Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů


Nepřihlášený uživatel

#76 Staříček

2013-01-10 11:12

Dobrý den,
máme ten samý problém, starší pes - letos 12 let (větší plemeno) - jsme rádi, že se mu daří jakžtakž (problémy s klouby, štítná žláza, nemocné srdce - na vše hafo léků) a teď bychom ho na staré roky měli dát čipovat? Nevidím důvod! Takže čekáme tento rok jak se to vyvrbí, jen nevíme, co uděláme, protože 13letého starého, nemocného psa - nebudeme čipovat, chceme, aby si zbytek života prožil v klidu a ne stresovat ho víc, než je nutné! Platíme ročně 1500,--Kč řádně atd. Má známku, má označení s telefonem, kdyby náááhodou se ztratil - což za 12 let jeho života se nestalo. Podporuji petici a i jsme celá rodina podepsali...
Dedahad
Nepřihlášený uživatel

#77 Cena čipu

2013-01-10 18:36

Rdm

#78 Re: Cena čipu

2013-01-10 19:45

#77: Dedahad - Cena čipu

To je samotná cena a navíc jen jednoho výrobce, ale veterináři aplikují čipy i jiných výrobců a tak se bude lišit i jejich cena, navíc musíte počítat s tím, že veterinář si naúčtuje něco za jeho aplikaci. Jelikož má každý veterinář jiný cenník, tak nelze říct přesnou cenu, ale my za něj včetně pasu dávali 700 Kč, takže bez pasu něco kolem 500 Kč.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-01-11 10:27


R

#80 Re: Hadaščok - dva přístupy?

2013-01-11 12:11

#79: Oběť - Hadaščok - dva přístupy?

Dobrý den,

tzv. snahy o "čipování" zvířat a lidí a tím také o jejich kontrolu: to prosím pěkně nění žádná lokální záležitost, nýbrž globální a stále se zrychlující trend na celém světě, který hrozí přerůst v opravdovou monstrózitu, pokud se občané nezačnou slušně ozývat, organizovat a bránit se.

Jen bych poprosil, aby se z tohoto fóra nestalo odkladiště klepů a drbů, nýbrž konkrétních informací nejlépe podložených odkazy k věci, kterou zde všichni řešíme a zastáváme. Obvyklou strategií, jak se totiž pokusit narušit vznikající "hnutí" zpravidla běžně bývá rozdrcení integrity jeho zakladatelů a osobní útoky, které se budou snažit odklonit veřejnost od tématu, zastrašit ideové inspirátory a tahouny hnutí. Naštěstí lidé již takové praktiky znají. Faktem je: vyhláška o "čipování" psů v Ostravě existuje, platí a hrozí tvrdě dopadnout na všechny občany Ostravy, kteří chovají zvířata. O tomto je tato Petice. O tom je toto fórum. Děkuji za pochopení a přeji hodně zdaru! :) God Bless! :)

 


Nepřihlášený uživatel

#81

2013-01-11 13:24

Já sama ač mám psa čipovaného, nechala jsem si ho sama čipovat a to z důvodu, kdyby se náhodou pejsek zaběhl. Čipování pokud město na něj nechce majitelům psů přispět, tak by ho nemělo ani vyžadovat. Čipovat psa by šli opět majitelé, kteří psa mají řádně přihlášeného a platí poplatky a co dělá pro nás město? Co se děje s financemi, které se vyberou od majitelů psů. Dovolím si říct, že nic. Odpadkové koše na psí exkrementy nejsou a odpadkové koše se postupně vytrácejí, městská policie majitelé psů jen šikanuje. Kdyby úředníci, co mají na starost odpadkové koše zvedli zadek od stolu a šli do terénu, zjistili by jaká je skutečnost.

Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re: Cena čipu

2013-01-11 13:26

#78: Rdm - Re: Cena čipu

nás čipování vyšlo u našeho vet. na 250,-kč a ohledně bolesti-jeto méně bolestivé než očkování


Nepřihlášený uživatel

#83 Re: Staříček

2013-01-11 13:27

#76: - Staříček

myslím, že čipovat má smysl psy ve věku max.5 let a ne starší-to už prostě někdo nedomyslel

kessiez ostravy

#84 Re: Politika Magistrátu ! ! !

