Zachraňte kulturu 2013

Quoted post

Martina

#169 Omlouvám se že je to dlouhé, ale muselo to ze mně ven

2013-02-06 20:24

Vzpomněla jsem si jak po parlamentních volbách umělkyně Martha Issová v televizi promlouvala s vážnou tváří,jak je to důležité mít pravicovou vládu, a jak je si vědoma že to bude pro lidi těžké, ale jak je to nutné.... Umělci, herci,kdo všechno jste s ní souhlasili? Kdo se ozval, kdo z vás řekl, že utahování opasků už bylo dost, že donekonečna utahovat nejde!Nikdo nic. A víte proč? No protože to utahování se pořád týkalo těch druhých, těch někde dole,v jiném světě. Ti druzí se mohou zadlužovat aby s rodinou přežili, ti druzí mohou přicházet o práci ve sklárnách,hutích, dolech, ti ostatní mohou přicházet o bydlení a otáčet každou korunu. Ale VY, VY nesmíte poznat nic z toho. Vy jste ti lepší, ti umělci z Prahy,ti VIP.Vidíme vás v televizi když si rozdáváte ceny,lvy,slavíky a co já vím co všechno, vidíme vás v krásných róbách na recepcích, vy jste ti kterých se žádné šetření nesmí dotknout,to je pro ty druhé! A teď vážení jste tomu při volbách dali korunu.Lidé na vaše výtvory nemají chuť jít, a taky nepůjdou. 1/už na to nemají 2/ uělalo by se jim z vás špatně. Lidi jsou na vás hrozně nasraní.To je realita těchto dní, a že vylízáte s touto peticí zrovna teď ,tak to svědčí o tom že jste těžce mimo realitu. Jen ať vás zkrouhnou, a pořádně.To je to šetření, to je pravicovost.poznejte to taky, a pořádně až do dna !

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#171 Re: Omlouvám se že je to dlouhé, ale muselo to ze mně ven

2013-02-06 20:41:45

#169: Martina - Omlouvám se že je to dlouhé, ale muselo to ze mně ven

Milá paní Martino,

z živé kultury můžete směle ty televizní celebrity vynechat. Přemluv bábu zasloužilo nakopat a Hřebejk taky. Zkuste někdy například otevřít A2 nebo Tvar. Jo, je to tam o umění nebo společnosti, ale solidaritu s televizními umělci tam fakt nenajdete. Té "kultury", která je na spodní hraně, ne na horní, je víc. A dojíždí na to samý, jako všichni ostatní. Televizních umělců se to netkne, ani my, ani vy. Není mezi náma zas takovej rozdíl. 
Všichni si pořád dosazují za kulturu, co vidí v televizi. Jestli budete mít sílu, skočte si třeba do místní knihovny (roční členství stojí cca 80 korun). Tam najdete možná totiž to, co za pár let s touhle vládní politikou zmizí.  Nebo si myslíte, že když se protestovalo proti vládním škrtům, tak tam lidi z živé kultury nebyli? Z živé kultury se soudě podle komentářů stává obětní beránek vzteku na tuhle vládu, a to si 90% lidí, kteří v ní pracují, jak nejlíp umí, nezaslouží. Jelikož kalouskiáda sere všechny napříč společenským spektrem. Asi tak jako Klausova amnestie.

Je tak snadný všechny hodit do jednoho pytle... ale skutečnost je trochu plastičtější.


Nepřihlášený uživatel

#172 Re: Omlouvám se že je to dlouhé, ale muselo to ze mně ven

2013-02-06 20:45:36

#169: Martina - Omlouvám se že je to dlouhé, ale muselo to ze mně ven

Nečtěte tolik Blesk, Rytmus života a podobné... Pro začátek by to mělo stačit. Později si třeba přečtěte celý text petice.