Petice za odvolání Zdeňka Kapitána z funkce ředitele ÚMPOD

Michal Zouhar, Brno

#51 Kompetence a realita

2015-01-28 05:39

Dobrý den, nejsem studovaný odborník na práva, přesto se chci vyjádřit k Vaši petici. Zdeňka Kapitána znám osobně a velmi si jej vážím. Je to člověk čestný, nesmírně inteligentní, seriózní, kompetentní, pracovitý a empatický. Sledoval jsem mimojiné Hydepark z 22.1.2015, kde byl společně s jednou populistickou političkou, která očividně sbírala voličské body a formovala témata tak, aby tekla na její náhon.

Obdivuji jej, za jeho rozvážné reakce a realismus a to, jakým způsobem chrání zájmy občanů ČR. Pokud bych se někdy dostal já do svízelné právní situace, přál bych si, aby mě zastupoval právě on.

http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/22.1.2015/

S přáním hezkého dne,

Michal Zouhar


Nepřihlášený uživatel

#52

2015-01-28 08:33

Pan Kapitan je jako Barnavern,taky nechce videt,ze socilka udelala chybu.Svym prohlasenim dal jasne najevo,ze si od pripadu myje ruce a nehodla se nejak zvlast angazovat,a pani Michalakove spis skodi nez pomaha...Celkove by mel rezignovat na svou funkci...
Pavel Tercl

#53 Re: Kompetence a realita

2015-01-28 10:10

#51: Michal Zouhar, Brno - Kompetence a realita 

 To snad ani nemuzete myslet vazne, kdyz prohlasujete, ze pan Kapitan je empaticky. To vse co zatim predvedl, byla ukazka hlubokeho deficitu empatie, osobne si myslim, ze at je studovany jak chce, postrada zakladni predpoklady pro vykon teto funkce. Je placen z CESKEHO statniho rozpoctu a MUSI hajit CESKE deti, coz ani v nejmensim nepredvadel, proto se zde objevuje tato petice. Je evidentni, ze tento nazor sdili vice lidi.


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Kompetence a realita

2015-01-28 17:19

#51: Michal Zouhar, Brno - Kompetence a realita 

 No, ne, to snáď nemyslíte vážne. Ako ja Kapitána nepoznám osobne ale svojimi postojmi neuveriteľne škodí jak p. Michalákovej tak snahe o začatie diskusie o Nórskom soc. systéme v Nórsku aj v Európe -  jeho ľahkému zneužívaniu, absencii vonkajšej kontroly a o množstve ľudských tragédií, ktoré spôsobil. Zdeněk Kapitán nemá právo vyhlasovať v médiách veci, ktoré nemá podložené, hájiť tak Nórsku stranu /len tak bez akýchkoľvek relevantných informácií o prípade, tie nemá ani nórska veľvyslankyňa alebo nórska vláda/ proti vlastnej občianke a jej deťom, ktorej práva by naopak mal s nasadením a intenzívne chrániť. Nórsko prehralo viacero sporov pred ESĽP o.i. z porušovania článku 8 listiny základných ľudských práv, porušovania sú systematické. http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadetail.aspx?announcementID=1683 Správa je dole v PDF na stiahnutie, na nejakom českom webe je aj jej čiastočný preklad do Češtiny.

 


Nepřihlášený uživatel

#55

2015-01-28 17:57

Po kontaktování tohoto "úřadu", že se manželka odmítá s dětmi vrátit z SR domů do ČR, mi úřednice řekla, no to je problém, obraťte se na komerčního právníka, je to těžké. Vy jste do SR vycestovali dobrovolně (to je pravda) ale že je neoprávněné zadržování dětí v cizině též únosem ani již slovo. O nutnosti podání návrhu na návratové řízení k příslušnému soudu do B.Bystice- ani slovo.Takže občane, máš problém vyřeš si ho. Podotýkám že dcerky, dnes 4 a 8 let jsou občanky ČR a je povinností státu se zastat práv svých občanů v cizině. A ryba smrdí od hlavy ! Pryč s Korkoránem a jeho girls ! Nač mám platit daněmi nefunkční úředníky ?


Nepřihlášený uživatel

#56

2015-01-28 19:13

Norsko je jistě provázáno rovněž s kuřimskou kauzou,nejen v Norsku a v případě Barnevernu, ale i ve Velké Británii, Finsku, Švédsku i dalších zemích jde o systematické ničení vztahů k bližním dle Orwelova románu 1984,zastavte juvenilní justici a její podporovatele!!