2013-01-11 13:37

#13: pitakjos - Politika Magistrátu ! ! !

přesně tak, souhlasím, u nás na rozhraní Hrabůvky a Dubiny šikanuje a nebojím se říct buzeruje městská policie lidi, co nechají psa jen vyčůrat před domem, když dorazí z práce (protože ho nemají na vodítku). Ale když je zavolá člověk v noci na "hnědočechy", kteří dělají kravál, tak se jich nedočká. O odpadkových koších se nemá smysl s úředníky ani bavit, přesvědčují vás o něčem od kulatého stolu, co už několik měsíců není pravda aniž by se šli přesvědčit do terénů. Majitelé psů v této lokalitě by to měli s psími exkrementy asi dělat tak, že psí bobky nasbírají a donesou je v barelu na radnici, aby ti, co tam sedí viděli, jejich snahu po svých psem hromádky uklízet, ale obec nemá snahu zajistit odpadkové koše.

Rdm

#85 Re:

2013-01-11 15:12

#81: -

Odpadkové koše na exkrementy se vytrácejí, protože již nejsou potřeba. Exkrementy můžete vyhodit do kteréhokoliv odpadkového koše/kontejneru na smíšený odpad.


Nepřihlášený uživatel

#86 Re: Re: Re: Re:

2013-01-12 10:28

#17: Dedahad - Re: Re: Re:

Kéž by se alespoň malá část z těch vybraných poplatků investovala do kontrol, aby platili všichni majitelé pejsků, tak by těch peněz bylo dost i na příspěvky na očkování, příspěvky na útulky a pod. Já za svého psa platím, dobře si ho hlídám, uklízím po něm, takže celé se mi to zdá jako naprostý nesmysl! Očipovat si ho nenechám.

Dedahad

#87 Re: Re: Hadaščok - dva přístupy?

2013-01-12 10:53

#80: R - Re: Hadaščok - dva přístupy?

 

PODĚKOVÁNÍ - 300 podpisů už je za námi a jedeme dál !

Dámy a pánové , dovoluji si tímto poděkovat všem příznivcům , kteří připojili podpis pod naší peticí ! Diskutuje tu více občanů a nejsou to jen příznivci petice i Jsem smířen s pomluvami či jinými údery pod pás a to jde "jen" o naše pejsky . Dovoluji si tímto požádat aktivní a hlavně ochotné a schopně příznivce o další aktivní přístup . Jako spoluautor petice chci vědět , kdo je ochotný se podílet i na případném jednání s autory sporné "čipovací" vyhlášky č.9 / 2012 ( R ? ). I když už páni konšelé byli k jednání vyzváni , zatím se i námi zvolení zástupci ani neozvali . Dnes už více než 300 podpisů je pro ně asi málo , zdá se , že někteří konšelé znají a potřebují občany jen do voleb . Byl bych velmi rád , kdybych se snad mýlil . Dovoluji si připomenout , že i vláda ČR nedávno ustoupila ve dvou velice závažných bodech svého programu a že z původně povinné účasti v II.pilíři penzijní reformy a z povinných t.zv. sKARET jsou záležitosti pro občany DOBROVOLNÉ ! Pokud by stejně dopadla i vyhláška č.9/2012 , já osobně bych byl spokojený ! Pochopitelně bych rád znal i názory či návrhy ostatních příznivců . Ještě jednou díky všem příznivcům , které prosím o další aktivní přístup v získáváni dalších občanů a sympatizantů a to nejen v Ostravě , nejen ve svých rodinách , nejen mezi svými přáteli a spolupracovníky.

Hezký víkend i další dny vám přeje Dedahad- ...

R

#88 Re: Re: Re: Hadaščok - dva přístupy?

2013-01-12 11:29

#87: Dedahad - Re: Re: Hadaščok - dva přístupy?

