Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Amnabe

#59 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 17:27

#57: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Ale ta škola není v plamenech. To nedokážete pochopit vy. Právě proto Vám navrhuji, abyste se s těmi lidmi potkal před tím, než děláte ukvapené závěry. Už jsem tu v nějakém příspěvku psala, že se paní ředitelka radila se školskou inspekcí a krajským právníkem proto, aby bylo všechno dle zákonů.

Taky mi přijde trochu srabácké, že se s těmi lidmi nedokážete sejít osobně a všechno, co tu píšete jim říct do očí. Kdybyste s nimi o tom diskutoval, možná byste nebyl tak radikální ve svých komentářích.

Odpovědi

Pavlína Jiráková

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 20:09:43

#59: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
kde berete tu jistotu, že vám právník nemůže poradit nesmysl? Vhledem k tomu, že v této kauze je stežejní § 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., který mj. zakazuje propagaci politických stran a hnutí ve školách a školských zařízeních, přičemž toto ustanovení nespecifikuje propagaci pozitivní nebo negativní, ani se neomezuje na učitele nebo žáky. Jak již psal Vojtěch Straka výše, organizování protestů na půdě školy, ať už ze strany pedagoga, nebo studenta, porušováním výše zmíněného paragrafu je. Nerozumím tomu, na co paní ředitelka potřebovala rady právníka, když paragraf je formulován velmi jasně a srozumitelně. Docela by mě zajímalo, kterými paragrafy se hodlá paní ředitelka ohánět.

Pokud ani školská inspekce, kterou se tady oháníte, nevidí nic špatného, tak je to velmi smutné.
Tím samozřejmě netvrdím, že studenti nemají na protest právo. Jen by měli dřív myslet, než začnou činit.