Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Pan ministr Pelikán je pokrytec

#5826 Re: Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!!

2015-11-20 09:30

#5813: - Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!! 

 cituji:

„Každý případ by musel být individuálně posouzen. Pokud ale někdo vyjadřuje obavy z radikalizace islámu či útoků, které se ve jménu islámu konají, nemůže být trestně stíhán. Je třeba rozlišovat náboženství a jeho radikální podoby směřující k potlačení hodnot, na nichž je postaven náš stát. V trestním zákoníku lze najít i jiná ustanovení, která mohou být v dnešní době aktuální a která mají za cíl chránit demokracii a lidské svobody. Například  § 403 uvádí: ´Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka..., bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.´  Sami můžete posoudit, zda se nedopouští tohoto trestného činu lidé hlásající a propagující zavedení islámského práva šaría,“ uvedl předseda Ústavněprávního výboru sněmovny Jeroným Tejc z ČSSD.

„Obdobně zajímavé ustanovení nabízí trestní zákoník v § 340: ´Kdo … jinému po nedovoleném překročení státní hranice umožní či mu pomáhá přepravit se přes území České republiky nebo takové přepravení organizuje, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.´ Nepochybně i tato ustanovení trestního zákona by neměla uniknout nejen ministru spravedlnosti a ministru pro lidská práva,“ dodal Tejc

... a já tedy říkám, že ministr Pelikán je pokrytec, POKRYTEC, pokrytec ! ... protože si vybírá jen jeden zákon a  paragraf, a ostatní (možná úmyslně) zamlčuje !!!???

dále cituji:

„Přiznám se, že mám z islámu také obavu, i když s některými extrémnějšími kritikami, které jdou z úst Miloše Zemana, se neztotožňuju. Ale také nejsem příznivcem islámu. Takže podle mě o trestný čin nešlo, debata probíhala ještě v hranicích toho, kam debata v demokracii smí dojít. Hájím svobodu slova. A spíše si myslím, že by se politici neměli zabývat tím, jak občané cítí nebezpečí ze strany islámu. Za větší nebezpečí považuji imámy, kteří v evropských mešitách vyzývají k nenávisti. To je dle mě mnohem větší problém. To by měla policie řešit. A dle mého názoru by se pan ministr měl zaměřit tímto směrem. To znamená, že bychom měli řešit, co se káže v mešitách a zda někteří islámští kazatelé nenaplňují skutkovou podstatu trestných činů. Obavy lidí z islámu nejsou bezdůvodné. Měli bychom se zaměřit na to, co kážou imámové v mešitách proti evropské civilizaci. Francie letos vykázala 20 imámů. A byli vykázáni, nikoli pozavíráni. Takže by bylo absurdní, aby byl u nás zavírán někdo, kdo poukáže na reálný problém, byť nemusím souhlasit s tím, jak to dělá,“ dodal exministr spravedlnosti Pospíšil.   

(oba citáty z odpovědí politiků pro Parlamentní Listy)

Ornitolog

#5827 Re: Re: Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!!

2015-11-20 09:46

#5826: Pan ministr Pelikán je pokrytec - Re: Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!! 

 To jsem vážně netušil, že je pelikán tak hloupé zvíře. Co z toho jeho dlouhého zobáku padá za sračky, ten se musí krmit snad přímo z žumpy. Měli by ho zootechnici z Troji ihned odchytit, než nadělá ještě větší paseku.


Nepřihlášený uživatel

#5828

2015-11-20 10:01

VIDEO: Zachytila kamera v Paříži něco, co neměla? Střelec ušetřil životy dvou žen! Proč?

Dnes se dostalo na veřejnost video, které zachycuje z bezpečnostní kamery děsivou střelbu na jednu z pařížských restaurací minulý pátek. Střelec zahájil palbu z kalašnikovu, všude létá sklo, lidé se krčí na zemi. Ačkoliv je video z CCTV kamery bez zvuku, zachycuje opravdu surovým způsobem atmosféru celé události. Jenže celé video odhaluje zvláštní moment, který pozbývá logiky. V čase videa 0:36 totiž útočník přiběhne ke dveřím restaurace, kde na zemi před restaurací leží dvě ženy. Namíří na ně samopal a zdánlivě to vypadá, že vystřelí několik ran a zabíjí je. Poté odejde, ale ženy najednou bez zranění vstávají a utíkají pryč…

Co to bylo? Útočník se snad netrefil z takové blízkosti? Každé takovéto video má tendenci klást důraz na scénu jako celek, ale tyto „drobnosti“ ve scénáři jaksi nezapadají do kontextu. Na videu není bohužel jasné, jestli útočník mačká spoušť a střílí do žen na zemi, anebo jestli jim jenom hrozí. Jenže, pokud by jim jenom hrozil, co by to bylo za teroristu? Proč by jim hrozil, když přišel zabíjet? Neslyšeli jsme snad od samotného začátku o tom, jak nemilosrdně a chladnokrevně střelci zabíjeli v Bataclanu jednotlivé hosty?