Dobrý den,

já osobně Vám také děkuji za Váš velice aktivní přístup. Jsem připraven Vám pomoci tou formou, jak jsem zde již psal na fóru z hlediska přípravy textů pro web a posílal jsem Vám také Email "na autory petice" zde na serveru Petice24.com  (http://www.petice24.com/contact/43512), kde jsem v tomto směru nabídl konkrétní možnou formu spolupráce. Nebojte se mi napsat na Email i případné negativní stanovisko. Rozumím tomu, že přijmout podporu některé politické strany nemusí být zrovna třeba přijatelné, nicméně mou vizí je propojit všechny lidi v mnoha stranách a s různými názory s hlavním cílem: zrušit vyhlášku stat. měs. Ostrava č.9 / 2012 a zabránit dalším pokusům o její opakování a také informovat široce občany České republiky o nebezpečí povinného čipování a spol. Přeji Vám hodně zdaru a Božího Požehnání! :) Srdečně zdravím. :)

Hafaan

#89 čipování

2013-01-13 17:48

Dobrý den,včera jsem potkala známou a ta mi vykládala,jak byla na úřadě zapsat čip svého psa do evidence.Jedním slovem katastrofa.Říkala,že pracovnice vůbec neměla ani potuchy co má dělat,kam co má napsat,neuměla ani pořádně číslo čipu zapsat.Prý tam byla hodinu,lidi kteří čekali že něco vyřídí na ni hleděli jak na vraha.No to je tak, jak se něco schválí a ve velké míře o tom rozhodují jen diletanti,kteří místo aby se poradili s někým kdo této problematice rozumí.Všechno ušité horkou jehlou a jako vždy,nesmysl.
R

#90 Re: čipování

2013-01-13 20:30

#89: Hafaan - čipování

Dobrý den,

prosím pokračujte v monitorování situace v jednotlivých ostravských obvodech a klidně svoje zkušenosti napište sem na fórum pro potřeby analýzy situace a pro mediální výstup. Právě tohle je jeden z dalších způsobů, jak můžeme uspět a Vyhlášku "9/2012" zrušit. Vělice Vám děkuji za spolupráci a přeji hezký nedělní večer! :) Držte se! :) God Bless! :)

 

R

#91 Spolupráce Rdm

2013-01-14 00:16

Dobrý den,

prosím mrknětě na Linkedin. Máte tam ode mne zprávu s nabídkou spolupráce tak, jak jsme o tom hovořili. Děkuji Vám a budu se těšit na odpověď. Srdečně zdravím. :)
Dedahad

#92 Nelinka - malinká

2013-01-14 13:57

Dnes mě oslovil jeden pán, no nevím jak ho nazvat , zda či kdy nechám Nelinku čipovat ? Moje odpověď byla v tomto znění : Až pan primátor se svým náměstkem - podepsaní pod vyhláškou - budou čipování souměrně s váhou Nelinky t.j. cca  40 čipů v krajině krku na levé straně, tak ................ se odstěhuji z Ostravy třeba do ......... ale proč na ně upozorňovat.

A chtěl bych se zeptat , jak si vysvětlujete , že žen je celkově podepsáno mnohem více než mužů ? Tak z posledních 26 podpisů nad 300 podpisů je 7 mužů a  19 žen. Je to jen náhoda , nebo snad už nežije většina populace společně ? Rád bych apeloval na ty , jejichž partner / partnerka , manžel / manželka, přítel / přítelkyně ..............nejsou také podepsáni ! Pokuste se to napravit, prosím !

55

#93

2013-01-14 18:57

Plně souhlasím,máme starého psa. Přece ho nenechám zbytečně trápit.
R

#94 OFICIÁLNÍ PRÁVNÍ STANOVISKO ČESKÉHO MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ MJ. K OTÁZCE POVINNÉHO ČIPOVÁNÍ ZVÍŘAT

2013-01-15 23:34

Dobrý den,

prosím Petiční výbor, aby přidal na úvodní stránku Petice odkaz na oficiální stanovisko českého Min. zemědělství z 5. 5. 2010, které jednoznačně potvrzuje, že cituji: "Jestliže zvíře necestuje mezi členskými státy (v rámci EU, pozn. autora) nebo do třetích zemí, nařízení (o trvalém označení zvířat čipy - viz. NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY č. 998/2003/ES ze dne 26. května 2003 o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu a o změně směrnice Rady 92/65/EHS http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:03:39:32003R0998:CS:PDF, pozn. autora) se na něj nevztahuje. Nelze předpokládat, že většina psů v ČR jezdí do zahraničí. Existují psi, kteří nikdy neopustí území ČR, lze předpokládat, že jich je většina. TITO PSI NEMUSÍ BÝT ČIPEM OZNAČENI a mohou být i nadále označeni tetováním (v případě, že necestují nikam, pak stačí tak jako doposud např. známka na obojku, pozn. autora).", cit. dle http://eagri.cz/public/web/file/53398/Duv_tetovani_psu_net.pdf

