Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

bobo

#751 Re: Re: Re: Re: Podporuji paní Baborovou

2012-11-28 18:40

#22: - Re: Re: Re: Podporuji paní Baborovou

Tak jako nezvolili koalici ODS,TOP,VV.

mar

#752 Re: Fischer nevadí?

2012-11-28 20:53

#12: Petr - Fischer nevadí?

Také jim nevadí vůdce Svazu socialistické mládeže ve Zlíně Nečas a bývalý komunisté Štětina a Kubera, nevadí jim Kalousek, který kolaboroval s komunisty v Narodni frontě.  V současné době v šachistické partě, kam patří i učitel Rosocha z třeboňského gymnázia, je předsedou komise mládeže J. Odehnal, normalizační tajemník KSČ pro ideologicko-výchovnou práci, který ve funkci vydržel do konce roku 1989. Učitel Rosocha o tom ví, a nic. Źádná petice, žádné výhružky, prostě nic.

aleš

#753 Peticí se lze v zásadě domáhat čehokoliv, nesmí se jí však zasahovat do nezávislosti soudu a nesmí s

2012-11-28 22:01

Petice – jak uspořádat petiční akci

Každý z nás má právo se obracet na státní orgány s peticemi v záležitostech, jež patří do působnosti těchto orgánů. Peticí se lze v zásadě domáhat čehokoliv, nesmí se jí však zasahovat do nezávislosti soudu a nesmí se jí vyzývat k porušování ústavy a zákonů. Ačkoli je petiční právo nedílnou součástí demokratického státního zřízení, není dobré význam petice přeceňovat. Podávání petic upravuje zákon č. 85/1990 Sb. o právu petičním.

Ze zkušeností vyplývá, že, přestože je to správním orgánům v zákoně uloženo (viz dále), úřad na petici často ani neodpoví, popř. velmi neurčitě a vyhýbavě. Úsilí, které bývá na petici vynaloženo, je obvykle v nepoměru k hubeným výsledkům, které přináší.

Petice se doporučuje využít pouze podpůrně k jiným způsobům řešení daných problémů a vzhledem k času a energii, které sbírání podpisů pod petici vyžaduje, je dobré pečlivě zvážit, zda je v daném případě v silách toho, kdo petici zamýšlí, nasbírat tolik podpisů, aby petice měla určitou (politickou) váhu. Nelze však spoléhat na to, že by se daný problém vyřešil pouze peticí.

Hlavní zásady při organizování petiční akce

Petice musí být písemná. Petici může sepsat jednotlivec nebo s jinými vytvořit petiční výbor (ten však není právnickou osobou). Členové petičního výboru jsou povinni určit osobu starší 18 let, která je bude zastupovat ve styku se státními orgány.

Na petici musí být uvedeno:
text petice
jméno, příjmení a bydliště toho, kdo petici sestavil nebo jména, příjmení a bydliště všech členů výboru
jméno, příjmení a bydliště toho, kdo je oprávněn členy petičního výboru zastupovat
adresát petice (správní orgán) a datum.

Pokud podpisové archy neobsahují text petice, musí být označeny tak, aby bylo zřejmé, jaká petice má být podpisy podpořena, a dále na nich musí být uvedeno jméno, příjmení a bydliště toho, kdo petici sestavil, nebo jméno, příjmení a bydliště toho, kdo je oprávněn členy petičního výboru zastupovat.

Každá osoba, která petici podepíše, musí uvést: jméno a příjmení a bydliště. Nemusí tedy uvádět rodné číslo. Petici může podepsat i cizinec. (Listina základních práv a svobod (čl. 18) stanoví, že petiční právo má každý, tedy i cizinec. Pokud nemůže uvést trvalý pobyt, uvede adresu faktického pobytu.)
(Poznámka: Datum narození každého podepsaného je ovšem potřeba, sbíráte-li podpisy občanů pro uspořádání místního referenda, rodné číslo je potřeba sbíráte-li podpisy pro založení politické strany.)

Organizátoři petice mohou k podpisu petice vyzývat všemi způsoby, které neodporují zákonu.

Petice a podpisové archy mohou být vystaveny též na místech přístupných veřejnosti, k tomu nepotřebujete povolení státního orgánu (pro zábor veřejného prostranství apod.) ani to nemusíte oznamovat (jako u veřejného shromáždění). Při shromažďování podpisů však nesmí dojít k omezení provozu motorových a jiných vozidel a k rušení veřejného pořádku.

