Odvolání Ing. Ivany Machovcové, ředitelky SVIŠ ve Valticích

vzbouřenec

#51 Re:

2012-06-12 21:25

#47: obyvatelka valtic -

Právě VY, obyvatelé Valtic jste TI, kterým by budoucnost školy neměla být lhostejná a je dobré vědět, že sdílíte stejný názor. Doufám, že právě VY "obyvatelé Valtic" se připojíte k zítřejšímu pochodu a vyjdete do ulic. Je důležité si uvědomit, že tato škola může být chloubou Vašeho města, že je budoucností pro další generace, že může být školou evropského a světového formátu, prostě jedinečná, tzv. perla či klenot, jak tomu nazval určitý pán z vyšších politických struktur. Je však důležité si uvědomit, že toto naše přání se nikdy nesplní v případě, že zůstane ve funkci současná ředitelka školy. Co za své působení dokázala? Které body ze své koncepce splnila? Kam tuto školu dovedla? Jak se chová ke svým zaměstnancům a studentům? Toť otázka! Proč naši političtí zástupci, které si volíme v tzv. "demokratických volbách" nás odrazují od toho, abychom projevili veřejně svůj názor? VŽDYŤ JSME SVOBODNÍ, VYJÁDŘEME PROTO co si myslíme a co chceme. Demonstrujme tak, jak nám to zákon povoluje, MÁME NA TO PRÁVO!Já už se nenechám nikým zastrašovat! Jsem slušný, spořádaný člověk, který chce žít ve slušné společnosti a už se nehodlá dívat na korupci a manipulaci všude kolem sebe!


Nepřihlášený uživatel

#52

2012-06-13 18:00

MINIMÁLNĚ POLOVINA LIDÍ, co podepsali tuto petici, vůbec neví o čem je řeč. Podepsali to jen proto, že jim někdo poslal odkaz a řekl, "podepiš se tam taky", nic víc. A dnešní demonstrace ? Trapné.
P.S. Nezapomeňte napsat, proč jsem se nepodepsala, to je moje věc.
valtičanka

#53 Re:

2012-06-13 18:48

#52: -

Jo je to Tvoje věc, asi jsi jedna z těch vyvolených Machovcové!! A ohledně těch podpisů!!, pokud by to šlo, tak bych se podepsala na všechny papíry za odstoupení celého vedení , taky uklizeček, kuchařek , vychovatelek a ostatních  těch krys, co se bojí říci vlastní názor, ale za rohem si  servítky neberou, Pokud tam Machovcová zůstane, tak si to s ní HEZKY užijte

pepča

#54 Re:

2012-06-13 18:52

#52: -

nemusíš se podepisovat, protože  byl na Tebe asi vynaložený řádný nátlak. A určitě jsi stála za bukem a pozorovala demonstraci,  Jen nezapoměn, že na každou svini se vaří voda a nebude to dlouho trvat a dojde i na Tebe , čau

rebelka

#55 Z okruhu věrných

2012-06-13 19:19

Je jisté, že to byl někdo z okruhu věrných. Podle způsobu vyjádření bych to typnula na Zechmeisterovou. Že nenašli nikdo, v čele s ředitelkou a Osičkou odvahu, aby vystoupili veřejně a obhajovali svoji pravdu.
pepča

#56 Re: Z okruhu věrných

2012-06-13 20:59

#55: rebelka - Z okruhu věrných

Jo , jo, taky to tak vidím na Zechmaistrovou, !!!!

absolvent

#57 Vydržet !

2012-06-13 21:17

Hlavně je potřeba vydržet a pokračovat v protestech. Máme na ně právo. Dnešní papaláši už zapoměli, že právě studenti rozpoutali porážku komoušů a vlastně jim umožnili nastoupit na jejich místo.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-06-13 22:26


tak to není

#59 Re:

2012-06-13 23:14

#52: -

když lidé bojují za zlepšení podmínek a výsledků nejhorší školy v kraji, tak to není nikdy trapné. Je mi Vás líto....

za valtičáky

#60

2012-06-14 11:31

Věříme, že tato petice nevyšumí do ztracena a ty hlasy co jsou o odvolání ředitelky Machovcové budou vyslyšeny. V případě opaku, už by nebylo komu věřit a určitě by se to odrazilo ve smýšlení lidí a spravedlnosti. Budme optimisti!!!
Vladimír Bača

#61 Už toho bylo dost !!!

