Za záchranu Klíše, Mánesových sadů, Střížovického vrchu, vrchu Holoměř a bydlení v sídlišti Pod Holoměří a proti budování nové silniční sítě

Kontaktujte autora petice

Informace o stavu petice a souvisejících událostech č.7

2022-01-03 18:03:01

Dobrý den,

jak již bylo zmíněno, petice byla předána zastuptelům. Ze strany magistrátu byly podniknuty nápravné kroky, které lépe prezentují Návrh zadání územního plánu Ústí nad Labem na webových stránkách našeho města; bylo přislíbeno naše připomínky zapracovat i do návrhu samotného.

Domnívám se, že petice svůj účel splnila a v dané době jsme dosáhli maxima možného. Proto dnešním dnem petici uzavírám. Neznamená to však, že je možne dění kolem územního plánu přestat sledovat. Proto jsem vytvořil Facebookovou skupinu (viz. odkaz níže), na které se budou objevovat informace související s územním plánem a dotčenymi lokalitami uvedenými v petici. Je zde také možné o územním plánu a přidružených tématech volně diskutovat. 

https://www.facebook.com/groups/4263568997095366/

Pokud by se znovu objevil nějaký zásadní problém, a protože tuším, že ne každý z vás Facebook má, dovolím si vás s informací kontaktovat i prostřednictvím e-mailu zadaného při podpisu petice.

Velmi vám děkuji za účast a oceňuji čas, který tomu každý z vás věnoval.

S pozdravem a přáním všeho nejlepšího v novém roce
Jaroslav Kříž


Jaroslav Kříž

Informace o stavu petice a souvisejících událostech č.6

2021-12-25 12:52:57
Dobrý den,

 

Na posledním zasedání zasupitelstva dne 20.12. paní Fialová seznámila zastupitele s naší peticí. Zároveň zmínila další kroky, které se týkají úprav webových stránek o územním plánu do podoby, kdy bude zcela zřejmé, co přesně je obsahem Návrhu změn územního plánu města Ústí nad Labem.

Dalším krokem bude úprava samotného návrhu, která byla s paní Fialovou domluvena již dříve na osobním setkání, a která by měla být připravena na konci jara přístího roku. Zveřejnění aktualizace Návrhu změn územního plánu města Ústí nad Labem ohlídáme a o provedených změnách vás budeme informovat.

 

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jaroslav Kříž

Jaroslav Kříž

Informace o stavu petice a souvisejících událostech č.5

2021-12-06 15:34:42

Dobrý den,

V pátek 3.12. jsem předal vytištěnou a svázanou petici v podatelně magistrátu. Petice si projde kolečko přes pana primátora, než zamíří na příslušný odbor a poté do rukou paní Fialové; o podání petice jsem ji informoval mailem. Další zastupitelstvo je 20.12. Nicméně předpoklad je, že přijetí petice bude oznámeno zastupitelstvu paní Fialovou až na lednovém zasedaní. Program následujících zasedání budu sledovat a k projednání petice se dostavím osobně pro případ, že by bylo třeba cokoliv doplnit nebo upřesnit.

S pozdravem
Jaroslav Kříž


Jaroslav Kříž

Informace o stavu petice a souvisejících událostech č.4

2021-11-30 22:25:34

Dobrý den,

Dne 29.11. proběhlo osobní jednání s paní Ing. Fialovou, na kterém nás seznámila s úpravami webových stránek odboru územního plánování a stavebního řádu magistrátu města Ústí nad Labem. Stránky nyní lépe vysvětlují obsah Návrhu zadání nového územního plánu Ústí nad Labem a uvádí, které části studie provedené firmou NDCon s.r.o. jsou do návrhu zahrnuty. Jedná se pouze o problémové body, nikoliv o námi kritizované varianty vedení vnitřního okruhu města. Odpovídající změny budou provedeny i v samotném Návrhu zadání ÚP města ÚnL, o zveřejnění upraveného návrhu vás budeme včas informovat. Návrh zadání ÚP by měl být schvalován na zastupitelstvu až během června 2022.