Orgán, jemuž je petice adresována, je povinen ji přijmout; nepatří-li věc do jeho působnosti, je povinen petici do 5 dnů postoupit příslušnému orgánu a uvědomit o tom toho, kdo ji podal.

Orgán, který petici přijal, je povinen její obsah posoudit a do 30 dnů písemně odpovědět iniciátorům petice. Odpověď má obsahovat stanovisko k obsahu petice a způsob jejího vyřízení.

Proti odpovědi úřadu nebo jeho nečinnosti se nelze v zásadě bránit žádnými účinnými právními prostředky, můžete ale podat stížnost, vystoupit na jednání zastupitelstva, věc medializovat apod.

Rada obce a kraje má podle zákona o obcích a zákona o krajích může stanovit vlastní pravidla pro přijímání a vyřizování petic a také stížností. Tato pravidla vám mohou pomoci při „vymáhání“ odpovědi od úřadu vaší samosprávy.

Petice a ochrana osobních údajů
Vzhledem k tomu, že při výkonu práva petičního je zacházeno s osobními údaji (jméno a příjmení a adresa signatářů petice), je nutno v souvislosti s peticemi upozornit na vztah zákona o právu petičním a zákona č 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.

Organizátor petice je povinen shromažďovat a zpracovávat pouze osobní údaje odpovídající stanovenému účelu a uchovávat je pouze po dobu, která je nezbytná k účelu jejich zpracování. Získané údaje nesmí předávat jiným osobám a subjektům než správnímu orgánu, jemuž je petice určena.

Signatáři však nemusí dávat souhlas se zpracováním a není je třeba informovat ve smyslu § 11 zákona č. 101/2000 Sb. ani není třeba zpracování osobních údajů (shromažďování podpisů pod petici, předávání petičních archů apod.) oznamovat Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Zákon o ochraně osobních údajů však nezavazuje pouze toho, kdo petici podává, ale i úřad, jemuž byla předána. Ten např. nesmí osobní údaje signatářů bez jejich souhlasu předat třetí osobě.

Petice na internetu
V současné době se petiční akce začínají čím dál častěji objevovat i na internetu.

Internetová prezentace může napomoci propagaci petice a tedy získání většího počtu signatářů, podpisy získané přes internet však mají pouze symbolickou platnost, neboť zákon zatím možnost podpisu petice přes internet nezná.



Internetovou stránku s právě probíhajícími petičními akcemi v ČR udržuje Econnect v rámci svého zpravodajského portálu. Zároveň nabízí formulář pro vytvoření petice na internetu. Vše najdete na adrese petice.ecn.cz.

Použitá a doporučená literatura
Aleš

#754 Rosocho Rosocho do roka a do dne -nesmí se jí vyzývat k porušování ústavy a zákonů.

2012-11-28 22:04

Peticí se lze v zásadě domáhat čehokoliv, nesmí se jí však zasahovat do nezávislosti soudu a nesmí se jí vyzývat k porušování ústavy a zákonů.
Monika

#755 Magoři

2012-11-28 22:53

Katastrofální výrony magorů komanč příznivců na této stránce. Dělají si z vás kozy všude po republice, asi to teda nevidíte, ale je to pro srandu králíkům, co tady příznivci báby baborové píšou. Mám z toho radost, je vidět, že je to hodně s bábou nahnutý, když tak rudý kolem sebe kope. Čtěte irská proroctví. www.varovani@ com Satan zuří


Nepřihlášený uživatel

#756 Re: Rosocho Rosocho do roka a do dne -nesmí se jí vyzývat k porušování ústavy a zákonů.

2012-11-28 22:57

#754: Aleš - Rosocho Rosocho do roka a do dne -nesmí se jí vyzývat k porušování ústavy a zákonů. o jakem porusovani ustavy ty magore mluvis? petice snad neni porusovani ústavy, anobrz je v ustave primo zakotveno pravo na vyjadreni nazoru, ne? Kam az dospel protest proti hnusny stalisnisticky babe

 


Nepřihlášený uživatel

#757 Re: Magoři

2012-11-28 23:33

#755: Monika - Magoři

Holka, holka. Ty máš dost. Jedna rada zdarma. Navštiv odborníka, možná ještě něco zachrání.

Amnabe

#758 Re: Re: Re: S PLNÝM BŘICHEM

2012-11-28 23:51

#743: kantor - Re: Re: S PLNÝM BŘICHEM 

 Podle mne to docela význam má. Například většina mých známých, kteří už studenti opravdu nejsou, ji podepsala a podepsala by i papírovou formu, ale to by ńebylo tak rychlé. I když už papírová forma petice také existuje.