VICE-VIDEO: Zachytila kamera v Paříži něco, co neměla? Střelec ušetřil životy dvou žen! Proč?


Nepřihlášený uživatel

#5829 USA hledají umírněnou opozici proti Asadovi – německá televize, Die Anstalt, video

2015-11-20 10:02

USA hledají umírněnou opozici proti Asadovi – německá televize, Die Anstalt, video


VICE-USA hledají umírněnou opozici proti Asadovi – německá televize, Die Anstalt, video

O čem jsou, či nejsou (demokratické) volby!?

#5830 U nás už není svoboda a demokracie - chtělo by to CHARTU 2015 !

2015-11-20 10:57

Politik (politická strana) předstoupí před voliče a nabídne jim svůj program! ... Kdo získá důvěru a podporu většiny voličů, vítězí ve volbách a uskutečňuje svůj program! Je za to zodpovědný svým voličům (bohužel asi jen má být zodpovědný)!!!

Jakmile je však na 4 roky zvolen, nezajímá ho už názor většiny občanů, ale uskutečňuje si své plány!?! Zapomene, že má hájit právě tu většinu (přece o tom jsou volby) ... a myslí si, že naopak: většina lidí musí poslouchat jeho nápady a výplody (perverze)!!!

... A tak o tom jsou demokratické volby!??

4 roky, naprosto bez možnosti odvolání může zneužívat a využívat svého místa i proti názorům a vůli většiny obyvatel!?! Konat nevratné kroky!?! Brát za to královský plat, vyhrožovat všem, kdo mají odlišný názor trestním postihem za xenofobii a rasismus!?! ... Bude to i proto, že většina nesouhlasících občanů: ... většinou nadává jen u piva, u TV, jen doma!!! ... tak, kdo mlčí, souhlasí !?!

... A tak o tom také jsou demokratické volby!??

Řekl bych, že platí: ... Kdo si chce posrat vlastní život, ať si ho posere! ... Ale kdo mu dává právo (politikovi) posrat naši vlast, naši zemi a náš život!?!

... A tak o tom také jsou demokratické volby a demokracie a svobody!??

Už, jak je vidno: ... nezáleží na pravdě, kvalitě, hodnotách, a v podstatě ani na většinovém názoru občanů!?! ...

... A tak o tom také jsou demokratické volby a demokracie a svobody a život ve 21. století v Evropě, i v naší vlasti!??

Tyran(ové) u moci, který si hraje na demokrata!?? ... využívá "demokracii" proti vlastním lidem a národu!!!

... A tak o tom také jsou demokratické volby!??

Svoboda slova, jen v případě souhlasného názoru, podporující politika!?!

... A tak o tom také jsou demokratické volby!??

!!! 26 let po listopadu 89 !!!

Slova naší hymny "Kde domov můj!?" ... a následují slova, vyjadřující krásu naší vlasti, hrdost národa ...

nabývají dnes jiného významu, a to doslovně: Kde domov můj!? ... jako bychom ztráceli naší vlast, a museli emigrovat ... a teprve ji hledat:

Co se to děje s naší vlastí, z naší zemí!?

Co se to děje v naší vlasti, v naší zemi!?

Kde je ta poctivá, stará, bezpečná, Česká vlast, kde se může v klidu a míru žít!?

OBSADILI JI ZRÁDNÍ POLITICI, A CELOU POKÁLELI AMORÁLNÍMI HOVNY SVÉ ČINNOSTI A SVÝCH NÁZORů!!! OTEVŘELI DVEŘE, ABY JI OBSADILI V BUDOUCNU AGRESOŘI A VETŘELCI!!! DĚLAJÍ NÁM Z ŽIVOTA SRAČKY!!! ... a my je svým nezájmem o věc ještě případně podporujeme!?

ANO, KDE DOMOV MůJ!!!???... NERAD BYCH SE JEDNOU DOČKAL I ODPOVĚDI: ... ŽE V PRDELI!!!"


Nepřihlášený uživatel

#5831

2015-11-20 11:00

Kdysi jsem věřil, že je EU dobrá myšlenka. Myšlenka možná ano, ale jako projekt neskutečně zklamala, jelikož se do čela dostal ten nejhorší kolaborantský odpad. Jestli EU nedokáže ubránit schengenský prostor před náporem islamistů a místo toho je sem ještě zve s otevřenou náručí a násilně rozdává do všech čenských států na základě nějakých kvót, tak v tomhle případě tvrdě zklamala a u mě nadobro končí.

jo jo

#5832 Re: Re: Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!!