Nepřihlášený uživatel

#57

2015-01-28 19:17

Pan Kapitan má především chránit děti. V zájmu dětí je být s rodiči nebo mít s nimi kontakt. Myslím, že se čelní představitelé státu báli vyjádřit ve prospěch Michalákové, protože se rozjíždí velká akce na podporu pěstounství. To by mohlo jejich plány zkazit. V čele tohoto úřadu by měl být někdo, kdo se za mě postaví a pomůže, pokud mi někdo zamezí styk s dětmi. Ministr Tominová by rovněž měla být odvolána.

Nepřihlášený uživatel

#58 Re: Re: Kompetence a realita

2015-01-28 19:20

#54: - Re: Kompetence a realita 

 Věřím, že může být v soukromí fajn, ale fukce mu nesedí.


Nepřihlášený uživatel

#59

2015-01-28 20:19

souhlasim nasi zastupci by meli pracovat pro nas občany

Nepřihlášený uživatel

#60

2015-01-28 20:49

Nejsem přesvědčen o tom, že nejde jenom o hysterickou reakci, ničím nepodložený hon na člověka, který mi sice nemusí být sympatický, ale myslím, že obvinění, která jsou na něj vznášena nemají žádné opodstatnění.


Nepřihlášený uživatel

#61

2015-01-28 20:52

Než takový KAPITÁN, to radši ať opustí loď první!
tasekp
Nepřihlášený uživatel

#62

2015-01-28 21:36

Doporučuji všem zhlédnout tento ruský dokument, obdoba našeho Na Vlastní oči, má české titulky

https://www.youtube.com/watch?v=T_HaH4OsA8M

Ales Novak

#63 Re: Re: Re: Kompetence a realita

2015-01-28 22:05

#58: - Re: Re: Kompetence a realita 

 Neverim, ze muze byt v soukromi fajn a na te funkci je omylem a je treba to rychle napravit!

 


Nepřihlášený uživatel

#64

2015-01-28 22:46

Pan Zdenek Kapitan je nekompetentni clovek. Vubec se mi nelibi jeho postoj vuci pani Michalkove.
Marie

#65

2015-01-29 02:14

S panem Zdeňkem Kapitánem by měla být i odejita z úřadu ministryně Marksová - Tominová. Tato paní je stejně nekompetentní na svém úřadě, jako Z.Kapitán na tom svém. Navíc loni Marksová T. prohlásila, že naše Vláda měla a má od začátku případu dětí Michalákových prostředky na zvrácení kauzy ve prospěch dětí a to navrácení do ČR a rodině. Dnes ale Marksová T. hlásá opak a stejně jako Z.Kapitán svými výroky škodí paní Michalákové a nechce pomoci. Navíc je Marksová T. také "matka" a o to větší nepochopení jejího chování. Tito lidé namají na svých postech co dělat !! S okamžitou platností je odvolat !!

Marie

#66 Re: Ubohé

2015-01-29 02:37

#33: Karel - Ubohé 

Pane Karle, co kdyby se jednalo o Vás a vaše děti, stejný případ. Také tu napíšete ten samý příspěvek ? Určitě ne. Asi budete stejný jako pan Kapitán.

Karel

#67 Re: Re: Ubohé

2015-01-29 08:25

#66: Marie - Re: Ubohé 

Spíš se zeptejte, co p. Kapitán provedl nebo zanedbal. Odmítl jet do Norska na pokyn novinářů a chtěl čekat na pokyn shora. To má být zločin?

Rado

#68 Re:

2015-01-29 08:27

#60: -  

 Pozrite si p. Kapitána v televízii. Úplne to stačí. Osoby, ktorým sa stane v zahraničí takáto tragédia a ešte na odobratie detí nie sú žiadne reálne dôvody, čakajú, že sa im p. Kapitán bude snažiť z celej sily pomôcť, nie že ich bude ignorovať alebo dokonca vystupovať verejne v médiách proti nim. Nemá nič, čím by toto svoje konanie odôvodnil. Informácií o týchto systémoch nie len v Nórsku a severských krajinách ale aj v UK máme dosť.


