Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

VB

#101 Co budeme dělat?

2012-07-17 00:21

Přestaňme se hádat a tom co a jak a pojďme se dohodnout co budeme dělat? Třeba jsem proto aby jsme okolo Valtic roztáhly transparenty !!!
Osovili podikatele z Valtice přece jen se jich to taky týká je to věc Valtic a dobrého jména.
Tedy pojďme sem psát nápady jak bueme postupovat a každý ať napíše co udělá.
Co vy na to?
Jaroslav Sojka

#103 Re: Co budeme dělat?

2012-07-17 21:51

#101: VB - Co budeme dělat?

Jsem naprosto pro. Chci se zeptat někoho z organizátorů - podpisové archy petice již byly nějakým způsobem kompletovány a někam poslané, nebo akce ještě stále běží ??? Věřím že by se našli podnikatelé, kteří by byli ochotni nabídnout prostory pro umístění petičních archů!
S transparenty si nejsem jistý, zda by nedocházelo k přestupku či trestnému činu, pozor na možné žaloby ze strany vedení školy. Co ve spolupráci se školní inspekcí a krajem umožnit vznik studentské rady za účasti bývalých absolventů (tedy těch, kterým ze strany školy už nic hrozit nemůže...).
pište nápady, pokud budou rozumné, rád se přidám.

Bc. Jaroslav Sojka

VB

#104 Ano

2012-07-18 19:02

Změny se současným vedením mě připadá jako by Německo po válce vedl Hitler a sliboval změny. Dle mého musí být aktivnější tlak všude, tak aby vedení ustoupilo a učitelé ti kteří budou chtít se mohli v září vrátit zpět !!!
Napadlo mě zda by nemohl některý vinař věnovat několik lahví vína, polepíme na ně etiketu s prosbou a všechny odvezeme do Prahy poslancům a senátorům. Mohlo by to mít i větší mediální sílu a media v hlavních zprávách což je určitě důležité tedy i větší popularitu a některý vinař by mohl mít dobrou reklamu. Šel bych touto cestou.
Maturant

#105 Tudy vede cesta

2012-07-19 12:46

Konecne myslenka spravnym smerem. Pouze rostouci tlak na politiky muze vest k uspechu. Zvracene myslenky o vzniku studentske rady s podporou kraje sem snad pise reditelka, aby to odvedla na spatnou cestu. Na kraji neni zajem neco delat. Podivejte se. Hasek mlci, Janda prestal mluvit. Ucitele jsou propusteni a to byl jejich cil. Ale musi za tim byt velky kseft, ze jim stoji za to v teto situaci drzet reditelku v kresle. O to vic to chce zapojit media a verejnost. At jejich volici pritlaci. A novinare taky vsechny neumlci. Pojdme do toho.

Nepřihlášený uživatel

#106

2012-07-19 17:31

Vážení,

dostal jsem se sem úplnou náhodou, neznám nikoho ze zúčastněných a o poměrech na škole nevím vůbec nic.

1) Už jste se zkusili obrátit přímo na Českou školní inspekci?

http://www.csicr.cz/cz/o-nas/Kontakty/Kontakty

Neformulujte to jako petici, ale prostě jako podnět, upozornění na nedostatky. V kopii to pošlete ministru školství a paní ředitelce. A požádejte předem o informaci o způsobu vyřízení odpověď.

2) Dostat se do médií také není problém, ale musíte novináře přesvědčit, že nejste fňukny a váš problém je skutečně problém a ne pseudoproblém.

3) Pokud vás pálí hejtman Hašek, musíte vyjít z toho, že je vůdcem jednoho ze dvou navzájem se nesnášejících křídel v ČSSD. Vůdcem toho druhého křídla je předseda Sobotka.

4) Zkuste se dohodnout a založte nějakou konkurenční vinařskou školu. Třeba ve Velkých Bílovicích.
VB

#107 Re: já

2012-07-20 02:27

#106: - já 

 Jako fór je to dobrý.

Školní inspekce proběhla, výsledek jasný paní ředitelka to vede do kopru, ale to je asi tak všechno.

