Prohlášení - reakce na Petici proti rušení ZŠ praktických

Quoted post

Fagala

#9 Re: Re: Re: Re: Re: Nazor...

2012-11-14 23:16

#8: Koala - Re: Re: Re: Re: Nazor... 

Pokud nejste ohrožený český segregační učitel, tak nechápu, že nesměřujete pozornost do inkluzivního školního prostředí třeba Finska nebo Portugalska. Slovensko se nám vzdaluje. Našemu školství chybí profesionalita, která je samozřejmostí ve firemní sféře, ale jsou i výjimky, třeba mezi některými  řediteli zvláštních škol ze severu Čech. Paní magistra Baxová s paní magistrou Laurenčíkovou výstižně a věcně popsaly  nepřijatelné praktiky nějakého Breie a Smetanové, kteří z nevědomosti nebo úmyslně  zaměňují  pojmy za dojmy.

Odpovědi

Koala

#10 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nazor...

2012-11-15 20:03:51

#9: Fagala - Re: Re: Re: Re: Re: Nazor...

http://www.czsk.net/svet/clanky/cr/premiant.html

"U nás se totiž každý, kdo se může naučit číst a psát, také opravdu číst a psát naučí. Je to dáno dlouhodobě vysokou úrovní speciálního školství," uvedl vedoucí školského odboru Jihočeského krajského úřadu Pavel Zeman. I dětem, které mají potíže v běžné škole, totiž nabízí pomocnou ruku řada specializovaných školských zařízení. A tyto školy zaručují, že prakticky každý, komu v tom nebrání vážné zdravotní důvody, si bude moci přečíst knihu či napsat dopis. "V některých jiných evropských zemích ale systém školství zdaleka tak účinně nefunguje a počet analfabetů je tam proto mnohem vyšší než u nás," tvrdí Zeman.

Jestli jsi z toho 1% analfabetů v ČR, o čemž svědčí Tvoje odpovědi, včetně Tvé zmínky o Slovensku a Portugalsku, nemá cenu si vyměňovat názory. Ano, Skandinávie je na úplně jiném levelu, ale podívej se na roční rozpočet na školství ve skandinávských zemích a organizaci inkluzivního vzdělávání - max. 15 dětí ve třídě, 2 učitelé + 1 asistent pedagoga v každé třídě - to je inkluze.