Petice za odvolání Zdeňka Kapitána z funkce ředitele ÚMPOD


Nepřihlášený uživatel

#101 Re:

2015-01-31 21:56

#100: -  

 Ano, teď už víme přesně čím se tento úřad zabývá. Vůbec ničím - minimálně z toho, co by řešit měl.


Nepřihlášený uživatel

#102

2015-02-01 08:54

 Nekde jsem zahledl, ze Kapitan v podobnych kauzach "aktivne skodi" ... nejde jen o tuto, zda se.


Nepřihlášený uživatel

#103 Re:

2015-02-01 09:42

#100: -  

Cim se tento urad zabyva je zrejme z jeho nazvu. Ta petice se tyka jednoho konkretniho zamestnance tohoto uradu. Urad jako takovy nikdo nezpochybnuje. Nicmene pokud nejvyssi predstavitel takoveho uradu vysila signaly jako p.Kapitan, je velmi jednoduche si predstavit, jak to asi muze vypadat na vsech dalsich pozicich. Pokud tedy predpokladam, ze jeho podrizeni nejsou masochysti. 


Nepřihlášený uživatel

#104

2015-02-01 10:58

Dobrý den.

Okamžité odvolání pana Zdeňka Kapitána považuji za jedině správné. Pan Kapitán umí dobře říkat PROČ to nejde, ale nezaznamenala jsem jediný náznak snahy OPRAVDU pomoci.

Hana Jonáková

Nepřihlášený uživatel

#105

2015-02-01 22:14

Naprosto souhlasím a kdyby byl součástí petice návrh o vrácení jeho poloviny finančního příjmu ,zpětně za 3 roky.Kdy o Norském psychickém týrání dětí Barnev....sociálkou věděl a neudělal nic pro záchranu českých dětí .......tak bych i tento návrh podepsala 1000krát :-) Pane řediteli Kap. zkuste si jen na dovolenou umístit své děti k norským pěstounům a pak nás informujte jak se měla 3 roky jejich matka a vy jste nečinně přihlížel.??????§§§§§§§§

Nepřihlášený uživatel

#106

2015-02-02 10:05

Tento pan by mel odstoupit co nejdrive

Nepřihlášený uživatel

#107 p.Kapitan

2015-02-03 07:39

Jsem velice rád,že jsem tuto petici nalezl. Výroky p.Kapitana jsou mi známa již z minulých dob , kdy jsem jej osobně informoval o podobných kauzach ve Velké Británii. Tento člověk by neměl ani nesmí být v úřadě , který má dohlížet na dodržování mezinárodního práva a ochrany děti . Jeho reakce na mé upozornění mne šokovali, kdy reagoval asi tímto způsobem ... " Tito lidé neměli odjíždět do zahraničí a pakliže tak učinili , musí počítat se vším". Ač to nikomu nepřejí , tomuto pánovi ,pakliže má děti bych ze srdce dopřál prožít to utrpení aspoň na jeden měsíc. Utrpení ,které musí prožívat rodiny a matky , kterým se toto stalo. Je šokujicí,že Česká vláda a parlament se v této věci snaží spíše tuto záležitost bagatelizovat a neplní si tak svouji povinost. Tedy zajistit plnou ochranu svých občanů ,ať žijí doma nebo v zahraniči. Myslím,že my občané v této věci budeme muset udělat více ,protože jak vidno České úřady se k tomu nemají. Musíme protestovat .ať v ulicich nebo před ambasadmi , veřejně deklarovat naše rozhořčení a nesouhlas , dávat najevo Českým Úřadům,že nebudeme tolerovat jejich záměr vše bagatelizovat a spíše si uchránit " dobré" vztahy s Norskem či státem,kde se toto bezpráví děje....

 


Nepřihlášený uživatel

#108

2015-02-03 14:46

Zároveň by měla být odvolána ministryně Marksová Tominová, která se k věci staví podobně a nesnaží se o ochranu našich občanů (dětí Michalákových). Její reakce na interpelaci paní Chalánkové, to byl s prominutím hnus. Také norská velvyslankyně by za své odpovědi měla být okamžitě vyhoštěna, ať již tak odpovídala proto, že norskému systému opravdu věří nebo proto, že se bojí norské totality.