2015-11-20 11:04

#5826: Pan ministr Pelikán je pokrytec - Re: Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!! 

 u §340 o nedovoleném překročení státní hranice je skulinka:

CO JE TO NEDOVOLENÉ PŘEKROČENÍ HRANICE!?? ... my, obyčejní lidé víme, že jsou to imigranti!!!

POLITIK ALE ŘEKNE: ... EU TO SCHVÁLILA, POLITICI TO SCHVÁLILI, TUDÍŽ SE NEJEDNÁ O NEDOVOLENÉ PŘEKROČENÍ STÁTNÍ HRANICE, ALE DOVOLENÉ!!! ... a jsme v prdeli, a ustanovení o trestu za tento trestný čin se nemůže na nikoho z těch zrádců uplatnit, jsou z obliga!!!

Tož tak se schvalují v demokracii zákony !!!

Tož tak se uplatňují v demokracii zákony !!!

Tož o tom jsou v demokracii mnohé zákony !!!

... a je vymalováno ... !?

Starej se o svoje USA a nestrkej nos do ČR

#5833 ... a ještě k američanu ministru Dienstbierovi

2015-11-20 11:25

 cituji odpověď z Parlamentních Listů:

"Pan prezident Miloš Zeman měl včera na Albertově jeden ze svých nejumírněnějších projevů a ten, kdo překročil všechny meze, je naopak svými výroky na adresu prezidenta ministr Dientsbier. Na rozdíl od pana ministra, kterého do vlády nikdo nevolil, má pan prezident obrovský mandát přímo zvoleného prezidenta, má velké životní zkušenosti a zná napřímo názory lidí. Ničím takovým pan Dientsbier nedisponuje a přesto si osobuje právo být jakýmsi vykladačem té jediné pravdy, která má velmi blízko k „Pražské kavárně“ a jejímž cílem je trvale dehonestovat prezidenta republiky. Je načase, aby předseda vlády Bohuslav Sobotka zasáhl, ovšem je otázka, jestli mu tento stav nevyhovuje. A také by mě zajímalo, co pan Dienstbier jako občan USA říká na to, že guvernéři sedmi států USA řekli, že na svém území nechtějí žádné uprchlíky,“ uvedl předseda SPO a senátor Jan Veleba.

Doma v USA by asi dostal po držce !!!


Nepřihlášený uživatel

#5834

2015-11-20 11:54

SOBOTKA nechce čekat do roku 2020.  Už teď je  muslim - potencionální TERORISTA.

Lidi, ODSTRAŇTE tohoto zmetka pokuď je čas !!!

 

Co Vy na to, pane pátere Halíku !?

#5835 citace: ... starší článek Parlamentní Listy

2015-11-20 11:55

cituji:

Evangelický pastor, konzervativní publicista a spisovatel a bývalý člen KDU-ČSL Dan Drápal říká, že zakladatel islámu Mohamed byl dosti násilnický člověk a nepřekvapí, že násilničtí jsou i jeho následovníci. Nejvýznamnější muslimská autorita, univerzita al-Azhar v Káhiře, vydala rozhodnutí, které trest smrti za odpadlictví potvrzuje. A Tomáš Halík, který se s učenci univerzity přátelí, se je na to prý zapomněl zeptat. Civilizaci nepůjde zachránit bez návratu ke křesťanským hodnotám. Americká zahraniční politika je dle něho už několik desetiletí hloupá a krátkozraká.

Luboš

#5836

2015-11-20 11:55

Plně podporuji pana prezidenta za jeho názory na islám a jsem rád, že se nezalekne pravdoláskařských křiklounů z kavárny a násilných extremistů neštítícíh se žádných forem hanobení i fyzického napadání hlavy státu, tedy kolaborantů placených výhradně ze zahraničí skrze všemožné neziskovky a vystupujících otevřeně proti naší vlasti a zájmům našich občanů. Jsem rád, že máme pana prezidenta, kerý hájí naše národní zájmy a není jen hlásnou troubou multikulturních elit. S jeho poslovem na Albertově souhlasím do posledního bodu a jsem znechucen všemnožnými Dienstbierovskými zrádci, kteří na něj plivou špínu a budují si na jeho špinění kariéru. Konečně mohu být po letech na našeho prezidenta právem hrdý, i když i on má své mouchy a s etiketou si příliš neláme hlavu. Ale v době, kdy je naše země v takto těžkých časech, je nějaká etikerta druhořadá.


Nepřihlášený uživatel

#5837

2015-11-20 12:19

POTKAN Z USA - LIKVIDOVAT, nebo se přemnoží !