2012-06-14 13:51

Jedno přísloví říká: „ryba smrdí od hlavy“ ano v tomto případě to bude asi velmi přesné. Škola začíná vypadat zchátrale, zvenku upravená zevnitř zanedbaná. Prostory kde se učí by měli být právě nejlepší, ale opak je pravdou zanedbané třídy, staré a špatně fungující vybavení, starý nábytek, v některých třídách se nemalovalo několik roků, v jedné třídě tabule na kterou se nedá psát a v druhé třídě se tabule nedá zvednout, chodby tmavé bez světel, atd..
Přitom na rozdíl od jiných škol tato škola má možnost vlastního příjmu z obchodu Rolnička a z prodeje vína. Ano zde je otázka kde se ztrácí tyto peníze? Proč se nevrací zpět pro školu a vzdělání !!!
Proč škola s takovou to tradicí a takovým potenciálem v takto krásném městě (Lednicko valtický areál je druhá nejnavštěvovanější památka v ČR po Praze) má takovéto renomé a takto špatné jméno.
Je spodivem že nezasáhne vedení města či kraje a pozorovatel by snad se mohl domnívat že je to proto že s takovým to špatným stavem souhlasí.
Je smutné, že 23 roků po revoluci se tento národ nepostavil na nohy, stále nic neznamená vědění a něco umět. Vždyť ale něco umět, být šikovný, umět víc než ostatní bylo vždy devízou tohoto národa. Nejhorší snad, ale je lhostejnost a netečnost a strach, jak je možné že v dnešní době se lidé bojí? Vždyť tento národ vzešel z hrdinů, kteří se nebáli např. K. H. Borovský, T. G. Masaryk, Palach, Havel a jiní.
Nadávat jak je vše špatné a pak dělat že se mě to netýká je přece je velká ostuda. Pokud tento národ, tito lidé budou stále se chovat jako ZBABĚLCI nemůže se nic změnit a pořád zde budou vládnout a rozhodovat o nás bez nás, diktovat nám, převracet argumenty a smát se nám do očí.
Rád bych vyzval k protestu všechny zaměstnance školy, žáky a to jak stávající tak i ty staré, obyvatele Valtic a okolí, rodiče, vinaře a celou veřejnost, prosím nebuďte lhostejní a podpořte ty kteří chtějí změnu a zachránit školu !!! I když jste třeba z druhé strany této země a máte pocit že se Vás to netýká omyl je pravdou zítra může taková to Machovcová likvidovat i školu ve Vašem okolí.
Na závěr text jedné písně:
„ můj národ měl ve znaku lva, úctu měla před ním celá Evropa, národe, národe povstaň “
Motto: není malých hrdinů je jen velkých srabů

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-06-14 14:02


Vladimír Bača

#63 Kliče cinkají

2012-06-14 16:38

V listopadu roku 1989 se cinkalo klíči k odchodu tehdejší garnitury.
Navrhuji aby kdo podporuje odvolání paní ředitelky Ing. Machovcové, aby na její jméno adresu školy zaslal klíč v obálce a obálku označil symbolem klíče.
Možná až budou cinkat klíče ve velkém dojde paní ředitelce že je potřeba odejít !!!
Myslím si že takto může vyjádřit podporu každý z celé České republiky a že jeho podpora bude viditelná a hmatatelná. – Pokud tento způsob podpory bude dobrý pro iniciátory akce ať prosím dodají i adresu.
Ondřej Suchý
Nepřihlášený uživatel

#64

2012-06-15 10:14

Připojuji svůj podpis k této petici ze sympatií k protestujícím!


Nepřihlášený uživatel

#66 Gymnázium Pardubice s velmi dobrými výsledky a odvolání ředitelky a přesný opak ve Valticích

2012-06-15 10:42

http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/rodice-vytvorili-petici-na-podporu-reditelky-gymnazia-20120612.html
Nejsme v Kocourkově? Pravděpodobně je to v školství v neskutečném chaosu a ... . Ve Valticích jsou výsledky velmi chabé a ředitelka Ivana Machovcová je krajem potvrzena na další období, zatímco za velmi dobrou úroveň studentů na Gymnáziu Dašická už ředitelka Jitka Svobodová pokračovat ve funkci nemůže.

Nepřihlášený uživatel

#67 Studenti a veřejnost v Pardubicích zvítězili a co ve Valticích ?

2012-06-15 14:56

#66: - Gymnázium Pardubice s velmi dobrými výsledky a odvolání ředitelky a přesný opak ve Valticích

 

... Valtickým přeji hodně sil a jako inspiraci přikládám:

http://pardubicky.denik.cz/z-regionu/svobodova-zustava-reditelkou-gymnazia-dasicka-zatim-20120615.html

http://pardubicky.denik.cz/nazory_region/jestli-by-misto-reditelky-nemel-odejit-nekdo-jiny-20120615.html

http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/krajska-radni-pernicova-vcera-pred-demonstranty-nedorazila-20120614.html

http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstvi/_zprava/1073401

http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/1072494

 

Citace Deníku: ,,Ve středu odpoledne se studenti Gymnázia Dašická sešli před krajským úřadem k protestní akci proti rozhodnutí výběrové komise, která nedoporučila, aby tuto školu dále vedla její současná ředitelka Jitka Svobodová."

(Tak v Pardubicích měla akce smysl a paní ředitelka, v 6 nejúspěšnější střední škole České republiky zatím zůstává.)

