Demise vlády a jmenování vlády skutečných odborníků.

občan56

#2201 Pesimismus, který ale není přehnaný ;)

2013-04-19 13:26

To se nikdy nestane , aby vláda byla ze "správných" lidí ;)

Nepřihlášený uživatel

#2202 Re:

2013-05-25 19:28


Nepřihlášený uživatel

#2203 návrh

2013-05-25 19:31


Navrhuji:¨
Karlík prezident, Mirečka jeho mluvčí

Nepřihlášený uživatel

#2204

2013-05-28 14:09

Je to velmi důležitá akce občanské odpovědnosti za
ekonomický a morální stav této země,jestli ještě
v budoucnosti mají české země něco ještě vůbec zna-
menat v Evropě/za současného stavu a v budou.cnosti
to již pravda nebude/.Doba Národního obrození se
už opakovat nebude!!

Nepřihlášený uživatel

#2205

2013-06-01 09:33

Je nanejvýše nutné a žádoucí,aby tento nenormální
stav vládnutí partají a jejich sekretariátů,které doslova paratizují na této malé zemi včetně vládnoucí garnitury a jejich kmotrů,kmotříčků,lobbi-
stů a mafiánů už s definitivní platností skončil!!!
Jinak to bude mít pro tuto zemi katastrofální následky,které se už začínají projevovat ted a budou sílit stále a stále více!!Národe vzbud se!!!
od středy už bude konečně hezké počasí

#2206 Konec nečasů

2013-06-25 14:48

MIKI KOPAS

#2207 Konečně našel náš Petřík svou cestu

2013-06-25 14:50

Holomek

#2208 Re:

2013-08-05 15:20

#1: -

Souhlasím. Když byla úřednická vláda za Klause, tak kradla jak o život a nikomu to nevadilo. Teď nová úřednická vláda povyházela nevvětší hajzly ve vedení firem a banda zlodějů se začne vztekat a burcovat k revoluci!


Nepřihlášený uživatel

#2209 Re: CENZURA

2013-08-05 23:03

#9: - CENZURA souhlasím s  vymazaním vulgarnosti,protože úpadek kultury a  prznění české řeči by měla skončit.Souhlasím  s blizším vysvětlením návrhu ,co dále.  Jarmila

 


Nepřihlášený uživatel

#2210 Re: Mazání

2013-08-06 07:22

#7: Autor petice - Mazání

Ano, souhlasím. Takoví odborníci, jak tam byli doposud.


Nepřihlášený uživatel

#2211 Re: PROČ MUSÍ BÝT REFORMY ?

2013-08-06 12:50

#32: Bohouš - PROČ MUSÍ BÝT REFORMY ?

Já tleskám skvěle napsané.Jenom se musíme domluvit co nejdříve na té defenestraci.


Nepřihlášený uživatel

#2212

2013-09-15 14:08

Nechala bych tam nynější vládu v demisi, zatím tiše pracují, žádné hádky a osočování, žádné urážky a zpochybňování jeden druhého. Nejvíc hodnotím pana Žáka, ten by dal poměry v Českých drahách do pořádku. Nejslušnějším adeptem na výhru voleb jsou komunisté, ti mají reálné návrhy, jak tu špínu tady zmírnit. Mám vážné obavy, že ČSSD je totéž, co tu bylo v bleděmodrém.
Petr B.

#2213 Re:

2013-09-22 07:57

#455: proud -

Tohle neni návod, jak odlišit ty zlé od těch dobrých.. To je jen pouhá myšlenka velmi známého muže, který měl morální zásady. Což je dnes velmi vzácná komodita! ..to Proud


Nepřihlášený uživatel

#2214

2017-05-21 15:17

  "Než začnete veslovat, musíte si dohodnout směr, " prozradil Sulla poraženým Athéňanům mezi potoky krve  roku -86.

     Koaliční vlády dříve či později přijdou na to, co bylo nabíledni už dávno předtím, než získaly důvěru. Že nemohou být zároveň bílé a a zároveň černé. Že nemohou tentýž problém řešit současně dvěma protikladnými postupy.

      Rozklad koaličních vlád ještě před vypršením jejich mandátu je obvyklým výsledkem všude tam,  kde pěstují  volební systém, který s hrdou neznalostí  věci označují jako poměrný. Ten je dokonalou živnou půdou pro vznik všeobecného kocourkova. Je tomu tak proto, že tenhle systém si přímo libuje v pěstování scestností.

      Tohle není demokracie. To není ani její verze.  Tohle je jen její zpupný, málo funkční padělek.  

     Demokracie je, když voliči, každý zvlášť,  hledají nejlepší řešení  stávajících problémů, a pak svůj hlas v tajných volbách dají tomu uchazeči o mandát, kterého považují za nejlepšího. Kdo chce řešit věci špatně, nebo jen hůř, žádný mandát nedostane, jen to nejlepší je dobré. Teorie počtu pravděpodobnosti zde říká, že voliči zváží uchazeče se značnou přesností.

      Ano, takové volby, jeden mandát v obvodě, vyhraje odborník. Ten nejlepší dostupný za daných okolností. A protože ta nejlepší řešení jsou si ve volebních obvodech výrazně podobná, jsou rozdíly mezi vítěznými uchazeči o mandát v různých obvodech minimalizovány, a případné vícenáklady z titulu provedení protikladných postupů  jakbysmet.

       Nota bene,  povšimněme si,  že takto fungují volby v nejstarších a nejúspěšnějších demokraciích. 

