PETICE PROTI PLOŠNÉMU ZAVEDENÍ POVINNOSTI NOSIT ROUŠKY

ze dne 17. 8. 2020

My, níže podepsaní, vyjadřujeme tímto nesouhlas s plánovaným zavedením povinnosti nošení roušek v uzavřených prostorách a žádáme Vládu ČR o zrušení této povinnosti.

Během měsíce července a srpna nebyly roušky v uzavřených prostorách nutné, lidé cestovali, absolvovali celou řadu výletů, navštěvovali hrady a zámky a účastnili se hromadných akcí bez nutnosti nosit roušku. Na těchto akcích se běžně setkávalo množství neznámých lidí, často bez možnosti dotrasovat případné kontakty. Děti se setkávaly na letních i příměstských táborech. Nikde se roušky nenosily a přesto nedošlo k rapidnímu zhoršení epidemiologické situace v zemi ani k přetížení zdravotního systému.

Marie König    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Marie König svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.