ČSSD je stejná jako ČSD nikdo neví kdy dojede a kdy odejede a kam valstně jede a kdo to vede jediné co je jasné že vybírají za jízdu a sedí v jídelním voze

zakládat nějakou jinou školu tak u toho jsem se dostatečně pobavil to není koupit barák a udělat školu to je moc náročné a těžké a nevím proč bych měl zakládat něco co funguje sto let jen tam sedí žáBA(BA) na prameni :-)

fakt dobrý ale děkujeme za příspěvek

 

VB

#108 JDEME DÁL

2012-07-20 02:40

Tak a teď s romumem:
Zajímalo by mě zda z těch 11 učitelů se ještě někdo angažuje nebo to ukončili odchodem?
To je důležité, mohl by to někdo zjistit?
Navrhuji založit Občanské združení na podporu Vinařské školy Valtice. A to z několika důvodů, přesněji bude nás muset brát vážně jak ředitelka tak i radnice a politici atd..
I po odchodu paní ředitelky může fungovat a pomáhat aby škola vzkvétala.
Navrhuji aby každý kdo to bere vážně oslovil dopisem senátory a poslance za Jihomoravský kraj. Psal jsem senátorům (kromě ČSSD a KSČ), ale nikdo se neozval. Pokud však emailů přijde 10, 20, 50, ..... bude nucen se k tomu vyjádřit a nebude to možné brát jako že jeden email se ztratil.
Taky by jistě bylo dobré oslovit podnikatele ve Valticích a vysvětlit jim že pokud školu zavřou přijdou o choubu a něco co dělá město Valtice jedinečné.
Bylo by dobré si určit barvu a ať každý kdo podporuje školu a změnu ve škole si mohl vyvěsit třeba jen mašli s barvou ....... navrhoval bych žlutou je jako slunce odrážející se ve víně které obklopuje Valtice a dělá je jedinečné.
Co vy na to?
Je potřeba něco dělat a dělat to organizovaně a s jasným cílem.

Nepřihlášený uživatel

#109 Re:

2012-07-24 22:32

#52: -

Vím proč jsi se nepodepsala, protože jseš blbá, mladá a najivní, protože se ti zdá , že je vše ok... možná tvoje barva vlas je ok ale jinak poměry na škole ne!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-07-25 09:37


Záchranář

#111 Facebook

2012-07-25 09:54

Je dobré psát zde, ale nikdo si toho nevšimne tedy byla založena stránka na facebooku:

Zachraníme Vinařskou školu Valtice

- kde můžeme otevřeně napsat s kým komunikujeme kdo se za školu postavil kdo neodpověděl ani na dopis atd. Musí to být veřejné aby i voliči si mohli udělat obrázek o politikovi který se kouká významě z plakátů a slibuje spravedlnost atd. Také nemůže celéí věc utichnout pokud inspekce zjistila že vedení je neschopné vedení, nemůže být upřednostněno před 11/7 učiteli se zájmem učit a vzdělávat.

Jasný vzkaz vedení musí odstoupit my neustoupíme !!!

 


Nepřihlášený uživatel

#112 Je to vidět, že máš opravdu dobré základy i v českém jazyce, samá chyba

2012-07-25 20:18

Jiráskův Alois

#114 Pověsti České a Moravské Jak Vaclav přišel o hrad

2012-08-06 13:08

Lenost, nevšímavost, lhostejnost zvíttězí nad slušností, podporou, národním cítěním a tradicemi. Na hradě krále Václava se sešli Roman s Ivanou a zběhlím křesťanem Standou a připravují jak by k hradu přišli. Standa který má své zkušenosti všem říká nebojte se toto je národ zbabělců vyhrajeme a peněz bude dost pro všechny a přitom otvírá váček na mince, na krku se mu houpe velký kříž. Ivana a co uděláme s těmi zbojníky? Roman to je přece jasné řekneme že to oni můžou za to jak to tu vypadá že oni zničili hrad. Že my jsme ti zachránci co koupí od Václava ten zchátrali hrad. Ivana to by mohlo vyjít, ale nebude to nápdné, když jsem se o ten hraf poselední dobou starala? Standa nebude my tě potrestáme a jidášsky se ušklíbne. Sesadíme tě a budeš muset dělat zprávce za trest na mém hradě já si tě ohlídám a neboj dostaneš o 100 zlatých větší odměnu. Nesu nové zprávy vstoupil panoš Lukáš k zbojnílům přibývají ostatní co budeme dělat? V místnosti to náhle stichlo, Roman pošeptal Ivaně obětujeme Standu, Ivana pošeptala Standovi obětujeme Romana, Roman pošeptal Standovi obětujeme Ivanu.
Ivana M.

