Zachování železničního mostu přes Orlickou přehradu u Červené nad Vltavou dle Zákona č. 85/1990 Sb.

Adresát : V Praze dne 9. srpna 2020. Jihočeský kraj Paní Mgr. Ivana Stráská Hejtmanka U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice

P E T I C E   občanů pro zachování železničního mostu přes Orlickou přehradu u Červené nad Vltavou dle Zákona č. 85/1990 Sb.

Petiční výbor : Ing. Karel Holl, bytem Kaštanová 1464/15, 182 00 Praha 8, tel. 724 035 977 Petr Bouška, bytem B. Němcové 861, 399 01 Milevsko, tel. 730 638 688 Helena Končelíková, bytem Jetětické Samoty 22, PSČ 398 43, tel. 602 296 060 Eva Hanzalová, bytem Sousedská 7, 312 00 Plzeň, tel. 723 760 083 Milada Jiroušková, bytem 398 43 Podolí 86, tel. 702 128 422

(Osobou oprávněnou petiční výbor zastupovat je Ing. Karel Holl, bytem Praha 8, Kaštanová 1464/15)

Železniční most byl vystavěn v letech 1886 – 1889 v tehdejší době unikátní technologií letmé montáže nýtované ocelové konstrukce. Stavba se stala chloubou českých techniků a dělníků. Ve stejné době byla podobnou technologií vystavěna Eiffelova věž v Paříži. Most již nevyhovuje současným požadavkům na železniční dopravu a proto bude v blízkosti vybudován most nový. Po obou březích přehrady jsou vybudovány turistické stezky a jejich propojení neexistuje. Jediný most – Podolský- je pro pěší a cyklisty nepoužitelný pro jeho rozměry a velkou frekvenci kamionů, protože se jedná o hlavní komunikaci, spojující např. města Písek a Tábor a je záložní komunikací pro dálnici D 1.   Touto peticí vyzývají občané níže uvedení Jihočeský kraj k tomu, aby byl železniční most přes Orlickou přehradu u Červené nad Vltavou zachován pro příští s tím, že namísto kolejí na něm bude zbudována cesta pro pěší turisty a cykloturisty.

Ing. Karel Holl, bytem Kaštanová 1464/15, 182 00 Praha 8, tel. 724 035 977    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Ing. Karel Holl, bytem Kaštanová 1464/15, 182 00 Praha 8, tel. 724 035 977, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.