Vraťte nám noční kotvení

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Vraťte nám noční kotvení


Nepřihlášený uživatel

#76

2015-04-18 12:29

Před revolucí se říkalo "vládu odborníkům" ale co je tohle za blby to se musí KSČM bavit


Nepřihlášený uživatel

#77

2015-04-20 15:35

Vraťte nám nočné kotvenie . Motýľ.
zvědavec

#78 Re:

2015-04-20 20:25

#37: Štěpán -  

 Štěpáne, jak jste to řešil dříve v případě, že jste někde zůstal stát a po uplynutí 24 hodin nezačal foukat vítr, abyste mohl z místa odplout? Jak jste se dostával na domovské stanoviště, když bylo celý den bezvětří, nebo tak slabý vítr, že nedokázal s plachetnicí pohnout a plachty jen schlíple visely? To jste pádloval? 

 

zvědavec

#79 Re: Definice

2015-04-20 20:31

#46: Rea - Definice 

 Když kotvíte, nepotřebujete chodit na břeh, ke kterému se stejně nemůžete vyvázat, pokud tam není nějaké pachole nebo úvazný kruh.

Arachnia

#80 jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 15:13

Nezlobte se milí jachtaři na mě a věřím, že většina z vás je slušná, ale mě jako rybářku a houbařku a ochránkyni přírody nebetyčně štve, když u nás v zátoce po vás jachtařích zůstávají odpadky v lese, které pak s kamarády sbíráme, ba co hůř, podpapíráky (stolice pod toaleťákem), které se neobtěžujete po sobě ani zahrabat.. Ty teda nesbíráme, ale je to nechutný. A taky nám rybářům vadí, že často děláte takový hluk, že se nedá ani chytat. Takže já jsem za vyhlášku ráda, konečně nám v zátoce nebudete kotvit a dělat svinčík! Hezký den!


Nepřihlášený uživatel

#81 Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 15:42

#80: Arachnia - jachtaři a svinčík kolem 

Nezlobte se ani vy drahá Arachnio, houbařko a rybářko v jedné osobě. Je nám líto, že po nás registrovaných plavidlech zůstal takový nepořádek. Jistě máte důkaz, že podpapíráky i odpadky v lese patří právě nám. Je to však zvláštní, že po nás zůstal bordel v lese, ono se to málo ví, ale zpravidla s lodí po lese moc neplujeme a na stolici ve většině případů chodíme na vlastní toletu na palubě - je to řádově pohodlnější. Mimochodem, je ten bordel v lese opravdu z noci? A podpapíráček? Taky noční výroba? Přemítám, kdy jsem naposledy něco vyhazoval nebo sral po setmění. Zpravidla až ráno... Mohu se zeptat kam chodíte na stolici při celodenním sedění u vody vy rybáři? A kam dáváte odpadky? A na rybářských neregistrovaných pramičkách zpravidla sociální zařízení nebývá tak vyspělé že? A odpadkový koš na veslici také zrovna není častou výbavou. Není ono to všechno tak trochu postavené na hlavu?

Arachnia

#82 Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 15:52

#81: - Re: jachtaři a svinčík kolem 

 No, ono... u nás je les až v podstatě do vody. Já a moje parta odpadky ani vajgly u vody nenecháváme, máme na to v tašce pytel. Když už se občas někomu stane, že jde na velkou, tak si vyhrábne klackem v měkké lesní půdě důlek a pak to zahrabe. Zajímavý ovšem je, protože k vodě v létě chodím prakticky denně, že v okolí kotvících jachet je bordelu požehnaně a stále nová a nová hovna. Asi všichni jachtaři nemají tak vyspělé toalety jako Vy. A mimochodem, s rybářema, co dělají kolem vody bordel se nestýkám a stýkat ani nechci. Víte ono je to celé v lidech. Takže se stavte třeba na hlavu, ale s kotvením máte, naštěstí aspoň prozatím, útrum.

Romík V.

#83 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 17:50

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 Ano, my co máme registrované lodě máme s kotvením útrum, ale ostatní, neregistrované, ve "Vaší" zátoce určitě rádi zakotví ;-).

Nicméně souhlasím s tím, že je to o lidech. Já (přesto, že mám registrovanou loď) jsem zvyklý, že na každém místě, kde jsem strávil noc, jsem "jako poděkování" nasbíral pytel odpadu. Velice často to tedy byly různé kusy polystirénu, vlasce, propíchané petky, a sklenice s proděravělým víkem. Vždycky jsem si myslel, že je to od rybářů, ale možná se pletu. Tak nebo tak, dělal jsem to dobrovolně a rád, ale zřejmě už nebudu mít možnost... :-(.

Můj názor je, že dobrých lidí se všude vejde. Jen ti co si o sobě myslí, že jsou něco víc, chtějí mít vše jen pro sebe. I na ně většinou, dříve, či později dojde.

I tak Vám přeji vše dobré.

Josef

#84 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-21 18:05

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 Koukákm paní IQ tykve a oni jsou ty nejlepší a nejchytřejší. Bordel dělají jen lidi, nikdo jiný a noční kotvení s tím nemá nic společného. Podpapírák a vyhodit lahev mohu i ve dne. Takže houbaři na houby jen v noci a rybáři na ryby jen když zamrzne voda. Občas to chce použít i mozek.


