Otevřený dopis ombudsmanovi-stop lidským paskvilům

Quoted post

Jana

#67 Re: Re: Re: Re:

2012-11-15 23:02

#66: mamina - Re: Re: Re:

Myslím, že jde o dvě věci, které ale nejdou proti sobě.
1.Tento dopis ombudsmanovi (podepsali jsme oba s manželem) je obranou proti nestoudnému výroku na adresu dětí v PP i pěstounů a proti nepravdivému hanlivému obrazu klasické pěstounské pěče jaký předkládá paní Vrtbovská veřejnosti v médiích.

2.Paní Vrtbovská se opakovaně otevřeně vyslovuje o klasické pěstounské péči jako o něčem chybně fungujícím, a do budoucna kromě ojedinělých případů drahém a zbytečném. Před časem jsem pročítala návrh novely. Přechodnou PP považuji v zásadě za užitečnou a dobrou věc. Nikdo mi nebyl schopen ale zatím vysvětlit, proč v novele není zmínka o tom, že děti mohou z přechodné PP odejít do trvalé PP. Je zde uvedena pouze adopce nebo návrat do původní rodiny. Teď se opravdu bojím, zda nebyly dobré snahy mnoha lidí při přípravě novely zneužity a převálcovány názorem shodným s názorem paní Vrtbovské. Zda není vše tiše připraveno na postupný útlum klasické dlouhodobé pěstounské péče.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#71 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-11-16 00:26:27

#67: Jana - Re: Re: Re: Re:

pro Janu - Zákon to neukládá, ale na OSPOD nám bylo sděleno, že pokud se rozhodneme, zažádáme si sami přímo u soudu o svěření dítěte z ppp do pp, opravdu to jde. Počítá se s tím, že lidé mají city a v životě se může stát ledasco. Zatím po prvních krocích ve spolupráci s krajem , jsem přesvědčena o přínosu pro děti. Najednou se zkracují lhůty, všichni se snaží, aby dítě z ppp odcházelo co nejdříve do ado, nebo pp. Dítě je stále pod kontrolou pediatra, spolupracují všichni kraj, ospod dítěte, ppp,lékaři....zatím to vypadá opravdu dobře - jde o spolupráci, která končí co nejrychlejším umístěním ditěte....důležitý je začátek, snaží se všichni zúčastnění, uvidíme co praxe a život přinese, já jsem po prvních schůzkách více než optimistická (i když se některým OSPOD pracovat "na víc" moc nechce), ale díky zákonu - MUSÍ!!!! Nic však nemění postatu této petice a to, že PĚSTOUNI JSOU NEZBYTNOU SOUČÁSTÍ NRP A ZA JEJICH LÁSKU A PÉČI JIM PATŘÍ VELIKÝ DÍK.