Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / Zasláno e-mailem starostům městských částí Ostravy, na vědomí i primátorovi Kajnarovi . / Komentáře

Necipujtenas.CZ

#1 Tabulka hlasování ostravských zastupitelů (období X/2012 až VI/2014): Kdo je největší "čipák"? :)

2014-07-15 17:14

Společenství webu Necipujtenas.CZ připravilo na přání široké veřejnosti před letošními podzimními volbami do městských/obecních samospráv dle svého již dříve deklarovaného příslibu a na základě oficiálních dat přehlednou tabulku hlasování zastupitelů Statutárního města Ostravy s tématikou vynucování čipování zvířat a úzce souvisejících snah některých zdejších politiků o potlačení ústavně chráněných přirozených práv/svobod lidu České republiky při veřejném jednání Zastupitelstva v dotčených měsících roků 2012 až 2014. Výsledky, které vynesly na světlo světa tvrdá statistická data, odhalily mnohdy překvapivé skutečnosti i pro znalce místní ostravské samosprávy.

Více se dočtete na: http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/statistika-hlasovani-ostravskych-zastupitelu-pro-et-contra-vynucovani-nezakonneho-cipovani-a-potlacovani-obcanskych-prav-svobod-2012-2014.pdf

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/table-voting-for-mandatory-microch...

Necipujtenas.CZ

#3 Další ukázka nefunkčnosti systému čipování zvířat: Polsko, Bílsko-Bělá (nedaleko od Ostravy)

2014-07-17 10:28

Další ukázka nefunkčnosti systému čipování zvířat. Jeden z největších polských internetových zpravodajských portálů Gazeta.pl informuje o případu pejska z města Bílsko-Bělá (vzdušnou čarou cca 60 kilometrů východně od Ostravy), který se toulal přímo uprostřed dopravní komunikace. Odchytová služba jej umístila do útulku, kde bylo zjištěno, že má zvíře implantován pod kůží RFID mikročip, jenže jeho číslo se nepodařilo dohledat v žádné známé databázi. Totéž potvrdili také strážníci z městské policie v České republice. Autorka článku zároveň varuje před nepromyšleným a urputným zaváděním povinného/plošného čipování tzv. ze zákona a před uvalováním nákladů spojených s tímto invazivním krokem přímo na chovatele čtyřnohých domácích mazlíčků.

Více se dočtete na http://www.necipujtenas.cz/media/

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/134_2khz_rfid_animal_ta...

Necipujtena.CZ

#4 Zastánce povinného čipování zvířat přiznává, že slovenská pro-čipovací kampaň z roku 2013 zklamala!

2014-07-18 15:05

Urputný zastánce povinného čipování zvířat přiznává, že slovenská pro-čipovací kampaň z roku 2013 na celé čáře zklamala. Jejím nechtěným výsledkem byla nakonec paradoxně novela zákona, která učinila z implantací identifikačních RFID mikročipů opět dobrovolnou záležitost. Politici raději poslechli své svědomí a začali kupodivu hájit zájmy lidu, než aby se podřídili různým výdělečným lobby. Autor textu zároveň pravdivě popisuje situaci, kdy si řada zákonodárců a dokonce odborníků/veterinářů (podobná situace byla také v České republice) špatně vykládala předpisy Evropské komise o čipování zvířat (otázka zní, zda neúmyslně) a tento svůj nesprávný názor pak zakomponovali do předchozího znění legislativy, která počítala s povinným čipováním psů, koček a fretek v každé slovenské domácnosti.

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Transponder.jpg/800px-T...