Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM
Quoted post
K.Kunovski |
#580 Re: Re: VOLIL JSEM KSČM!!!2012-11-15 21:45#565: Milan - Re: VOLIL JSEM KSČM!!! Váženy Milane,nemohu si pomoci,ale vůbec nevíte o čem píšete.jste ve věku mého syna-a Vy sám byste se měl stydět-Vy jste KOMUNISMUS nezažil a nevíte co dokáže..Absolutně nevíte,co to je BOLŠEVICKÁ ZVULE.Já jsem v roce 1958,jako osmiletý chlapec zažil domovní prohlídku,jen proto,že otec odmítal vstoupit do JZD a dodnes vidím plačíci mámu,rozřezané peřiny a jak STB otce odvádí od rodiny.Já jsem jako student střední školy,zažil,když komunisté na vlastní národ pozvali vojska Varšavské smlouvy. Komunisté poctivé lidi zavírali a tvrdili:Pracovali proti vlasti?? Většinou ti, co byli vlasti hodně prospěšní, ale nechtěli se stát komunisty, byli buď zlikvidováni, nebo raději emigrovali. A my jsme akorát přišli o schopné odborníky. Za komunistů jsme byli šedivým stádem a běda, jakmile chtěl někdo vybočit. A líným a pohodlným lidem tohle právě vyhovuje. Hlavně, že je co jíst, kde bydlet a jistá práce. O nic víc se nezajímají. Těm to chybí, jasně. Ale kdo chce pracovat na vlastním rozvoji a realizovat se, v takové dusné atmosféře nevydrží. Opravdový člověk potřebuje prostor a svobodu pro svoje vlastní myšlenky a zkušenosti, musí mít možnost se projevit. Ne držet hubu a krok. Vždyť je to stále vidět, pořád je životní úroveň na bývalém nekomunistickém Západě vyšší než na bývalém východním komunistickém bloku. A zde názor na komunismus o K.H.Borovského,kterého tak komunisté vychvalovali:"Komunismus znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž aby všechno bylo společné a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů, vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk. Každý ale také vidi hned na první pohled, že takové učení není pranic nebezpečné, protože nenajde nikdy dostatečný počet následovníků, aby do života uvedeno býti mohlo." K.H.B., Slovan, Červen 1850. V poslední větě se Havlíček parádně seknul. Nakonec ani bosové dnešních komunistů,pokud je mi známo,se nerekrutují z řad proletariátu,jak by odpovídalo původní marxistické myšlence.Většinou jsou to lidé,kteří si žijí velmi dobře a na vysokém životním standartu a jejich děti a vnuci studují prestižní školy.A jen se starají,aby opět byli zvoleni a dobře vědí,že pokud budou vládnout spolu s ČSSD (pokud je ovšem přizvou a nebudo mít strach,aby nedopadli jako v roce 1948,kdy je KSČ pohltila) .Něco jiného je vládnout a nikomu se nezodpovídat,jako před rokem 1989 a nebo jít muset vysvětlovat co a jak udělali.Klasický je příklad,ve středočeském kraji,kdy Mudr Ráth vládl s tichou podporou KSČM a tiše si znárodňoval do vlastní kapsy. Závěrem chci jen říci už je mi přes 60 - jsem rád, že mi změna umožnila žít normální život, a dokonce se i někam podívat,přečíst si knihy a shédnout filmy,které byly před rokem 1989 zakazovány a hlavně,že své názory mohu veřejně psát - což samozřejmě dříve nebylo možné. Leda černým uhlem do komína. Nelituji té změny - lituji jen hlouposti těch, co si myslí, že za bolševika bylo líp ...Vím co si prožili mí rodiče,vím co museli vytrpět kněží,řeholníci,živnostníci,samostatně hospodaříci rolníci,ale i mnoho prvorepublikovaných generálů a důstojní,kteří byli,degradování na vojíny úderníky a mnozí ještě v důchodu museli pracovat,aby uživili