Uzavření škol do konce školního roku

Uzavření škol do konce školního roku / Oznámení / Roušky / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#101 Re: Re:

2020-04-10 10:20

#99: - Re:  

A to se chceš snad nakazit? 


Nepřihlášený uživatel

#102

2020-04-10 10:29

Vzít si 2 látkové roušky pro dítě, které odpoledne přeperete? Problémem mohou být dodávky respirátorů pro učitele (cca polovina učitelů je ve věku nad 50 let), či v předpokladu, že budou (malé) děti adekvátně dodržovat hygienické zásady, resp. že to budou učitelé schopni je vymoci. J. Křivánek.

Anonymous

#103

2020-04-10 10:33

A co takhle textylní roušky. Myslím že do škol by se dalo chodit s rouškama a hlavně ten vir nezmizí ten tady bude si myslím i v září takže si myslím že bezpečnostní opatření jako dezinfekce apod že bude pořád používána tak si myslím že se není čeho bát když děcka budou chodit do škol.

Nepřihlášený uživatel

#105 Re: Odpověď

2020-04-10 10:36

#104: - Odpověď 

Neprojdem.

Petr

#106 Roušky

2020-04-10 10:50

Hlavně učení v rouškách já osobně jsem astmatik a nevydrzim v roušce déle jak jednu hodinu. 

Timmy

#107 Re:

2020-04-10 10:50

#11: -  

Na naší škole je přes 2 000 studentů. Nemáme sice nejstarší učitele, ale pár se jich mezi nimi najde. 

Sice jsem maturant a já do školy bduu muset, ale jsem pro uzavření škol do září. 

kkkk

#108 Re: Re: ??

2020-04-10 10:59

#107: Timmy - Re:  

Jsem  taky maturant a nevím o tom že bych tam musel:DDD Možna pro výzo max.

Petruše

#109 Re: Re: chronicky nemocné děti

2020-04-10 11:01

#27: - Re: chronicky nemocné děti  

Moc Vám držím palce a strašně Vás chápu, já autoimunitní onemocnění (pracuji ve školství), děti oba alergici, věčně nemocní...vůbec nevím co bychom dělali, nemluvě o tom,že běžnou rouškou chráním okolí(ráda), ale kdo ochrání nás? Před hodinou vyšel na aktuálně.cz rozhovor s vědcem, panem Jaroslavem Flegrem....zajímavé.

Ještě bych chtěla všem moc poděkovat, kdo se k petici přidali, vím, že je to hodně těžké pro rodiče, ale je pořád lepší něco se nedoučit a mít doma zdravé dítě, než nemít ta moudra předávat komu.

Hodně sil všem!

Delfínek

#110 Re: Re: Re: Uzavření škol

2020-04-10 11:35

#73: - Re: Re: Uzavření škol 

Souhlasím děti  studovaly 4 roky.


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: Re: Děti

2020-04-10 11:39

#96: - Re: Děti 

Jestli to s dětmi už doma nevydrží, tak by se měli zamyslet nad svou dosavadní výchovou.


Nepřihlášený uživatel

#112

2020-04-10 11:39

Naprosto sdílím vaše názory. Ochranné prostředky, omezené počty žáků ve třídách = požadavek na větší počet kantorů. Děti spolu nebudou debatovat na vzdálenost 2 metrů. Otevření škol v květnu by znamenalo novou vlnu nákazy, pro desetitisíce žáků a studentů prožití části prázdnin doma v karanténě, pro mnoho z nich první prázdniny bez babiček a dědů, kteří by za toto rozhodnutí, bohužel, mohli zaplatit svými životy. Jan Motyka

Nepřihlášený uživatel

#113

2020-04-10 11:41

No, tam kde se vzali pro všechny obyvatele ČR. Bude to takto: Děti do škol a roušky si budou měnit co 3 hodiny, roušky si zajistí každý sám. Tak to bude. Jen nevím jak se bude řešit, když s dětmi ve spol. domácnosti bydlí i prarodiče, to se bude řešit jak?


Nepřihlášený uživatel

#114 Re: Uzavření škol

2020-04-10 12:34

#25: - Uzavření škol 

NAPROSTÝ souhlas!!!! Vykreslil jste situaci lépe než tato petice. Nechcete tento dopis poslat na MŠMT? Tohle má totiž hlavu a patu, ne to, co se ozývá z ministerstva! Díky!


Nepřihlášený uživatel

#115

2020-04-10 12:38

Jak budou děti pít, jíst? A vůbec nebudu drtit dítko půl dne v roušce.....vubec nemůžu pochopit jak někdo mohl vymyslet takový paskvil.
K.

