavne  po tom ako   ďalšiemu  bolo  po očkovaní bolo velmi zle . S prekvapením som zistil, že vo vakcínach je  neskutočne množstvo  hliníka !!!!!     Bohužiaľ  to nevedia ani sami doktori .  Nik nekontroluje  vakcíny určené pre ľudí  tak  prečo by mal niekto kontrolovať  vakcíny pre zvieratá ?  Už som v tomto smere veľmi opatrný ,  ani si nechcem predstaviť  to , čo v to v takom malom organizme  / yorki /  môže sposobiť a  je mi už  jasné ako to  u to prejaví a  skončí....

Jan Zagora

#173

2013-02-15 10:42

Tuto petici jsem podepsal,s tím,že se má týkat pejsků ,kteří jsou ve vlastnictví majitelů a tito nemají v úmyslu s nimi vycestovat do zahraničí /dovolená,výstavy psů a pod,/.Je jasné,že důvod k čipování psů ,s kterými nemají majitelé v úmyslu vycestovat,není podložen ničím jiným,než zajištěním dalších kšeftů pro příslušná veterinární zařízení,protože nic neřeší a to ani základní evidenci psů,vzhledem k tomu,že na čipování se může podílet několik různých veterinárních zařízení a centrální evidence zdaleka není fční,jak jsem zjistil,dle mého vlastního očipovaného psa.
Dedahad

#174 Moravskoslezský deník 5.2.2013

2013-02-15 13:41

Proč se mají v Ostravě čipovat psi ?

http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/mesto-bude-cipovat-psy-zdarma-20130203.html

Účelem obecně závazné vyhlášky je zejména omezit počet toulavých psů na území Ostravy / všemocný pan ČIP to zařídí- viz zkušenosti z Přerova /. „Trvalé označení přispěje k jejich identifikaci/stejně jako psí známka/ a ve spojení s evidencí chovatelů psů umožní jejich návrat k chovateli/stejně jako psí známka/ . Identifikace psa a vedení evidence chovatelů vyloučí možnou záměnu/podobně jako psí známka/ , pomůže při řešení konfliktních situací/ skutečně nevím jak /a usnadní práci městské policii / Městská policie je tu pro občany a i to je jejich práce /, včetně útulku pro opuštěná zvířata," vysvětlila mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská / nevysvětlila ovšem , co to přinese občanům a psům !/. Čipem mají být označeni všichni nově narození psi nejpozději do svých tří měsíců. Starší se budou muset očipovat nejpozději do konce roku. Strážníci začnou s kontrolami a případným udělováním pokut majitelům neočipovaných psů od ledna 2014 / až 50000 Kč - toto není pokuta , to je ....... ! /. „Z nové vyhlášky vyplývají pro chovatele dvě povinnosti psa označit čipem a přihlásit ho do evidence ve svém obvodě/ třetí povinnost je úhrada čipování zatím v neznámé výši /. Vyhláška platí pro všechny obvody," dodala mluvčí.

A již slyším ohromné rozhořčení některých jedinců , až se / nedej Bože / nalezne pes s vyříznutým čipem pomocí kuchyňského nože ! A co staří či nemocní psi ? Nad tím páni konšelé nepřemýšlejí  ? Ano , psi se vždy chovají jako psi , avšak lidé se vždy nechovají jako lidé !


Nepřihlášený uživatel

#175

2013-02-16 12:39

Čipování psů největší hloupost!Ten kdo to vymyslel,at se dá čipovat sám!Majitelé platí řádně poplatky.Proč tedy pejsky týrat a zase platit za nesmysl, nějakým čipováním.Zřejmě by někdo za nesmyslný nápad,chtěl asi dostat dobře zaplaceno!Jinak to jistě nebude.Prostě říkám NE!!!