Nepřihlášený uživatel

#85

2015-04-22 00:38

 Rybáři mě fascinují. Jejich volání po ekologii je směšné - jako potápěč vídám ryby s utrženou hubou a napadené snětí, chomáče starých silonových vlasců, které se rozpadnou až my tu nebudem, staré návnady ztracené ve větvích, které však bohužel stále fungují a loví, olověné zátěže, jež z vody už nikdo nevyloví... Bývá to někdy smutný pohled v podvodní pustině. A pak se tu dočtu krytiku na podpapírákový bioodpad, nejpřirozenější hnojivo světa... Groteskní doba ke které patří i groteskní zákony třebo o zákazu kotvení. Inu každá zem má takovou reprezentaci jakou si zaslouží....

Mirek

#86 Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-22 10:05

#80: Arachnia - jachtaři a svinčík kolem 

 V loni jsem s rodinou zakotvil na Orlíku v zátoce kde byla pouze trojice rybářů. Stál jsem tak abych jim nijak nepřekážel. V deset večer byli rybáři absolutně našrot, řvali do dvou do rána a ráno po nich zbyl bordel jak Chánově. Škoda že jsem si na ně nevzal kontakt. Dohodil bych jim prima zátoku - tu "vaši", bez otravných jachtařů.

Podle mne nezáleží na tom jestli je někdo jachtař nebo rybář, ale na tom kdo je jaké hovado. A řešit situaci plošným zákazem udělá jen slaboduchý jedinec. A díky vám teď již vím že i rybář :-)

mara

#87

2015-04-22 19:05

Vzhledem k tomu, ze tuto vyhlasku povazuju za absolutni nesmysl, tak jsem pevne rozhodnuty ji v pripade ze nedojde k jejimu zruseni ji s cistym svedomim ignorovat. Nenecham se pripravit o svobodu, kterou plavba a pobyt na vode prinasi. Mozne dusledky teto male anarchie si klidne a hrde ponesu.

Šíra

#88 Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-23 01:46

#81: - Re: jachtaři a svinčík kolem 

 No nazdar.Masaři  jsou ochránci přírody.Bůh ochraňuj přírodu.

Totem

#89 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-23 02:05

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 

 „Přítel svobody je jen ten, kdo ji chrání i tehdy, když ta svoboda nese i plody jiné, než jaké mu chutnají.“

Ono je totiž možné,že i na rybáře už se vaří voda.Negativních projevů spojených s jejich čiností se pro účelový zákaz najde  mnoho.Pak budete i Vy shánět podpisy pod petici a já Vám ji podepíši jako bych podepsal  každou,která protestuje proti jakémukoliv omezování svobody i pro mne zcela neznámých lidí.


Nepřihlášený uživatel

#90

2015-04-23 04:52

Se zákazem nočního kotvení specielně na Orlíku či Slapech přišel hlupák, který si to těžko připustí. Nevidím rozdíl mezi kotvením ve dne a v noci. V obou případech jsem musel dodržovat řády, dodržovat pravidla slušného chování a zejména na noc /spánek/ zajistit bezpečnost posádky. Podobně se chovají všichni jachtaři co znám. Dále chci připomenout, že kadím ve dne. Tejmar


Nepřihlášený uživatel

#91

2015-04-23 05:35

Pokladník v ůzkém kruhu přátel pronese " mládenci potřebujeme prachy do kasy - čím větší hromada tím více si můžeme stáhnout pro sebe ". Jeden se ozve a řekne " vymyslím zákaz a  nedodržení budeme pokutovat ". A VYMYSLEL  

Vilda

#92

2015-04-24 10:29

Arachnio!
S předchozími odpověďmi souhlasím. Snad bych jen ještě připojil svoji zkušenost s takyrybáři (věřím, že většina je slušných a ohleduplných). Několikrát jsem zažil, že po rybářích zůstal na břehu v lese kromě plechovek doutnající oheň. A všichni bez výjimky necháváte po sobě utrhanými vlasci zadrátované dno, takže se v zátokách kvůli rezavým háčkům nedá koupat.


Nepřihlášený uživatel

#93

2015-04-25 19:48

Yaaarrr! Parchanti.

Nepřihlášený uživatel

#94 Re:

2015-04-26 07:55

#90: -  

 Bravo, Michale, souhlasím! Jana


Nepřihlášený uživatel

#95 Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-28 09:15

#82: Arachnia - Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

Objektivně vzato máslo na hlavě máme všichni, chataři počínaje, přes rybáře až po jachtaře. Chyba ale bude házet všechny do jednoho pytle. Dobytkové i slušňáci jsou mezi námi všemi. Ti dobytkové, byť doufám v menšině, jsou však bohužel víc vidět. Domnívám se, že většina (opět určitě ne všichni) těch co se u vody neumí chovat patří na vrub víkendových turistů, ať už je to partička co si na víkend půjčila "jachtu" nebo přijela "na ryby", případně chatař půjčil chatu známým a ti pořádají "párty".