#116 Re: Roušky

2020-04-10 12:50

#106: Petr - Roušky  

Přesně tak, také jsem astmatik a v té slabé lékařské roušce se dá vydržet přibližně hodinu, ovšem v látkové se rozkašlu po 20 minutách. Je tedy nepochopitelné, jak máme v rouškách vydržet celý den.

A mimo to jsem i maturant, a nedokážu si maturitu v roušce představit - obzválšť tu praktickou, která trvá několik hodin. 


Nepřihlášený uživatel

#117

2020-04-10 13:26


Nepřihlášený uživatel

#118

2020-04-10 13:28

Ještě aby to nepromysleli tak, jak na začátku epidemie, kdy zakázali volný prodej roušek, aby byly nějaké pro zdravotníky a pár dnů na to vyhlásili povinnost nosit roušku. Neřekli ale kde je máme vzít, pouze že je máme nosit a 10,5 milionů lidí si muselo poradit + ještě pomáhat zdravotníkům, atd.
D

#119

2020-04-10 13:52

(Předem se omlouvám za délku a děkuji hrdinům za přečtení)

Mno, mně jakožto maturantovi není moc jasné, jak to bude. Dejme tomu, že by ministerstvo neustoupilo a my bychom šli do školy v půlce května (což už tak není oproti minulým ročníkům moc fér, protože ti skončili někdy koncem dubna, a pak měli třeba volno, za nějaký čas maturitu, hotovo a v červnu už měli dávno po všem - tak nějak to bylo aspoň na naší škole), budem chodit do školy, kde učitelé budou chtít douzavírat známky a nahrnou na nás testy. Toto se bude dít 2-3 týdny, a pak hned maturita. Ministr Plaga v dopise školám s informacemi o dalším postupu píše, že ředitel může vyhlásit až 5 dní volna, v rámci svatého týdne...ano "může" a "až" to jsou dvě slova, která mohou působit rozdíly. Tím chci říct, že to jak v některých komentářích na nás někteří jedinci útočí, že budeme mít maturitu "zadarmo", by se rychle obrátilo a většina maturantů by se začala bouřit, že naopak pro ně byly podmínky znevýhodněné. Takže tak.

Teď pojďme ke zmiňovaným rouškám. Myslím, že by bylo vhodné,ba i žádoucí, aby ministerstvo sdělilo, jak si to představuje. Přece každý by chtěl vědět a myslím si ,že má na to i právo vědět, jak chce stát nakládat s jeho zdravím. Jak říká spousta předešlých komentářů, největší potíž je v tom, že aby nám stát zajistil tolik roušek, je zřejmě nerealizovatelné(o dost větší problém je i jejich bezpečná výměna/likvidace), pak také výdrž žáků i učitelů v rouškách v "letních" měsících, měření teplot před vstupem, věk a zdravotní stav u některých učitelů, případně i oslabených žáků, stravování během dne, dezinfekce prostor,..., a zejména pak to, že mnoho žáků bydlí v jedné domácnosti s nemocnými rodičemi i prarodičemi...neodporuje to trochu vyjádření ministra Hamáčka, které bych parafrázoval jako: "Když budeme chodit ven, může se stát, že někoho nakazíme, on pak umře a nám to bude do konce života líto." A přece kdyby to byl člen rodiny, tak si myslím,to že si to bude člověk dávat za vinu ještě nespočetněkrát víc...Kolik lidí by chtělo žít s vědomím, že v podstatě někoho zabili? Ano, může to znít drsně, ale nevím, jak jinak bych to měl vyjádřit...

Jakožto maturant, se ještě jednou vrátím ke zkouškám. Jak už tady někdo psal, praktická maturita v cca 30°C a rouškách nějakých pět hodin v kuse? Nevím, nevím, zvládnout se to asi dá, ale nebylo by to úplně komfortní. 

Dovolte mi ještě posledních pár argumentů. Co když bude ve škole někdo nakažený? Škola se zavře na 14 dní? Jak to potom bude? Nebylo by to nefér vůči školám, ve kterých by nikdo nakažený nebyl a jelo by se tam dál? Co když se nakazím těsně před maturitou a budu muset být několik týdnů v karanténě? Budu muset dělat opravné zkoušky v září, nebo mi to dají úředně, nebo je jiná možnost? Ať tak, či tak, nebude to fér vůči ostatním.