#115 Bu bu bu

2012-08-07 03:45

Tak vidíte měla jsem pravdu, stačí roprášit vzteklouny a mohu si zase vesele dělat celý rok co chci. Jste slabý, neschopní, nekomunikativní a to mě dává za pravdu, že pro školu jste k ničemu. Když Vás zastaví jedna ženská, jak by Vás zastavili problémy které by přišli.
Vítězím a co vy? Kde jste neumíte ani využít podpory kterou Vám dali.
Můj čas ještě nenastal a nidko už neodvrátí likvidaci, úředníkům je to jedno a lidi to nezajímá a až škola nebude schopná učiva bude dobré ji prodat a on se určitě někdo najde kdo bude mít zájem.

Nepřihlášený uživatel

#117 Re: Bu bu bu

2012-08-24 03:15

#115: Ivana M. - Bu bu bu

To nepsala paní ředitelka, ta by tam nenasekala tolik pravopisných chyb :)

K.H.B.

#118 Zachranime vinařskou školu Valtice - facebook

2012-08-26 01:01

Je po prázdninách.
Doufal jsem, že do nového školního roku pjdeme bez ředitelky a s 1000 podpisy.
Ředitelka je bez osobního ohodnocení a nám nic moc nepřibylo.
Dnes ale víme jedno, pokud chceme aby tento kraj mě dobré vedení nemůžeme volit za hejtmana pana S. Juránka. Naši školu nepodpořil, přihlížel a nic nepodniknul.
Kdo dovolí aby klenot školství Jižní Moravy byl ohrožen a soustavně likvidován nezaslouží si náš hlas. Myslím si že si zaslouží abychom mu za toto poděkovali tím že ho volit nebudeme a všem řekneme ať si vybere jiného kandidáta. Vlme ty kterým jdem o Jižní Moravu, o zachování školství a tím pádem i poporu malých měst, vesnic a také rodiny.
Ivana

#119 Re: Re: jo, vzali ti osobko

2012-08-26 01:08

#116: k - Re: jo, vzali ti osobko 

 Ale post mám a osobní ohodnocení je jen střípek příjmů, který mě dělá dobrý zisk. Žáci jsou levná pracovní síla, víno prodáváme bez DPH tedy s vlekým ziskem. A když jste šikovní a nedovolíte aby Vám někdo koukal do karet můžete dělat takové věci kdy Vám nebude vadit že Vám vezmou osobní ohodnocení.

Ivana

#120 Re: Re: Bu bu bu

2012-08-26 01:11

#117: - Re: Bu bu bu

Postřech tak asi to někdo čte.

Ale to je tak jedno.

1 září hrnu do školy a učitelé na pracák chci chi a kdo se jich zastal?


Nepřihlášený uživatel

#121 Re: Re: Re: Bu bu bu

2012-08-26 01:24

Když už, tak POSTŘEH....přestaň se tu vydávat za údajnou osobu a jdi si z lidí, kterým na této kauze záleží, dělat prdel někam jinam! Zahrab se někam do nory a raději nevylízej..

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2012-08-26 13:07


zlá želvička

#123 Rylich

2012-08-31 12:31

Dnes byl odvolán zástupce ředitelky Mgr. Aleš Rylich (jmenován v červnu), novým zástupcem se stává Ing.Javůrek.
pedro

#124 Re: Rylich

2012-08-31 15:32

#123: zlá želvička - Rylich

To hrají hru Škatule hejbejte se? A co žaba na prameni, u té se čeké pokora a polepšení?


Nepřihlášený uživatel

#125 Re: Re: Rylich

2012-08-31 16:47

#124: pedro - Re: Rylich

Pokud jsem dobře informována, odmítl být loutkou.