Petice proti likvidaci přírodní aleje stromů v obci Zašová v lokalitě "Na Pohoři" v aleji polní cesty od vodojemu k lesu (směr do Zubří) a dalších stromů v přilehlém lese, v Beskydech na Valašsku

Petice proti likvidaci přírodní aleje stromů v obci Zašová v lokalitě "Na Pohoři" v aleji polní cesty od vodojemu k lesu (směr do Zubří) a dalších stromů v přilehlém lese, v Beskydech na Valašsku / Oznámení / Prosím pište ministrům - věc míří do finále - respektive nyní jde již opravdu do tuhého / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2021-03-12 06:05

Dopisy odeslány, hodně štěstí. Alice Reichlová

Nepřihlášený uživatel

#2 Re: vzor dopisu

2021-03-12 06:55

#1: -  

 Dobrý den,

Budu vděčná za vzor dopisu - vložený do komentáře.

Děkuji!

Hanna Bohlin

Petra Mikšíková

#3 Re: Re: vzor dopisu

2021-03-12 07:07

#2: - Re: vzor dopisu 

Přesně tohle mě také napadlo. Pár vět se dá sice použít z dopisu pana Bolka, popř. ze samotného znění petice, ale i tak by vzor ušetřil mnohým práci a čas.

Jana Slavice

#4 Dopisy

2021-03-12 07:18

Dopisy jsem poslala v tomto znění:

Dobrý den, pane ministře, 

obracím se na Vás s prosbou o zásah v otázce kácení stromů v  přírodní aleji v Zašové, lokalitě „Na Pohoří". 

V aleji se nachází  zdravé, vzrostlé a perspektivní stromy, které vnímám jako cenné dědictví po našich předcích, kteří o alej pečovali a průběžně dosazovali lípy a třešně. 

Současně investorem navrhované úpravy v lokalitě aleje nebudou mít dle mého názoru zřetelný přínos na vodou ohrožené domy. Věřím, že je stále prostor hledat jiné řešení - takové, které zohlední význam aleje coby významného krajinotvorného prvku, s nezanedbatelnými dopady na místní ekosystém a také kvalitu života místních lidí. Vždyť jedno rozhodnutí může změnit to, co vznikalo stovky let a nedá se vrátit. 

Prosím uplatněte svou pravomoc a prověřte, zda nedošlo ke schvalovacímu pochybení orgánů ochrany přírody. Domnívám se, že by situaci také velmi napomohla vaše podpora ČIŽP, která dočasně zastavila kácení. 

Budu vděčná za vaši odpověď a vyrozumění o vašem rozhodnutí v této otázce.

Děkuji, srdečně Jana Slavíčková

 

Dobrý den, pane Tomane, 

obracím se na Vás s prosbou o zásah v otázce kácení stromů v  přírodní aleji v Zašové, lokalitě „Na Pohoří". 

V aleji se nachází  zdravé, vzrostlé a perspektivní stromy, které vnímám jako cenné dědictví po našich předcích, kteří o alej pečovali a průběžně dosazovali lípy a třešně. 

Současně investorem navrhované úpravy v lokalitě aleje  nebudou mít dle mého názoru zřetelný přínos na vodou ohrožené domy. Věřím, že je stále prostor hledat jiné řešení, takové, které zohlední význam aleje coby významného krajinotvorného prvku, dopady na místní ekosystém a také kvalitu života místních lidí. Vždyť jedno rozhodnutí může změnit to, co vznikalo stovky let. 

Prosím uplatněte svou pravomoc a nechte projekt přepracovat tak, aby lépe posloužil lidem, kteří v Zašové žijí. Budu vděčná za vaši odpověď a vyrozumění o vašem rozhodnutí v této otázce.

Děkuji, srdečně ........

 

 


Nepřihlášený uživatel

#5 Re: Re: vzor dopisu

2021-03-12 07:21

#2: - Re: vzor dopisu 

 Vložila jsem své dopisy níže. Snad pro inspiraci pomohou


Nepřihlášený uživatel

#6

2021-03-12 09:42

Vážený pane inženýre, jsem ráda, že máme ještě v naší zemi lidi se srdcem na pravém místě. Petici jsem podpořila svým podpisem a napsala jsem i oběma ministrům. Věřím, že se stromy podaří zachránit. Doufám v to. Děkuji a zdravím Vás srdečně z Brna, Jana Hájková

Nepřihlášený uživatel

#7

2021-03-12 13:22

Kraus Václav ,Šum Přelouče. Moc děkuji za pokus o záchranu této překrásné aleje všem , kdo se nebojí podpořit touto peticí . Šum Přelouče mimo jiné bojuje o nesplavnění Labe přes krásné Slavíkovy Ostrovy v Přelouči.

Nepřihlášený uživatel

#8

2021-03-12 15:20

Odeslána prosba. Jste úžasní! Doufám, že Vaše vynaložené úsilí nepřijde vniveč.

Autor této petice

#9 Re: Re: Re: vzor dopisu

2021-03-12 17:36

#5: - Re: Re: vzor dopisu 

 Dobrý den, moc Vám děkuji za Vaši pohotovou pomoc se zněním dopisu.

JB 


Autor této petice

#10 Re: Dopisy

2021-03-12 18:44

#4: Jana Slavice - Dopisy 

 Dobrý den paní Jano,

s menším zpožděním Vám velice děkuji za tuto Vaši pomoc,

dopis panu ministrovi jste napsala naprosto výstižně, takže kdo by těžko vytvářel vlastní

verzi, doporučuji použít toto vaše znění.

 

Ještě  jednou Vám moc děkuji

JB


Nepřihlášený uživatel

#11 Re: poděkování

2021-03-12 23:46

#1: -  

 Dobrý den paní Reichlová,

velice Vám děkujeme za vzkaz a za Vaši pomoc a podporu.

Prosím sdílejte.

pěkný den, s pozdravem

JB


Nepřihlášený uživatel

#12

2021-03-13 06:59

Napsal jsem panu ministru zemědělství. Nedokázal jsem mu však napsat: " vážený pane ministře", poněvadž si ho nevážím. Mojmír Vlašin
Vzor

#13 Přikládáme vzor dopisu pro ministra Brabce / MŽP

2021-03-18 13:50

#1: -  

Vážený pane ministře,

obracím se na Vás, neboť věřím, že jste na rozdíl od Vašeho mediálního obrazu člověk, který cenné přírodní hodnoty skutečně chrání. Nyní je tu příležitost, abyste zasáhl v případě plánovaného kácení známé přírodní aleje v Zašové, za jejichž záchranu se podepsalo pod petici už přes 10.000 obyvatel. Jistě tuto kauza znáte přinejmenším z médií.

Prosím nenechte zničit přírodní hodnotu, o kterou se zasloužili naši předci již před mnoha desítkami let. Vykácení takové aleje stromů, které jsou v dobrém zdravotním stavu by byl barbarský čin, zvláště když kýžený protipovodňový efekt nepřinese. Cennou vodu je třeba zadržet v přírodě, která jí pozvolna uvolňuje do krajiny, což je opak tohoto kontraverzního přístupu ze strany radnice.

Ukažte občanům, že tu Ministerstvo životního prostředí není jen zástěrkou nějakých průmyslových lobby, ale funkční státní orgán, který dokáže přírodu efektivně chránit.

Děkuji Vám.

S pozdravem

 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...