Citace Pardubický deník: ,,Odrazil se na tom právě zájem veřejnosti a média, za pouhých 46 hodin existence se pod petici podepsalo 2791 lidí. Gymnazisté od rána „okupovali" prostranství před sídlem Pardubického kraje s transparenty a v tichosti čekali na rozhodnutí jednání Rady Pardubického kraje.

Gymnáziu Dašická se dostalo rázné podpory od představitelů města, od rodičů žáků, z řad absolventů i široké veřejnosti a velmi za ni děkujeme. Je vidět, že Pardubicím není osud gymnázia lhostejný," řekla za učitele Lenka Blehová."

 

... Valtickým přeji hodně sil a jako inspiraci

absolventka

#68 Co bude dál ?

2012-06-18 16:16

Pokud nebudeme pokračovat, je to vítězství ředitelky. Spoléhá na to, že do prázdnin vydrží a má klid. Když vyhráli v Pardubicích, pojďme dál bojovat. Přeci to teď nevzdáme !
pedro

#69 Re: Co bude dál ?

2012-06-18 16:27

#68: absolventka - Co bude dál ?

Souhlasím, nenechejme to vyšumět.  Přeci musí být spravedlnost a pokud ji na kraji neznají, musíme pokračovat, nebudeme jako ty ovce, jak to tady někdo nazval.

student

#70 Souhlasím

2012-06-18 17:33

Tak co uděláme ? emožeme nechat usnout. Navrhněte někdo termín další veřejné akce. A nemáte někdo kontakty na televizi ?
anci

#71 Re: Souhlasím

2012-06-19 10:55

#70: student - Souhlasím

stačí zavolat na ČT1 a oni rádi přijedou. Ti co organizovali první demonstraci, nevěšte hlavu a ještě jednou zabojujte, jsme s Vámi a přijdeme podpořit a doufám, že bude větší učast.

Matematik

#72 Jednoduché počty

2012-06-20 00:15

Počty - pokud 11 učitelů + žáci a přátelé školy vytvoří 100 osob a každá osoba dokáže jen 10 lidem prezentovat petici bude podpisů 1000, ale zde jich je jen 350. Tedy není to málo ??? Televize to nezachrání, ale aktivita.

Nepřihlášený uživatel

#73 Re: Jednoduché počty a strkání hlavy do písku opravdu nepomůže, trochu angažovanosti však ano

2012-06-20 11:19

#72: Matematik - Jednoduché počty

Souhlasím.

Petice na gymnáziu v Pardubicích měla hned v prvím týdnu přes tisíc lidí. Dá se říct, že na Moravě se strká hlava do písku a raděj se o tom mluví někde v hospodě nebo doma, ale nějaká taková angažovanost je velmi slabá. Mnozí Moraváci si zřejmě myslí, že to je pod jejich úroveň, aby se ozvali a vyjádili svůj názor. To je pak pro tu protistranu výhodné většinou a může z toho jen těžit. Stačí ještě trochu zvýšit hlas, zavyhrožovat, nebo si lstí omotat některé nespokojence kolem prstu, (o zbabělosti zas mluvit nechci... ), aby svůj názor změnili.  A pak má klid a pěkně se to zanedlouho zamete pod koberec.

 

Jinde jak je vidno tady z jednání Rady Pardubického kraje, si to ale líbit nenechali. Ta díky petici, zájmu médií,opravdu velké angažovnosti studentů a absolventů školy, veřejnosti a protestní akci přímo před budovou krajského úřadu, vypsala nové vyhlášení konkurzního řízení. Rada Pardubického kraje navrhla i nové obsazení konkurzní komise. ( Složení komise má být změněno z důvodu vyloučení
jakékoliv podjatosti.)

http://www.pardubickykraj.cz/aktuality/70767/informace-ze-40-mimoradneho-jednani-rady-pardubickeho-kraje

 

 


Nepřihlášený uživatel

#74 Re: Re: Co bude dál ? ,,Běž domů Ivano"

2012-06-20 12:14

#69: pedro - Re: Co bude dál ?

Souhlas. Poslám písničku:

http://www.youtube.com/watch?v=Cq4gltPR0ho

Dobře míněná rada, ,,Běž domů Ivano bylo na ceduli během demonstrace studentů vinařské školy ve Valticích". http://breclavsky.denik.cz/galerie/nespokojeni-demonstranti-prosli-valticemi.html?mm=3828981 . Ať to nedopadne jak s tou naší republikou, kde si Ivan nedal říct. Jak dopadla 7.nejvyspělejší a velmi demokratická a svobodná země z 20.let 20.století "Československá republika"není třeba déle rozebírat.


Nepřihlášený uživatel

#75

2012-06-20 15:08

Je to do nebe volající vždyť Jižní Morava musí mít kvalitní vinařskou školu, která by měla konkurovat školám i třeba hotelovým.