Nepřihlášený uživatel

#69

2015-01-29 09:54

Nikdy se mi nelíbil,na této své pozici škodí spíš než by pomáhal. Nevím jestli je možné touto peticí dosáhnout změny, ale za pokus to stojí.
Thomas Hagen

#70 Plebs chce někoho odvolávat

2015-01-29 12:41

#2: -  

Jako právník vám mohu říci jediné, pan ředitel Kapitán je člověk na svém místě, v médiích dle mého názoru sděluje úplné a pravdivé informace. Uvědomte si, že případ se děje v Norsku, v cizí zemi, takže těžko zde může český správní úřad zasáhnout. Paní Michaláková měla možnost více jak rok podat žalobu u Norského soudu, učinila tak až nyní, proč?

Na celém případu mě zaráží tyto nevysvětlené skutečnosti:

- krvácení ze zadků děti, neznám ve svém okolí žádné dítě, které by opakovaně krvácelo ze zadku

- rozvod s otcem,

- objevující se psychické problémy otce, jeho mlčení v kauze

- paní Michaláková na mě v médiích působí velmi podivně, co skrývá

- proč nebyly zveřejněny originální Norských rozsudku, co ukrývájí 

- kromě medializace případu několika zbytečnými poslanci nevíme fakticky nic relevantního, celé je to jen hra na city

 

Marie

#71 Re: Re: Re: Ubohé

2015-01-29 13:50

#67: Karel - Re: Re: Ubohé 

Karle, UMPOD je Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí. V tomto názvu je snad obsaženo vše, nemyslíte ? Pan Kapitán je nejvyšší představitel tohoto úřadu  a tak se pochopitelně od něj očekává vstřícnost  řešení a ne čekat na pokyn shora. Naopak by měl ON vyvíjet snahu jednat s nadřízeným orgánem MPSV jak nejúčinněji pomoci.  Jenže pro tohoto ředitele je jeho pozice v úřadě jen dobře placené teplé místečko. Místo, aby dělal, co má v popisu práce a názvu úřadu jen stále opakuje, že nemůže dělat nic. Tak k čemu je pak ředitel a k čemu je takový Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí ?

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#72 Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-01-29 14:01

#70: Thomas Hagen - Plebs chce někoho odvolávat 

 Jestli Vy jste právník, tak maximálně vystudovný v Plzni. Na Vaše nevysvětlené skutečnosti si najděte odpovědi na internetu.


Nepřihlášený uživatel

#73

2015-01-29 14:09

Naprosto s obsahem této petice souhlasím, proto jsem podepsala.
lukuma

#74 Re:

2015-01-29 14:10

#31: -  

 Tady je ale dobré srdce a empatie na překážku, protože ve skutečnosti jsou děti až na posledním místě zájmu těchto úřadů. Jde především o peníze, kterými si ze státní kasy naplní své kapsy. Jinak by nešli proti zájmům dětí,které potřebují svoji rodinu, hlavně matku, její objetí a lásku. Mít možnost naučit se mluvit rodným jazykem a stýkat se se sourozenci i prarodiči. Všechna tato práva jim norská sociálka odepřela a z jejích kroků je jednoznačně vidět, že chce od samého začátku přerušit s matkou pouto a narušit vztah dětí k ní natolik,aby se pro ně stala cizí osobou.

Je zajímavé, že tak hrozně dbají na psychiku dětí a vůbec jim nevadí,že odtržením od rodičů,bránění styku s nimi,zakazováním dětem oslovovat ji jako matku a nucení tak říkat cizí osobě. A v neposlední řadě s dětmi cíleně manipulovat proti ní. Vždyť co jiného je,když odmítnou dětem předat její dárky a pak dětem tvrdit,že o ně nemá zájem. Vždyť to je tak těžké zneužívání dětí,že by měly být pěstounům okamžitě odebrány. A stejně tak i celé norské sociálce, protože se na tomhle svinstvu podílí. 

Jestliže na tak klíčové pozici sedí člověk,který tohle obhajuje,okamžitě by měl ve své funkci skončit! A společně s ním i ministryně Marksová-Tominová, která se zachovala úplně stejně.

Karel

#75 Re: Plebs chce někoho odvolávat

2015-01-29 15:03

#70: Thomas Hagen - Plebs chce někoho odvolávat 

Blahopřeji, teď jste se dopustil hrdelního přečinu, neboť jste si dovolil jít proti davu. Připravte se na virtuální ukamenování ...