své rodiny jako příklad můžu uvést posledního předválečného NGŠT československé armády armádního generála L.Krejčího v červenci 1953 mu byla odňata z politických důvodu vojenská hodnost armádního generála a udělelená hodnost vojín údernÍk.V roce 1953 (v 63.letech) mu návíc bylo odebrána výplata důchodu a L.Krejčí tak zůstal bez prostředků.Aby zajistil dcery a nemocnou ženu,začal pracovat jako pomocný dělník a až v roce 1969 (v 79 letec) mu byl přiznán částečný důchod.A svůj život musela většina těchto lidé dožít dožít v hrozném ponížení,jen proto,že měli své názory a nechtěli se podvolit jediné straně,která vše věděla a na vše měla recept a svůj život chtěli prožít tak jak bylo zvykem v demokratických zemích. Jen se podívejte,jaký blahobyt má dělnická třída v Severní Korei.Jinak Vá doporučují přečíst dvoudilnu knihu:"Černá kniha komunismu.A nebo,si přečtěte od Alexandra Solženicyna:"Souostroví Gulag".A pak můžete říci:"Volím komunisty"
|
Odpovědi
Honza |
#593 Re: Re: Re: VOLIL JSEM KSČM!!!2012-11-15 22:02:39#580: K.Kunovski - Re: Re: VOLIL JSEM KSČM!!! S těmi vězněními a podobnými útrapami, které bolševici činili nevinným lidem,. kteří jenom nechtěli souhlasit s jejich idejemi si nemoho dovolit nesouhlasit a nějak popírat. Víte já pocházím z rodiny, která měla před rokem 48 hospodářství a na to jsem hrdý ovšem bolševik všechno vzal a můj praděda skončil na deset let v kriminále. A to je něco co nemohu překousnout i když je to 65 let a jsem nejmladší generace naší rodiny. |
Nepřihlášený uživatel |
#615 Re: Re: Re: VOLIL JSEM KSČM!!!2012-11-15 22:27:56#580: K.Kunovski - Re: Re: VOLIL JSEM KSČM!!! Vážený pane Kunovski, do puníku podepisuji, co jste napsal! Buďte HODNĚ zdráv, přeji štěstí, Emil Nachlinger. |
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Otevřený děkovný dopis Viktoru Orbánovi
1968 Vytvořeno: 2024-10-21
Zachování Centra zvířat ve Staré Roli (Minizoo)
1277 Vytvořeno: 2024-10-25
Deklarace zastání se srnčí zvěře
1682 Vytvořeno: 2024-08-23
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
24332 Vytvořeno: 2022-12-13
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
22617 Vytvořeno: 2021-12-22
Petice za zrychlenou výstavbu přehrady Nové Heřmínovy
480 Vytvořeno: 2024-10-24
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
6173 Vytvořeno: 2024-04-15
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
272 Vytvořeno: 2024-10-20
Petice za statní občanství bez diskriminace
3825 Vytvořeno: 2024-09-11
Petice na podporu vedení KTF UK v čele s Doc. Jaroslavem Brožem.
732 Vytvořeno: 2024-10-17
THIS IS US do Kin!
777 Vytvořeno: 2024-10-22
PETICE ZA DEMISI VLÁDY PĚTIKOALICE
43022 Vytvořeno: 2022-02-22
Zachraňme přírodu v Rosnicích
79 Vytvořeno: 2024-10-23
Petice za odvolání Ondřeje Matěje Hrubeše
1045 Vytvořeno: 2024-09-05
Petice proti úplnému zákazu vapingu v ČR
17267 Vytvořeno: 2024-08-09
Zákaz chovu jakýchkoliv zvířat A. Prokopovi
25468 Vytvořeno: 2024-09-17
Zachraňme zahrádkářskou kolonii Mělník-Podolí 2
460 Vytvořeno: 2024-10-13
Chceme dostupnost léků na ADHD, které jsou v zahraničí běžné a efektivní
281 Vytvořeno: 2024-08-11
Výzva zastupitelstvu města Nymburka – Zklidnění dopravní situace v ulici Palackého třída v úseku mezi ulicemi Bedřicha Smetany a Komenského
333 Vytvořeno: 2024-10-13
Petice proti ukrajinizaci českého školství
5508 Vytvořeno: 2022-09-09