Nepřihlášený uživatel

#109

2015-02-03 20:09

Arogance moci, nesoucit s rodinou odebraných dětí. Mě se to netýká. Hrůza. Je to však chyba systému zahraniční politiky, né jenom současné vlády. Ale i předchozích vlád. Nikdo nereaguje, řeší neřešitelné Rusko a pod. Neřeší kauzy občanů ČR. To je snad prvotní!!! Napišu na MZV nikdo neodpoví??? Lhůta dle zákona, jim nic neříká. Ministr pro ochranu lidských práv???? Ministr si může dělat co chce. Předseda ČSSD je nominoval, ať si to i řeší. Jeden člověk systém nedělá. Víra občanů vůči úřadům klesá. Bude líp.

Nepřihlášený uživatel

#110 Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-05 19:42

#70: Thomas Hagen - Plebs chce někoho odvolávat 

 Milý pane Hagene,

zřejmně u tohoto případu nejde jen o tyto děti, ale je to pro našince pohled do sociálního systému v norsku.

A někdo měl toliko kuráže že se postavil byrokratickýmu šimlovi.

Když pomineme případ Michalákových, je vidět poněkud něco zkaženého na tomto donebe vychvalovaném systému, pod záštitou ochrany dětí. Stačí si jen přečíst nějaké důvěryhodné posudky.Kupříkladu.

A to Vám garantuji že ty posudky nejsou hra na city.To může říci jen člověk věci neznalý.Páč ani jeden člověk kteří psali posudky a vytýkali to norsku, nejsou ve stejné situaci jako Michalákovi, ale ze své působnosti se zabývají touto problematikou na mezinárodní úrovni.

PS: k vašemu nadpisu -- asi ste z plebsovské rodiny a máte z toho doživotní komplex, jinak byste to ani nemohl napsat.

A upřímě je mi líto vašich klientů

A pro všechny kterým vadí ve slovu norsko velké N , ani to si nezaslouží tento stát.

S pozdravem Martin Karas


Nepřihlášený uživatel

#111

2015-02-06 22:43

Naprosto neprofesionální - nepotřebný funkcionář, bez kompetencí - nekompetentní, a škodolibý,  který místo pomoci, poškozuje práva českých občanů - děti s českým občanstvím mají být řešeny českými úřady. V Norsku a v Británii je to byznys s dětmi, nejlépe s dětmi cizinců. Jsou v tom velké peníze pro tzv pěstouny, kterým nejde o city ale o prachy. Na místě pana Kapitána bych si představoval člověka typu právníka Pavla Hasenkopfa. Pane Kapitáne, loď se Vám potápí. 


Nepřihlášený uživatel

#112

2015-02-08 12:23

Jak může hájit zájmy dětí člověk, který evidentně nemá jakýkoliv zájem cokoliv udělat ? Stačí shlédnout různá videa na youtube, kde se vyjadřuje k některým žádostem o pomoc s unesenými dětmi a vždy vede stejnou písničku : nebudeme zasahovat do britského, norského .. systému, to je v kompetenci bla bla.. V jednom videu se dokonce nechal slyšet, že za to můžou ti rodiče, protože děti do těch zemí vzali a když se ho ptali zda by pomohl aspon těm dětem, tak zase že za to můžou ti rodiče.. evidentně si užívá škodolibou satisfakci a pocit nadvlády ! Tenhle člověk už dávno na svém místě být nemá, na této pozici má být člověk empatický, který zájmy dětí opravdu hájit bude a ne takovýhle darmožrout, co dřepí v teplém hnízdečku za tučné peníze daňových poplatníků.
Hana

#113 Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-08 12:28

#110: - Re: Plebs chce někoho odvolávat 

 Včera jsem strávila víc jak 4h sledováním různých článků na internetu, čtením fb skupin dotčených rodičů a navrátivších se dětí v dospělosti ze spárů Barnevernetu, viděla jsem hrůzy, ze kterých se mi ježily chlupy na celém těle a slzy tekly proudem. Děje se to nejen v Norsku, ale stejně prolezlý je i finský a britský systém. Polovinu noci jsem nespala, můj malej dvouletej synek zřejmě vycítil moje rozpoložení a celou noc se ke mně tiskl.. To co se děje tam venku, je největší zločin proti lidskosti a neumím pochopit, jak je možné, že zatímco slováci svým venku postiženým rodičům opravdu pomáhají, tenhle Kapitán je ignorance a samolibost sama, evidentně si užívající pocit nadvlády nad postiženými rodiči a absolutně neochotný cokoliv pro ně udělat ? Už dávno měl táhnout od válu a lidi v celé Evropě by měli vyrazit do sjednoceného boje a tyto fašistické praktiky už jednou pro vždy zarazit !