Myslím, že se v tomto ministerstvo mělo soustředit hlavně na maturity, závěrečné zkoušky a přijímací zkoušky, kde by se alespoň trochu dalo omezit větší shromažďování osob a tyto zkoušky by byly hotovy a ostatním prostě ukončit školní rok. Jak se říká, vlk by se nažral a koza by zůstala celá. Navíc tato nejistota a u zmíněných zkoušek absence alespoň nějakých předběžných termínů rozhodně nikomu nepřidává. Ale proč to dělat "jednoduše" když to jde složitě.

Toto je názor mě, jako jednoho ze studentů.

Děkuji za přečtení a přeji hezké Velikonoce


Nepřihlášený uživatel

#120

2020-04-10 14:00

Přirovnal bych tuhle situaci se školami k domovům seniorů. Vezměte si, že všude kde se objevilo nakažení, tak nebylo v celém domově jediné. A to tam se tam například starají o 50 lidí + zdravotníci. Dnes jsem četl, že v nějakém domově seniorů se nakazilo 20 seniorů a pokud se na to podíváme procentuálně, jsou to velké čísla. Teď si představte, že se otevřou školy kde v jedné bude například 500 žáků a 50 zaměstnanců (učitelé jsou z větší části starší, ale není to pravidlem). Pokud se jenom na jedné škole objeví nákaza, může se počítat s tím, že se nakazilo minimálně 5% školy v tom lepším případě. Nákaza se nezjistí hned, ale až po pár dnech a z teploměrů se to tedy nezjistí hned. Například 3 dny se bude jeden člověk na škole pohybovat s koronavirem a mezitím nakazí další lidi a ti další nakažení nakazí další a další... A to je pouze jedna škola z tisíců. Proto by bylo rozhodně lepší jít do školy až v září. Do 5 měsíců můžou být první léky, očkování a budeme vědět o viru více. Ale proč máme riskovat všichni svoje zdraví a zdraví ostatních kvůli měsíci a půl? Výuka probíhá momentálně distančně a každým týdnem je lepší a lepší. Možná by se letos učilo o 2 týdny déle než obvykle, ale zvládla by se všechno učivo? Myslím že ne... A právě to učivo se může v klidu dát dobrat následující školní rok. Žáci z devátého ročníku na ZŠ můžou dobrat učivo na středních školách (už teď se učí v prvácích na SŠ to, co se učilo několik let zpátky ještě na ZŠ) a maturanti a moc nepřijdou. Ti měli teď už končit a od března opakovat k maturitě + dobírat poslední učiva. Pokud maturant ke svému oboru má vztah, tak to učivo buď dobere samostatně, nebo to už dávno zná. A pokud ten vztah nemá, tak se naučí na čtyřku a v životě se k tomu nevrátí. Někteří si myslí, že máme výhodu a že je to nefér vůči předešlým maturantům a následujících. Ale to může říct i letošní maturant o maturantech, kteří maturovali 15 let zpátky, kdy celé maturity si řídila škola sama a své žáky nechtěli potopit. Hodně maturantů jde například na VŠ a po 3 letech kdy obdrží bakaláře, tak maturita už nemá takový význam. Pokud tedy to dělá ministerstvo školství jen kvůli toho, aby se maturanti učili, aby nedostali maturity zadarmo, tak mi to přijde z jejích strany nefér, protože studenti i vyučující se řídí tím, co napíší média a nikdo jim víc neřekne. Proč je stavět do většího stresu zbytečně?

Nepřihlášený uživatel

#121

2020-04-10 15:01

To snad není pravda. No, tak to už abychom začali asi šít podle naší vlády. Klasika...noste roušky ale zařiďte se sami. :-(
Honza

#122 Re: Re:

2020-04-10 15:53

#14: - Re:  

Vzrušuje Vás gramatika? Je to váš koníček nebo si myslíte, že je podstatná pro sdělení? Gratuluji vám, neboť chudí duchem budou spaseni. 

Josef Křeček

#123 Námět do diskuse

2020-04-10 16:02

Podporoval bych návrh uvedený jednou paní učitelkou v pořadu Otázky Václava Moravce: nechat školy uzavřené do konce školního roku a v případě středních škol v prázdných školách pouze maturovat.


Nepřihlášený uživatel

#124 Re: Námět do diskuse

2020-04-10 16:58

#123: Josef Křeček - Námět do diskuse 

Školy zavřít všechny! Maturanti do škol musí veřejnou dopravou. Tam chytnou něco jedna radost.


Nepřihlášený uživatel

#125 Re:

2020-04-10 18:34

#103: -  

Doufám, že když se školy otevřou, Vy tam půjdete taky ;)




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...