Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Richard F. Vlasák, historik a publicista

#1409 Pro pana Kotta

2012-11-29 11:56

#1404: TOMÁŠ KOTT - Pro autora petice!!!

Dobrý den,

nevím, jaký příspěvek Vám autor petice smazal, ale tolik vím, že Vámi uváděná fakta trochu nesedí. K infrastrukturním a dalším stavbám, o nichž píšete, by každá vláda v letech 1948-1989 musela přistoupit tak jako tak. Problém spočívá v nadhonocenných investicích do armády a v levném vývozu čsl. uranu do SSSR. V rámci RVHP docházelo k dalšímu poškozování našeho hospodářství z ideologickcýh důvodů, právě tak jeho přeorientování z lehkého a spotřebního průmyslu na těžký. Toto si nevymyslel žádný mladý historik floutek Vlasák, ale komunistický ekonom Ota Šik. Srov. Šikova reforma. V letech 1968-1989 docházelo k další stagnaci spotřebního průmyslu, levnému vývozu do SSSR. Ve prospěch komunistické vlády je nutno uvést dlouhodbě stoupající úroveň nižších a nižších středních vrstev (dělníci, zdravotnický personál např.), nízkou nezaměstanost (stát dokonce zakazoval "nepráci"). Tento trend se obrázil v osmdesátých letech.

Sečteno a podtrženo, pokrok, kterého bylo v některých oblastech dosaženo, nemůže vyvážit vazalství k SSSR, politické procesy (i s představiteli demokratické levice - Záviš Kalandra-levičák jak řemen, Milada Horáková, František Přeučil atp.), Jáchymov, Vojnu a další trestně nápravná zařízení, nemůže je vyvážit vysídlení tisíců selských rodin, porušování práva a mohl bych pokračovat.

Nabízí se jiná, zásadnější otázka: demontrovaly široké vrstvy v roce 1989 za lepší životní úroveň nebo za svobodu. Samozřejmě nemluvím o studentech, ale o jejich otcích. Šlo o to, abychom jsme se měli jako v Rakousku nebo demokratický stát? Deziluze nad dnešní politikou souvisí podle mne také v nedostacích demokratizačního procesu, ukazuje se, že svobodné volby nestačí. Ukazuje se, že jsme v roce 1989 svrhli viditelného nepřítele (KSČ), ale ten neviditelný (moc oligarchie stranických kádrů i nedostatek demokratické diskuse-vůbec to, že se neumíme za demokracii brát) nám panuje nadále. Stále nejsme svobodnými občany a bude to dlouho trvat. Svoboda totiž spočívá v odpovědnosti za vlastní činy, spočívá i v respektu k názoru druhého. Diskuse není překřikování. Učme se demokracii a pojmenujme její nepřátele, nikoliv podle stranického, ale mocenského klíče. KSČM se hlásí k ideálům, které jsou v rozporu s demokratickými principy a sama je nahlodává propojením s jihočeskou místní oligarchií. Proto jsem podepsal tuto petici a zároveň vyzývám její signatáře i odpůrce, aby se sjednotili proti většímu nepříteli než je paní koministická zastupitelka na postu krajské radní. Aby se jednoduše zaměřili na příčinu a tím je oligarchická struktura prostupující moc výkonnou, zákonoárnou i soudní.

 

Odpovědi

TOMÁŠ KOTT

#1412 Re: Pro pana Kotta

2012-11-29 12:38:37

#1409: Richard F. Vlasák, historik a publicista - Pro pana Kotta

.KSČM je plně demokratická strana v souladu s ústavou této země,jinak by senemohla účastnit voleb.Nedávno ji vláda chtěla zrušit a samo vnitro i BIS proti nim nic nenašli