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#5838

2015-11-20 12:54

Čechy čechům !!!

 


Nepřihlášený uživatel

#5840

2015-11-20 13:06

Teplice  léto 2015. ČR, nebo Islámsky stát??

 


Nepřihlášený uživatel

#5841

2015-11-20 13:07

Už jsou tady i arabské nápisy. Zbohem Česko!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#5842

2015-11-20 13:11

Pomúže jen RUSKO !

 


Nepřihlášený uživatel

#5843

2015-11-20 13:20

Náš  prezident má pravdu !!!

 


Nepřihlášený uživatel

#5844

2015-11-20 13:24

Moudrost !!!

 


Nepřihlášený uživatel

#5845

2015-11-20 13:32

Prej spisovatel - šašek to byl.

 


Nepřihlášený uživatel

#5846 Re: Proč Babiš Pelikána v žádném médiu neodsoudil?

2015-11-20 13:38

#5824: - Proč Babiš Pelikána v žádném médiu neodsoudil? 

 Jako absolvent MU a student částečně z doby, kdy byl tento kriminální živel rektorem, se za jeho nedemokratické názory stydím a plně se od něj distancuji. Bohužel podobně nechutné názory valná část akademické obce, což je vážně k pláči.


Nepřihlášený uživatel

#5847 Re:

2015-11-20 14:46

#5817: -  

 To jste došel správně, proto je třeba s tím něco udělat. Je třeba podepsat nejen elektronickou, ale i tištěnou petici, dostavit se na všechny demonstrace, informace o nastalé situaci šířit všem kolem sebe, ať se konečně zatuchlé ledy pohnou.


Nepřihlášený uživatel

#5848

2015-11-20 15:03

Síť extremistů podezíraných z financování a ozbrojování teroristického uskupení Islámský stát, nakupovala zbraně na Ukrajině, oznámila v pátek agentura France-Presse.

 
Dříve bylo oznámeno, že úřady Kuvajtu zabránily činnosti této skupiny a zatkly její členy — pět občanů Sýrie, dva Australany libanonského původu, Egypťana a jednoho místního obyvatele.

Více: Ukrajina pomaha IS dodava jim zbrane jako zapad


Nepřihlášený uživatel

#5849

2015-11-20 15:07

Rusko nepodporuje údery Francie na používanou teroristy Islámského státu ropnou infrastrukturu Sýrie, protože se podnikají bez souhlasu syrské vlády, prohlásil vedoucí oddělení ministerstva zahraničí RF pro otázky nových výzev a hrozeb Ilja Rogačov.

„Po zahájení operace našich vzdušných sil a po úspěšných pozemních akcích syrské armády rozhodli Francouzi zasadit údery na terče na syrském území, což motivovali právem na sebeobranu podle článku 51 Charty OSN. Nemůžeme podpořit tyto akce především proto, že se konají bez souhlasu syrské vlády", prohlásil Rogačov v interview pro list Kommersant.

VICE-Asad: Dokud je Paříž spojencem Kataru a Rijádu, s terorismem bojovat nemůže

„Byly-li první údery zasazeny na výcvikové tábory teroristů na syrském území, a v důsledku toho prý zahynuli francouzští občané, kteří tu měli být vycvičeni jako teroristé, pak by tato situace mohla zapadnout do koncepce sebeobrany. Ano, kdyby se po výcviku vrátili, bylo by to ohrožení bezpečnosti. Ale bombardování ropné infrastruktury bylo odůvodněno, jak se zdá, celkem jinými úvahami a ničím neospravedlněny z hlediska sebeobrany", poukázal diplomat.

„Mám podezření, že francouzští partneři mají na mysli nevyhnutelnou úspěšnou ofenzívu syrské armády a brzký návrat ropných regionů a kapacit pod kontrolu syrské vlády. Poněvadž jsou pro ně Bašár Asad a IS stejně prioritními nepřáteli, zasazují těmito údery hned dva terče. Všimněte si, že Francouzi nebombardují podobné cíle na iráckém území", řekl.

Více: PARIZ SYRIE UDERY NA JINA MISTA


Nepřihlášený uživatel

#5850

2015-11-20 15:14

Ruský prezident Vladimir Putin vyzval ruské vojáky, jež se účastní operace v Sýrii, aby nesnížili vysokou úroveň vykonání operace.

„Úkoly se plní a plní se dobře," prohlásil Putin po vyslechnutí v režimu videokonference hlášení velitelů příslušných jednotek. Putin poděkoval vojákům za jejich práci.

„To ale zatím nestačí, aby byla Sýrie očištěna od bojovníků, teroristů, a aby bylo Rusko ubráněno před možnými teroristickými útoky," řekl prezident.

Více: PUTIN O SYRII A NALETECH NA ISIS