A komentáře na Vámi zmiňovaných stránkách já vůbec komentovat nebudu. Jsou to pořád ti stejní lidé, kteří tam vkládají pořád stejné příspěky. Lživé a nesmyslné. To pro mne není většina občanů. Já osobně neznám snad nikoho, kdo by s peticí nesouhlasil.

Amnabe

#759 Re: Re: Re: S PLNÝM BŘICHEM

2012-11-28 23:53

#747: - Re: Re: S PLNÝM BŘICHEM 

 To říkáte zrovna na správném místě. Tuto petici podepsalo minimum lidí z Jihočeského kraje.

Monika

#760 Re: Re: Magoři

2012-11-28 23:54

#757: - Re: Magoři hochu hochu ta rudá kaše co mas misto mozku ti zatemnela mysleni, no mozna je to jen to prazdno. Navstiv odbornika na dusevni zdravi a treba poznas co je spravne. www.varovani.org bude hur, nez jen baba na kraji. Nebo taky je dobra knizka Smrt s sametu.

 

 

Amnabe

#761 Na rozdíl od Vás náš pan učitel alespoň řádně pracuje.

2012-11-29 00:00


Pan učitel Mgr.Rosocha pracuje na 200 procent 1.viz. firma "Svět peněz.eu."
2.Gymnázium, Třeboň,
---------------------------------------------------------------------------
Věříme, že budete na našem portálu spokojeni a rádi Vás v našem Světě peněz znovu uvítáme!
Příjemné chvíle, strávené nejen ve Světě peněz Vám přejí autoři projektu
Milan Wölfl & Mgr. Martin Rosocha

data ze statistického úřadu
Mgr. Martin Rosocha, IČO 87979373
NÁZEV: Mgr. Martin Rosocha
IČO: 87979373
PRÁVNÍ FORMA: Živnostník nezaps. v OR

http://svetpenez.eu/o-nas-a23 - firma - viz katastr nemovitostí
http://www.ikatastr.cz/#zoom=21&lat=49.00125&lon=14.73098&layers=00B0FFFFFTTT&ilat=49.001248&ilon=14.730984
------------------------------------------------
Název školy: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Adresa: Na Sadech 308, 379 26 Třeboň

Seznam učitelů - školní rok 2012/13
Ředitelka školy
Mgr. Anna Kohoutová
--------- Rosocha Martin Mgr. Dvorce 139, Třeboň, Břilice, 379 01
Mgr. Martin Rosocha
Zeměpis, ekonomika
mrosochagymtrebon.cz
Amnabe

#762 Re: Na rozdíl od Vás náš pan učitel alespoň řádně pracuje.

2012-11-29 00:03

#761: Amnabe - Na rozdíl od Vás náš pan učitel alespoň řádně pracuje. 

 Požádala bych, aby nikdo nepoužíval Amnabe místo mne jako v předchozím příspěvku. Přijde mi to dost nevhodné. Děkuji

Zvědavec

#763 Pro všechny Rosochovy mádloidy

2012-11-29 00:15

Rosochovi studentíci, tohle si přečtěte - už i Martha Issová, jedna z těch, co vás, spolu s kantorem Rosochou, zmanipulovala, přiznala, že když spolu s Mádlem "přemlouvala bábu", udělala chybu:

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Premlouvala-dedka-babu-ted-rika-Ve-vlade-ani-snemovne-remeslo-politiky-nikdo-nezvlada-255189

Tak co, ještě pořád je antikomunismus a pravičáství tolik "in" a "kchůl"?
Amnabe

#764 Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

2012-11-29 00:16

Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

10 135 lidí podepsalo tuto petici. Podpisy pochazi z 5 916 ruzných IP adres.
Derrida

#765 Frustrovaný Rosocha dělá ze svých studentů užitečné idioty.