Vzhledem k časovému souběhu schválení vyhlášky stat. města Ostrava č. 9/2012 z 24.10.2012 a vyjádření česk. Min. zemědělsví: "/.../ že po přechodné osmileté období od účinnosti nařízení – tj. do 30. září 2012 – je zvíře považováno za identifikovatelné, pokud má zřetelně čitelné tetování nebo elektronický systém identifikace
(elektronický čip), po této lhůtě bude zvíře považováno za identifikovatelné pouze v případě, že bude označeno elektronickým systémem identifikace (elektronickým čipem).", je možné, že některý z tvůrců a předkladatelů výše zmíněné předmětné vyhlášky si nevšiml, že datum 30.9.2012 a nařízení o identifikovatelnosti zvířete čipem po tomto datu se vztahuje POUZE NA ZVÍŘATA CESTUJÍCÍ MEZI ZEMĚMI EU NEBO DO EU PŘIJÍŽDĚJÍCÍ APOD. (viz. již výše zmíněné NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY č. 998/2003/ES ze dne 26. května 2003 o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu a o změně směrnice Rady 92/65/EHS http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:03:39:32003R0998:CS:PDF .)

V tomto smyslu to pak tedy vypadá - netvrdím, že to tak je - že Ostrava chtěla být svou vyhláškou o povinném "čipování" zase papežštější než papež (Svatý Otec jistě promine).

Tato informace je zajisté velmi důležitá v našem společném úsilí o právní zdůvodnění zrušení výše uvedené vyhlášky "9/2012".

Přeji hezký večer a kupředu přátelé! :)

Dedahad

#95 Re: OFICIÁLNÍ PRÁVNÍ STANOVISKO ČESKÉHO MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ MJ. K OTÁZCE POVINNÉHO ČIPOVÁNÍ ZVÍ

2013-01-16 12:47

R

#96 Re: Re: OFICIÁLNÍ PRÁVNÍ STANOVISKO ČESKÉHO MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ MJ. K OTÁZCE POVINNÉHO ČIPOVÁNÍ

2013-01-16 13:37

#95: Dedahad - Re: OFICIÁLNÍ PRÁVNÍ STANOVISKO ČESKÉHO MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ MJ. K OTÁZCE POVINNÉHO ČIPOVÁNÍ ZVÍ

Dobrý den,

jste jednička! :) Děkuji Vám za Vaši aktivitu a neutuchající elán dosáhnout pro všechny občany Ostravy tolik toužebně očekávaného zrušení předmětné vyhlášky "9/2012". :)

S úctou přeji Vám a celému Petičnímu výboru kýžený úspěch doprovázený Božím Požehnáním!

 

 

Dedahad

#97 Rekapitulace - tím ale PETICE NEKONČÍ !

2013-01-17 15:40

REKAPITULACE – PETICE PROTI TRVALÉMU ČIPOVÁNÍ PSŮ -

Petice proti nucenému čipování psů vznikla v předvánočním období 2012 jako občanská iniciativa dvou seniorů , chovatelů psů , a to bez jakékoliv jiné iniciace či pomoci , pouze jako reakce na vyhlášku města Ostravy č. 9 / 2012.

Nejsme podporováni žádnou politickou stranou ani hnutím , žádnými organizacemi , vše je věcí autorů „Petice“ a teď i aktivních a sympatizujících občanů , nejen z Ostravy . Každá skutečná a nezištná pomoc ve prospěch občanské iniciativy a „Petice proti nucenému čipování psů“ je vítána a děkujeme za ni .

Nucené čipování psů nepřináší psům ani jejich chovatelům vůbec žádný užitek /chcete-li přidanou hodnotu /, ba právě naopak, přináší nezanedbatelné výdaje se spoustou nadbytečných povinností i s množstvím vydané energie .

Zatím nikdo z představitelů města občany neupozornil ani na možná a zbytečná rizika po čipování včetně možných komplikací a případného léčení .V zahraničních odborných časopisech jsou takové případy popsány .