 

 

 

 

í 


Nepřihlášený uživatel

#2215 Re: Re: CENZURA

2017-05-22 09:58

#10: - Re: CENZURA 

 http://citaty.net/klicova-slova/cenzura/

     Zkoumáme-li cenzuru blíže, zjistíme, že nemá jen podobu uřezávače slov, vět, knih, autorů a tak dál.

Má i kreativní formy. Podle hesla co nevysaju, to aspoň poseru. Mezi ně patří například  forma grafomanická či šoková,  které se snaží strhávat pozornost na sebe. Sem spadají mj. sračkometčíci- inženýři lidských duší. S velkorážovými pancéřovanými fekálními cisternami. Kteří vytvářejí všeobecnou atmosféru.

    Cenzura je prostě oheň. Řízený někým.    Kdo to nemyslí dobře.

Je na místě se účinně bránit.  Vodou, ohněm... houfnicí a tak.

Podle toho, co je zrovna po ruce. Nebo co se dá opatřit. 

   


Nepřihlášený uživatel

#2216 Re:

2017-05-24 07:41

#2214: -  

 Odborník. Současně voliči stanoví, čím se má zabývat, nastaví agendu.  Rozhodnou i o tom směru. S ohledem na výše výše zmíněnou přesnost volby už není tolik překvapující, že dotyčný - kromě politiky - se v daném oboru dosti často dobře vyzná. To mu pomáhá vyhýbat se chybám, nejlepší vláda je ta, o které se nejméně mluví.    

      


Nepřihlášený uživatel

#2217 Re:

2017-05-28 10:45

#2214: -  

" Princip prosté většiny (stále většinové volby) je klasickou volební technikou, kdy mandát získá osoba, která ve volebním obvodu obdrží nejvíce hlasů, není důležité o kolik hlasů (teoreticky i o jeden). Charakterizovat se dá jedním kolem a jedním volebním okrskem. Tento systém se prosadil v roce 1855 v Anglii a až do současnosti se uvedenou technikou volí poslanci Dolní komory britského parlamentu. Dále se tímto způsobem volí polovina poslanců Spolkového sněmu v Německu či část Skotského i Velšského národního shromážděni."

"Systém relativní většiny či systém prvního v cíli (FPTP či FPP z anglického „first past the post“) je většinový volební systém používaný v jednomandátových volebních obvodech, kde pro zisk mandátu postačuje relativní většina odevzdaných hlasů. Kandidát, který získal největší počet hlasů, tak získává mandát."

   Britští liberálové jsou tradičně nejsilnějšími kritiky domácího volebního systému. To lze snadno pochopit.

Na druhé straně, druhé místo ve volbách už indikuje zcela jasně, že jejich postupy byly voliči zváženy, a shledány lehkými. Jejich přístupy, na nichž tvrdošíjně lpějí, nejsou nejlepší, a voliči jim to trpělivě, znovu a znovu, opakují a budou opakovat, dokud to nepochopí. Není relevantní, kolik za druhé místo bylo hlasů; jimi řízená budoucnost je horší, a to je to, co si voliči jako celek nepřejí, a co si konec konců ani nezaslouží. 


Nepřihlášený uživatel

#2218 Re:

2017-05-28 11:07

#2214: -  

 "Zpupný, málo funkční padělek"

 Rozpad vlády před koncem mandátu vytváří permanentní riziko neústavních postupů. Je do očí bijícím dokladem jakýchsi dřívějších chyb. Není těžké je odhalit; teoreticky není nijak  obtížné je opravit.

     Tuto možnost opravy drželi v ruce Klaus a Zeman v dobách oposmlouvy; a že ji tehdy přehlédli či nevyužili,  je jen dalším dokladem katastrofického vlivu nehorázné hlouposti v historii.


Nepřihlášený uživatel

#2219

2017-05-29 10:01

Tvůj mandát, převozníče. Teď tam, kde bude lépe. Nejkratší cestou. Presto, šlápni na plyn.


Nepřihlášený uživatel

#2220 Re: Pesimismus, který ale není přehnaný ;)

2017-05-31 10:32

#2201: občan56 - Pesimismus, který ale není přehnaný ;) 

      Přitom právě o toto jde primárně v každých volbách. Poznamenejme, že ve volbách se spíš simultánně řeší  přidružená  obecnější úloha:  jak se co nejprospěšněji zachovat po volbách.

     A v každých volbách se opakuje pořád tatáž nejhrubší možná chyba: i ti nejděsivější kreténi a zločinci, kteří opakovaně páchali chyby, omyly, lumpárny, syčárny a ještě mnohem horší věci, pokud přelezou dolní limit, skládá se jim poklona a dostanou úřední důvěru, mandát.  Jakkoli se o nich voliči vyjádřili s hnusem, že jsou na omylu.

      Takoví jsme pitomí lordi.

     Přitom je ostatních 95 procent lidí nadále považuje za nekompetentní hlupáky a zločince, kterými ostatně také jsou.

      A co se stane? Dají jim důvěru. Vezmou je do vlády a svěří jim řízení ministerstva. Vezmou klacek a začnou jim  pomáhat a začnou je chránit. I když právě ve volbách volič jako celek rozhodl, že tahat za nos by měli nanejvýš dřevěného kačera. Případně kouli na řetězu.

       Obecný liberální postoj vůči organizovaným hlupákům, podvodníkům a zločincům státní aparát trpělivě vtlouká už do dětí vě školce.

      Ale tak to není správně.  

      Toto nemá s demokracií vůbec, ale vůbec nic společného.  Ve skutečnosti je to její sofistikovaný opak. Posměšek. Nějaká kargokultní paverze. Pryč s tím, nestane se jakákoliv tragédie. Ani škoda.

   Spíš naopak.  Jen nemakačenkové jacísi budou muset najít jiný druh podvodů ke své obživě.