Petice za poskytnutí nevyužitých prostor ve městě Benešov lidem utíkajícím před válkou na Ukrajině

Ve městě Benešov, ul. Dukelská, se nachází budova bývalých kasáren, ve vlastnictví MV ČR, které uvedlo, že v daných bytových jednotkách budou ubytováni lidé utíkající před válkou na Ukrajině. Budova je již několik let nevyužita. Město Benešov ji zvažovalo k tomu samému účelu. Z úvahy však sešlo. Argumenty ve veřejném vyjádření o tom, že šlo o tzv. "nepřizpusobivé", nejsou akceptovatelné. Později se přidaly další důvody, například, že není dobrý nápad mít ubytování poblíž školy a podobně. Přidáváme citaci části vyjádření Ing. Jaroslava Hlavničky o tom, proč není vhodné tam lidi z Ukrajiny ubytovat (na FB profilu Město Benešov, ze dne 27. 4. 2022): "V jeho těsné blízkosti jsou ZŠ a MŠ s více než 1200 žáky, dále Vyšší odborná a střední zemědělská škola." Jako by je přítomnost dalších lidí v blízkosti mohla ohrozit. Věříme však, že v situaci, kdy spí matky s dětmi na zemi na nádraží a kolem něj nebo třeba ve stanu, by mělo být povinností všech měst podobné prostory poskytnout. Žádáme Město Benešov, aby ve spolupráci s MV ČR urgentně poskytlo budovu potřebným. Pokud souhlasíte, přidejte, prosím, i Váš podpis.

Amaria, z.s. - Nikola Franková    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Amaria, z.s. - Nikola Franková svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.