radkor

#114 Re: Souhlas

2015-02-08 17:00

#1: -  

 Když se na to vše podíváte a porovnáte s minulostí, tak Vás napadne že Norské úřady postupují stejně jako Hitlerovci, kde se děti dávaly na převýchovu do německých rodin. České děti patří v prvé řadě českému státu, kde by Norové měli celou kauzu postoupit k vyšetření. Pan Kapítán by měl co nejdříve odstoupit, nebo je potřeba takového člověka odvolat z funkce. Rovněž paní posrankyně Marksová by měla jít dopr yč protože nerozezná rozdíl mezi českým a norským občanstvím. Pokud se čeští občané v tomto případě české děti ničeho nedopustily - měly by být vráceny domů - do české republiky, kde se rozhodne na základě důkazů o jejich dalším zařazením do české společnosti, ať k matce, nebo příbuzným, pokud o ně projeví zájem.


Nepřihlášený uživatel

#115

2015-02-09 00:02

Zijem na Slovensku a podpisujem tutu peticiu. Clovek, ktory skodi rodine musi byt odvolani. Ma pomahat timto rodinam, nie im skodit. Slovenske urady timto rodinam pomahaju. Ja viem o jednej rodine, ktora vdaka tomu, ze sa o pripad zacali zaujimat slovenske urady a televizia dostala vo Velkej Britanii deti spat. Drzim pani Michalakovej palce, nech bojuje az do vitazneho konca a ked jej chlapcov daju nech ide okamzite spat do Ceska a nech uz nikdy neodide do zahranicia.

Tom Hagen

#116 Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-09 10:51

#110: - Re: Plebs chce někoho odvolávat 

Chybí vám fakta, jako právník pracuji s fakty, klientům vždy říkám, že soud zajímají fakta, dokazatelné skutečnsti ne domněnky, hra na city.

Tahle kauza je o domněnkách a citech, ne o faktech. Nepochybuji o tom, že sociální systém je v Norsku na mnohem lepší úrovni než v ČR, u nás jsou desetitice dětí vychovány v nuzných podmínkách o hladu, ve špíně a často týrané. Toto bohužel nikoho nezajímá. Místo chytání se za vlastní nos dělá tahle skupina lidí zastupující disfunkční  a velmi pravděpodobně i zvrhlou rodinu ostudu naší vlasti. Do této ostudy se postupně zapojuje, ministr zahraničí, premiér a prezident.

Jedná se o osobní problém jedné nefunkční rodiny, to je vše, nikdo nikoho neunesl, nikdo nepách zločin, vše je po právu.

PS. Vysvětli nekdo nějak ono krvácení ze zadku dětí?


Nepřihlášený uživatel

#117

2015-02-09 11:39

Takovy clovek jako je Kapitan nema na postu reditele co delat!Problematiku odebirani deti v zahranici zna dlouhou dobu ale nic pro to nedela a vymlouva se na to ze nema kompetenci,ani nezna nazev uradu ve kterem je reditelem"Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí!!!!!"At jde radeji delat reditele nejake kotelny tam nic nepokazi "aspon doufam"
Tomas

#118 Re: Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-09 11:49

#116: Tom Hagen - Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat 

Problém s krvácením z konečníku nastává při zdravotní komplikaci zvané Reflux(Gastroesophageal reflux disease). Paní Michaláková má potvrzení od pediatričky, že se její syn s tímto zdravotním problémem u ní léčil, samozřejmně datovaný dávno před tím, než ji ve školce udali. Toto potvrzení Barnevernet ignoroval.

Krev ve stolici se našla u jednoho z dětí, ne obou, to je zásadní detail.

Jste právník, pracujete s fakty, ale ty fakta si nejste schopen obstarat. 

Takhle přesně funguje p.Kapitán, u kterého narozdíl od Vás to má dalekosáhlé škody.

Když zadám klíčová slova do vyhledávače o tomto problému vyjede mi vyjádření p. Michalákové na prvním místě.

Příště si nastudujte více článků o problematice, a pak vydávejte nějaké závěry, takhle působíte tristním dojmem. 