Paní Ing. Fialovou jsme seznámili s obsahem petice i aktuálním počtem petentů. Domluvili jsme se na jejím oficiálním podání na magistrát města během prosince s tím, že zastupitelé by o ní mohli být informováni na lednovém zasedání.

 

S pozdravem

Jaroslav Kříž


Jaroslav Kříž

Informace o stavu petice a souvisejících událostech č.3

2021-11-09 07:34:28

Dobrý den,

dne 21.10. byla naplánována osobní schůzka s paní inženýrkou Fialovou, která se nakonec z rodinných důvodů paní Fialové nekonala. Náhradní termín nebyl ještě stanoven.

Na schůzce bude paní Fialové předložen aktuální stav petice a budou s ní prodiskutovány připomínky k Návrhu zadání Územního plánu Ústí nad Labem. Cílem bude prosadit takové změny do návrhu zadání ÚP, které by vyloučily připomínkované lokality ze zájmových oblastí. O konání osobního setkání a jeho výsledku vás budu informovat.

S pozdravem a přáním hezkého dne,
Jaroslav Kříž


Jaroslav Kříž

Informace o stavu petice a souvisejících událostech č.2

2021-10-07 19:56:48

Dobrý den,

Zastupitelům města bylo doručeno negativní stanovisko Okresní hospodářské komory Ústí nad Labem k problematickým návrhům nových komunikací v podkladech pro přípravu Územního plánu Ústí nad Labem. Obsahuje však i prosbu k přijetí usnesení, které by zcela jistě pomohlo uklidnit situaci kolem nového územního plánu.
Celé znění stanoviska je uvedeno níže.
 
S pozdravem
Jaroslav Kříž
StanoviskoOHKULkNavrhuZadaniUPUnL.png

Jaroslav Kříž

Informace o stavu petice a souvisejících událostech č.1

2021-10-02 22:15:36

Dobrý den,

ve sbírání podpisů pokračujeme a myslíme si, že to stále má smysl. I přes prohlášení zastupitelů, kteří se snaží celou situaci zlehčovat, se domníváme, že je nutné poukázat na nevhodnost navrhovaného řešení dopravní situace v existující studii. Ta je v dokumentu Návrh zadání územního plánu Ústí nad Labem nepřímo zmíněna v bodu P119 a nic tedy nebrání v jejím dalším využití novým zpracovatelem územního plánu.

Na oficiálních webových stránkách města Ústí nad Labem (viz. odkaz níže) je k dispozici videozáznam z 22. zasedání zastupitelstva města ze dne 13.9.2021, na kterém se hovořilo o Návrhu zadání územního plánu Ústí nad Labem, připomínkách podaných občany, a o jiné petici organizované členy přátel Sboru Církve bratrské v Ústí nad Labem. Diskuse byla součástí bodu číslo 13 předloženého paní Ing. Fialovou a na videozáznamu začína v čase 1:15:15. Cílem bodu bylo pouze informovat zastupitele o občanských aktivitách spojených s novým návrhem zadání ÚP města Ústí nad Labem. K žádnému zásadnímu rozhodnutí nebo hlasování o samotném návrhu změn neodšlo, příslušný odbor se musí nejprve vypořádat s obdrženými připomínkami.

Záznamy ze zasedání zastupitelů města:
Videozáznamy z jednání ZM - Magistrát města Ústí nad Labem (usti-nad-labem.cz)

Za účelem veřejné diskuse o územním plánu města Ústí nad Labem jsme založili Facebookovou skupinu:
www.facebook.com/groups/4263568997095366/
Ve skupině informujeme o nejdůležitějších událostech v souvislosti s územním plánem a doufáme v komentáře, ze kterých mohou vzniknout zajímavé podněty, které bude možné předat zastupitelům spolu s peticí.

Petici předáme zastupitelům po projednání všech připomínek k Návrhu zadání územního plánu Ústí nad Labem, kterých se od nás občanů sešlo na odboru přes 600. Chceme tak dát zastupitelům najevo náš trvající zájem o územní plán města a jeho kvalitní zpracování.

S pozdravem
Jaroslav Kříž


Jaroslav Kříž



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.