Jsme toho názoru , že pokud po někom něco vyžaduji , tak náklady musím i uhradit, realita je však v Ostravě zatím zcela jiná. My však nežádáme úhradu čipování , žádáme jen , aby normální občan ČR se mohl sám a svobodně rozhodnout , zda čipování jeho pes potřebuje či nepotřebuje . Že se bráníme šikaně ze strany úředníků či zastupitelů města je jak doufáme lidsky pochopitelné. Nijak však nezavrhujeme myšlenku bonusu ze strany města za dobrovolné čipování psa.

Jsme svéprávnými občany ČR , kteří nechtějí být šikanovaní a obtěžovaní dalšími a dalšími příkazy , zákazy , vyhláškami , pokyny a tím také finančními ztrátami včetně hrozby až nehorázných pokut hraničících s ….... . Srovnávat a zlehčovat bolest psa při čipování s očkováním je sice možné , musí se však dodat , že očkování či injekci pes může potřebovat / ale také nemusí / ke svému léčení či uzdravení , oproti čipování , které pes nepotřebuje nikdy a způsobuje mu naprostou zbytečnou bolest a stres , větší či menší . V médiích publikovaný ojedinělý názor , že čipování je pro psa asi jako technický průkaz pro auto je naprosto zdrcující a vypovídající o smýšlení některých jedinců . Zákon na ochranu zvířat proti týrání stále ještě existuje a je platný !#

Již opakovaně jsme žádali představitele města o jednání o tomto problému , zatím bohužel bez jakékoliv odezvy . Ano , chceme m.j. požadovat i oficiální zprávu o hospodaření s financemi vybranými za poplatky za psy . Proč mají chovatelé řádně se starající o své psy hradit provoz psího útulku , to je snad povinností města resp. těch nezodpovědných chovatelů , kteří nemají psy evidované ! A ti , kterým pes uteče stejně zaplatí nejen pokutu , ale i „hotelové ubytování“ , bez ohledu na to , zda pes je čipován . A vyhláška č. 9 / 2012 bohužel není ku prospěchu občanů města , ale ku prospěch psích útulků .

Ztráty města způsobené nevybranými poplatky za psy , kteří nejsou evidovaní se jen odhadují v řádu x,x milionů korun ročně . To , jak se zdá , nikomu nevadí , nikdo za to nenese odpovědnost ! Kolik roků už to takto funguje ?##

Zamyslel se vůbec někdo nad nuceným čipováním psa , jenž již u své rodiny pouze dosluhuje a ….... ?

Dobrovolnost patří k základům lidské svobody ! V případě , že tento postoj se promítne i do vyhlášky č. 9 / 2012 , bude PETICE ukončena .

Pány zastupitele žádáme o maličkost – dobrovolnost - a věříme , že naše psy a tím i nás nebudou nutit k emigraci ze snad stále ještě naší Ostravy !

Za petiční výbor : Petr Hadaščok a Štefan Šustai



# Problém představuje výklad tohoto zákona, který si Ostrava vyložila tak, že de-facto každý pes na území města v trvalém chovu je dle „§ 13b Toulavá a opuštěná zvířata“ zvířetem toulavým nebo opuštěným a aplikovala na něj a jeho chovatele odstavec č.2 a částečně č.3 zmíněného zákona, aniž by již s dostatečným předstihem také uplatnila odstavec č. 1 (včas informovala veřejnost o svém záměru) a vůbec nevzala v potaz majetková a ústavní práva a specifické jednotlivé životní situace (např. stáří psa, možné následky v kombinaci očkování + čip, druh psa, kdo bude odpovídat za vzniklou škodu majitelům zvířat a za případné škody způsobené únikem dat z databází, vadou čipů, neschopností čteček číst data podle ISO norem atd.) – cituji: č. „(2) Obec může obecně závaznou vyhláškou stanovit chovatelům povinnost nechat trvale označit psy, kteří dosud označeni nejsou, osobou odborně způsobilou k výkonu této odborné veterinární činnosti podle veterinárního zákona1f), a to prostředky, které způsobují při aplikaci jen mírnou nebo přechodnou bolest, zejména tetováním nebo identifikací čipem. Obec může obecně závaznou vyhláškou stanovit povinnost přihlásit psy do evidence a upravit náležitosti a způsob vedení evidence označených psů a jejich chovatelů.“ č. „(3) Obec může nechat trvale označit osobou odborně způsobilou k výkonu této odborné veterinární činnosti podle veterinárního zákona1f) toulavé a opuštěné psy v obci, kteří dosud označeni nejsou, a to prostředky, které způsobují při aplikaci jen mírnou nebo přechodnou bolest, zejména tetováním nebo identifikací čipem. Označení těchto psů hradí obec. Přihlásí-li se chovatel psa nebo zjistí-li jej obec, je povinen obci jí vynaložené náklady na označení toulavého psa nahradit.“ - viz Zákon České národní rady č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání § 13b v platném znění - dostupné online