Nepřihlášený uživatel

#119 Re: Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-09 11:49

#116: Tom Hagen - Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat 

 Tom Hagen:nejsi ty nahodou Kapitan?!?!Protoze tohle jsou primo slova Kapitana,ktery neni schopny ani odpovedet na dotazy lidi pres FB,ale asi zjistujes ze ti zacina horet tve vyhrate kreslo pod tvym zadkem na tvem uradu a nemas ani tu odvahu se podepsat svym pravym jmenem.Tak co tam jeste delas!?!?

Giggles

#120 Re: Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-09 12:04

#116: Tom Hagen - Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat 

 A jaká fakta poskytla norská strana? Policejní vyšetřování bylo zastaveno, což jasně vypovídá o tom, že policie žádná fakta proti rodině Michalákových nenalezla. Norský rozsudek tak stojí pouze na výpovědi jedné pracovnice školky, o rok později dodané výpovědi pěstounky a posudcích dvou nezávislých odborníků, kteří jen tak mimochodem spolu žijí.

Krvácení měl pouze mladší syn, což bylo způsobeno zdravotními obtížemi, o kterých se vědělo už před odebráním a malý měl kvůli tomu nařízenou dietu. Paní Michaláková si pak na školku stěžovala taky kvůli tomu, že měla podezření, že na synovu dietu ve školce neberou ohled.

Samotný závěr rozsudku pak neodůvodňuje své rozhodnutí o odebrání dětí jejich pohlavním zneužíváním, ale staví na závěrech dříve zmíněných odborníků, kteří došli k tomu, že děti ve své rodině obecně trpěly, a to bez toho, aby děti v jejich rodině vůbec viděli. Což je dost absurdní.

Celé je to prostě tvrzení proti tvrzení. A nevím jak Vy, ale jám dost velký problém věřit straně, které dokáže od sebe oddělit sourozence, zakazovat jim hovořit jejich rodným jazykem a stýkat se s rodiči. A když to ještě navíc není vůbec ojedinělý případ, ale děje se to tam ve velkém. 

Karol

#121 Re: Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-09 12:06

#116: Tom Hagen - Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat 

 Dobre tak fakty:

Severský výbor pro lidská práva  - za ochranu práv rodiny v severských krajinách (NCHR) odeslal 11.12.2012 zprávu Evropskému soudu pro lidská práva, tuto zprávu nazvanou Odnímanie detí z biologických rodín vo Švédsku a iných severských krajinách obdrželi i zástupci Slovenské republiky u tohoto soudu - viz článek na stránkách Vlády SR "Odnímanie detí z biologických rodín vo Švédsku a iných severských krajinách":

 

"Správu podpísali právnici, bývalí sudcovia, profesori z oblasti práva a psychológie, psychológovia, švédski lekári, členovia riadiacieho výboru Severského výboru pre ľudské práva – za ochranu práv rodiny v severských krajinách (NCHR), všetko ľudia zaoberajúci sa problematikou umiestňovania detí do náhradnej starostlivosti. Odborníci, ktorí správu zostavili, žiadajú od Rady Európy, jej Výboru ministrov a Parlamentného zhromaždenia náležité vyšetrenie veľmi rozšíreného a deštruktívneho odoberania detí, ku ktorému denne dochádza v severských krajinách." Celá správa je dole pod výcucom v PDF na stiahnutie v angličtine: http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadetail.aspx?announcementID=1683


Nepřihlášený uživatel

#122 Re:

2015-02-09 15:10

#25: -  

 Plně s Vámi souhlasím ,taky jsem sledovala ČT ( měla jsem za to že tento úřad má zastupovat zájmy dítěte,a né opačně) .Zajímalo by mě jestli ten pán má vůbec děti?

 


Nepřihlášený uživatel

#123

2015-02-09 17:14

clovek,ktery ma pomoci detem a je neaktivni, by mel jit minimalne zametat ulice.
Tom Hagen

#124 Re: Re: Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-02-10 12:15

#121: Karol - Re: Re: Re: Plebs chce někoho odvolávat 

 Zpráva nějakých sluníčkářů, mě nezajímá.


Nepřihlášený uživatel

#125

2015-02-11 15:28

Naše Občanské sdružení help - roma jsme zásadně proti odvolání Zděnka Kapitána z funkce ÚMPOD. Takoví člověk tam nepatří.