2012-11-29 00:21


Rosocho , mnoho lidí žijí zajímavé životy, jsou v Praze, někteří třeba v Kodani , Vídni , Chicagu, někteří cestují, někteří vydělávají velké peníze, někteří pracují ve velkých korporacích, bankách, na světových universitách.
Jen ty Rosocho jsi stále tím blbým učitelem v blbé Třeboni .
Rosocho věřím, že to pro tebe musí být neskutečně frustrující.
Ale dám ti dobrou radu Rosocho.
Tím, že budeš zneužívat svoje studenty, se nestaneš ani o bod lepším, ani o bod uspěšnějším a nedostaneš se z té blbé Třeboně ani do Českých Budějovic, natož třeba do Stockholmu.
Rosocho, zkus místo toho tvého lhaní a udávání něco jiného.
Zkus začít studovat, snaž se pochopit, co to je demokracie a jak funguje, zkus se chovat jako slušný člověk a třeba se ti za čas podaří dosáhnout alespoň toho, co se podařilo Baborové a staneš se úředníkem v Českých Budějovicích.
Ondra

#766 Je mi zle

2012-11-29 00:44

Bolševici si tady udělali sešlost...velká škoda že jsme to v roce 89 tak odflákli
Amnabe

#767 Zvědavec #763 Pro všechny Rosochovy mádloidy

2012-11-29 00:56

Proč se ptáli téhle blbé nanynkyna její názor na dnešní politiku?

ISOVÁ,ISOVÁ ANI JSEM NEDOČETLA CELÝ ČLÁNEK, NESTOJÍ MI TO ZA TO. MOŽNÁ, ŽE SIS UŽ UVĚDOMILA, JAKOU Z TEBE UDĚLALI NEBETYČNOU PÍČU!

Co tahle pizda může národu sdělit za názor po její debilní agitaci s jejím debilním kolegou Mádlem? Tyto ubohé kreatury,které se cítí být umělci si strčte do prdele.Přeju té blbce,ať si její dítě vychutná s plnou parádou důsledky vládnutí blbců,které jeho maminka propagovala.
Michal

#768 Rosocho pozor - komunisti už budou zestátňovat i ve Francii.

2012-11-29 01:39

http://m.ihned.cz/c1-58840180-hollande-vyhrozuje-arcelormittalu-zanechte-pracovni-mista-ve-francii-nebo-vas-zestatnime
--------------------------------

byznys.ihned.cz 28.11.2012 11:33 | poslední aktualizace: 28. 11. 2012 21:03
Hollande vyhrožuje ArcelorMittalu: Zanechte pracovní místa ve Francii, nebo vás zestátníme

Čtěte více o: ocelářství | železárny | ArcelorMittal | Francie | Hollande François

Spor ArcelorMittalu s francouzskou vládou se dostal do nejvyšších pater. Francouzský prezident François Hollande pohrozil vlastníku hutí Lakshmihu Mittalovi, že pokud bude v zemi propouštět, zestátní jeho závod.
Francouzský prezident François Hollande vyzval indického šéfa globální ocelářské skupiny ArcelorMittal Lakshmiho Mittala, aby zachoval ohrožená pracovní místa v severofrancouzské ocelárně Florange.

Pohrozil, že vláda by mohla v opačném případě zestátnit celý tento závod. Napsal to dnes britský list Financial Times s odkazem na sdělení z úterní večerní schůzky mezi Hollandem a Mittalem.
fdhh

#769 fhfhfgh

2012-11-29 08:03

ona je to hodná holka všechno ale co je to platný když slouží zločinecké organizaci straně ksčm

Nepřihlášený uživatel

#770 Re: Je mi zle

2012-11-29 08:04

#766: Ondra - Je mi zle 

 

ještě to můžeme dohnat

 


Nepřihlášený uživatel

#771 zrušit ksčm včetně gotwalda

2012-11-29 08:07

fandíme studentům a nezalekneme se svinskýho bolševika,dost bylo komunistů
dost bylo vraždění a žalářů

každý kdo se hrdě hlásí ke komunistům je obyčejný vrahoun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#772 Místo diskuse hrubosti, místo hledání odpovědi

2012-11-29 08:13



Zneužívání zmanipulované mládeže k prosazování politických cílů nátlakovými akcemi proti demokraticky zvoleným zastupitelům je opovrženíhodné a také velmi nebezpečné - Hitler Jugend by nám měly být dostatečnou výstrahou.

Nepřihlášený uživatel

#773 Re: Je mi zle

2012-11-29 11:37

#766: Ondra - Je mi zle Tak to nečti vole a koukej na petici "učitele" ROSOCHY.

 

pepattunel

#774 Re:

2012-11-29 12:16

#15: Palo -

máte pravdu ten učitel by mněl mít snížený plat když místo učení svola

pepattunel

#775 studewnti vzpamatujte se

2012-11-29 12:21

panu učiteli bych snížila plat místo učení svolává "stávky"(je to opravdový demokrat)tak to jsme v 89 nemuseli zvonit paní Baborvé držím palce VYDRŽET



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...