## ...Vyslechnuto : městské obvody Ostravy vyberou na poplatcích ze psů ročně cca 10,2 mil. Kč, přičemž náklady na výběr a správu jsou odhadem 4,5 mil. Kč (platy úředníků, nezapočítáno vybavení, poštovné apod.). Cílem čipování není nic jiného než zvýšení příjmů z této daně, aniž by plátce měl z této daně jakýkoli užitek (vyjma např. sáčků na výkaly za cca 50 Kč). Dále že byla zvolena varianta nařízení využít nejdražší možnou variantu - nejlevnější alternativa je adresář za 5,50 (s výhodou okamžitého zjištění majitele), druhou variantou je tetování za cca 90 Kč.",

Hafaan

#98 čipování

2013-01-18 20:11

Dobrý den,jsem ráda,že se ledy pohnuly a doufám,že radní tuto hloupost přehodnotí.Ale jsem překvapená,že několik lidí už svoje psy nechali načipovat.To jsou ti,kteří za psy platí,starají se a jednou psa pustí a dostanou pokutu.A ti co je vodí na volno,nestarají se,nesbírají po nich ,ty nikdy nechytí.A hlavně jsem si všimla,že policajti pokud potkají chlapa se psem,nevšimnou si ho a nejlepší je,že chytí důchodkyni s patnáctiletým psem. Já jsem platila pokutu 2x v neděli v 7 hodin ráno a jednou si mě zapsali 10m od vchodu.Připadám si jak zločinec.A to jen proto,že mám psa.
R

#99 Re: čipování

2013-01-18 22:45

#98: Hafaan - čipování

Dobrý večer,

Vaše zkušenosti s policejní šikanou prosím přesně zdokumentujte. Pro zdar naší věci: zrušení Vyhlášky města Ostrava "9/2012" o čipování psů budou také velmi argumentačně důležité právě tyto faktické konkrétní příklady jako např. Vámi popisovaná zkušenost a mnoho dalších. Ostrava v tomto však není sama. Dnes jde o globální trend: je to souboj o to, aby Vám stát, kraj, město, obec nebrali Vaše peníze a nechali Vás v klidu žít Váš slušný-svobodný život. Bohužel stále více a více zákonů, vyhlášek aj. "smetí" se snaží drtit každého slušného občana. Je pak velmi dobře, že se vůči tomu občané pokojně, slušně a argumentačně na výši ozývají a jdou krok za krokem k úspěchu. Prosím pamatujte: volby do obecních zastupitelstev 2014 již nejsou zase až tak daleko. :)

Mimochodem: tak mne tak napadá otázka pro naše prezidentské kandidáty: Podepsal byste zákon o povinném čipování všech zvířat v České republice? Podepsal byste takový zákon v případě všech dětí v České republice? Zařadil byste trest za porušení takového zákona mezi trestné činy s možností nástupu do nápravného zařízení? Např. na převýchovu? V USA taky v tomto smyslu nejprve začali s čipováním u zvířat a dnes již běžně postupují přes obecní samosprávy, školy, nemocné lidi a státy a vymýšlejí, jak to udělat, aby měli plnou kontrolu nad všemi lidmi mimo jiné skrze čipy (populárnější řešení představují samozřejmě "chytré mobilní telefony"). Je třeba se tomuto nebezpečnému globálnímu trendu slušně postavit. Moc děkuji všem aktivním, inteligentním a slušným občanům, kteří společně s námi vytrvale půjdou třeba i dva roky za cílem: zrušení ostravské vyhlášky "9/2012".

Kupředu přátelé! :) God Bless! :)


Nepřihlášený uživatel

#100 Re: Re: Re:

2013-01-19 19:43

#16: - Re: Re:

Zkuste si nechat "načipovat" za krk čip ve velikosti krabičky od zápalek. To je totiž přibližný poměr velikosti k čipu, kterým označíte malou čivavu!