Osobně bych se přimlouval na častější akce typu "čistý Orlík", která proběhla ... no hodně dávno. Nerad, ale musím konstatovat, že tehdy jsem tam moc rybářů makat neviděl (konkrétně žádnýho), ale třeba to napravěj a místo nadávání na "ty druhý" zorganizujou podobnou akci, pozitivně myslící a aktivní lidi mezi sebou jak vidno mají také.

Padre

#96 Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-28 13:12

#95: - Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 S plachetnicema asi tak velký problém nebyl.Málo kdy zůstaly na jednom místě více jak jeden den.Co ale někteří majitelé  hausbótů,kteří zaberou  krásné místo již na začátku léta a blokujou si ho až do podzimu?V případě kontroly SPS tvrdí,že se ráno odvázali a o metr dále přivázali.A ve vražedné kombinaci ,,hausbót a rybář" zabere jeden takový člověk klidně i 100 metů břehu,a kdo se jen přiblíží je odháněn argumenty jako ,,mám tu zakrmino,nahozíno,mám tu bójky,nástrahy a pod."Pokud opravdu občas někam vypluje,postará se o to,aby bylo zřejmé,že ,,tady je obsazeno,nejsi tu vítán,já se sem za chvíli vrátím".Vidíme to přeci každý rok.Toto chování je  nakažlivé,stala se z něj norma a chová se tak již kde kdo.Bohužel i majitelé jiných druhů plavidel..Právě toto zneužívání povoleného 24hodinového limitu a neprokazatelnost jeho porušení přispělo velkou měrou k omezení nás všech.Je to velmi nešťastná situace,ale sami jsme proti nám obstarali úřadům dostatek munice,aby to naší snaze o změnu vyhlášky zlomilo vaz.


Nepřihlášený uživatel

#97 Re: Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-28 15:15

#96: Padre - Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 Obávám se, že je to poněkud naivní názor - odpadky jsou možná hůl do ruky, ale ne důvod. Za vším hledej prachy!


Nepřihlášený uživatel

#98 Re: Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-29 05:55

#96: Padre - Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

 Není mi jasné proč někdo nadnesl a řeší se problematika "bordelu" na břehu či v lese ve spojitosti se zákazem nočního kotvení. Tento "bordel" činí jeho aktéři ve dne a ne při nočním stání. Jisté je, že zákaz vymyslel ůředník na MD a pan ministr DAN ŤOK z hnutí ANO ho podepsal. NOVOTNÝ

Brtník

#99 Vše souvisí se vším...

2015-05-05 13:38

Zákaz nočního kotvení je opravdu absurdní, leč v podstatě ne neznámý. Vždyť na horní Vltavě již před dlouhou dobou bylo zapovězeno táboření (myslím dokonce i vystoupení na břeh) mimo vyhrazená tábořiště. Nyní to přišlo i na jachtaře. Dělá to na mne dojem, že vypadla část textu a uveřejněný text nedává smysl. Snad v tom opravdu není zlý či zištný úmysl, ale vyloučit se to nedá. Dávný zákaz hausbótů byla udajně sázka mocných...
     Stran nepořádku na březích, také myslím, že zdrojem nepříjemností budou nejspíš tzv. „zážitkáři“. I obyvatelé kempů, tedy spíš jejich nudící se ratolesti, dovedou znepříjemnit život jak jachtařům (skáčou po lodích a molu) tak i přírodě (ne jednou jsem zažil, jak dítka nebyla líná (div se světe!) obrátit všechny kameny na břehu pasouc po užovkách).
     Bobek, přímo na lesním chodníku, zajisté nezanechá milovník přírody, který se tam notabene vrací, ale nejspíš ten, který se přírody bojí, neb ji pociťuje jako proradného nepřítele...
Pamatuji dobu, kdy byly zakázány pomocné motory pro plachetnice. V úsecích, kde nelze jet pomocí plachet, jsme se plížívali ve tři v noci a když jsme zakotvili, chataři nás občas naprášili orgánům... Byla to asi závist, že oni smrdí na fleku (a hájí svůj majetek) a my, svoloč pirátská, můžeme kamkoli.
     Ještě jsem si vzpomněl, že orgáni jednu dobu šli po lodích zakotvených pomocí lana přes kmen stromu na břehu. Doporučovalo se zatlouct (do jejich kořenů) kolík... Zákaz nočního kotvení možná také vychází z podobné úvahy. Čili, už se nedivím ničemu.
     Po revoluci lobbisté prosadili zákaz motorů starších 25 let přesto, že obvykle jsou maloobsahové a málo užívané. Ohromné lodě, letící ve skluzu (poháněné mnohonásobně větším motorem) nikomu nevadí. Tedy kromě jachtařů, kterým za pár vteřin zakotvená loď skáče metr nahoru a dolů... Pravda na obranu údů Plavební správy parafráze klasika: rychlou loď nedohoníš a dohoníš-li, kdoví kdo ji řídí... Snazší a bezpečnější je buzerovat běžné jachtaře.


Nepřihlášený uživatel

#100

2015-05-06 10:29

nemám peníze